ايران میگويد قصد دارد از آمريکا و اتحاديه اروپا به دليل اعمال تحريمها عليه اين کشور نزد نهادهای بينالمللی شکايت کند.
مجيد جعفرزاده، رئيس مرکز امور حقوقی بينالمللی رياستجمهوری روز دوشنبه نهم مرداد ۱۳۹۱ به خبرگزاری جمهوری اسلامی ايران (ايرنا) گفت: “در حال آمادهسازی دادخواست جديدی عليه دخالتهای اخير آمريکا و تحريمهای فراتر از شورای امنيت سازمان ملل عليه کشورمان هستيم که کشورهای آمريکا و اروپايی وضع کردند.”
به گفته وی دولت ايران “بيش از ۲۴ دادخواست عليه تحريمهای اتحاديه اروپا در دادگاه عدالت اروپايی به ثبت رسانده است.”
ايران چند سال است که از سوی شورای امنيت و قدرتهای جهانی مورد تحريم قرار گرفته است.
رهبر ايران همچنين در واکنش به تحريم صادرات نفت ايران به کشورهای اروپايی گفته است: “توليد ثروت از طريق منابع تمام شدنی همچون نفت، خودفريبی است”
اين تحريمها به دليل برنامه هسته ای ايران برقرار شده است. کشورهای غربی میگويند هدف نهايی اين تحريمها “وادار کردن ايران به توقف برنامه اتمیاش” است.
به گفته قدرتهای جهانی اين ترديد وجود دارد که ايران در برنامه هستهای، اهداف نظامی را دنبال می کند اما تهران اين اتهام را همواره رد کرده و گفته است در برنامه هستهای، اهداف صلحآميز را دنبال میکند.
در دو سال اخير تحريمها عليه ايران شدت بيشتری يافته است. با گسترش تحريمها و تأثير آن بر روی اقتصاد ايران، آيتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی خواهان به کارگيری “اقتصاد مقاومتی” شده است.
رهبر ايران همچنين در واکنش به تحريم صادرات نفت ايران به کشورهای اروپايی گفته است: “توليد ثروت از طريق منابع تمام شدنی همچون نفت، خودفريبی است.”
آيتالله خامنهای خواستار اين شد که ايران به موقعيتی برسد که چاههای نفت خود را مسدود کند و به “خامفروشی و فروش مواد معدنی” پايان دهد.
ايران روزانه ۴.۲ ميليون بشکه نفت خام توليد میکند که ۱.۷ ميليون بشکه آن به مصرف داخلی میرسد و ۲.۵ ميليون بشکه آن به ديگر کشورهای جهان صادر میشود.
۸۰ درصد درآمدهای خارجی ايران از طريق فروش نفت خام حاصل میشود.