رئيس کميسيون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران از وقوع جدايی در ۳۰ درصد از ازدواج‌های صورت گرفته در شهر تهران خبر داد.

به گزارش خبرگزاری کار ايران (ايلنا)، مرتضی طلايی، رئيس کميسيون فرهنگی و اجتماعی شهر تهران در آخرين جلسه اين کميسيون گفت: “۳۰ درصد از ازدواج‌های شهر تهران منجر به طلاق می‌شوند و ۵۰ درصد از ازدواج‌ها نيز اگرچه منجر به طلاق نمی‌شوند اما دارای آشفتگی هستند‌.”

وی تنها ۲۰ درصد از ازدواج‌های تهران را متعادل دانست و گفت: “چنانچه شرايط ارائه خدمات مشاوره‌ای خانواده همانند تنظيم خانواده رايگان شود به‌طور حتم، آمارهای طلاق و آشفتگی خانواده‌ها کاهش می‌يابد.”

معصومه آباد، رئيس کميته سلامت شورای شهر تهران نيز با انتقاد از نبود متولی مشخص در زمينه خانواده در ايران گفت: “در ساير کشور‌ها سازمان و نهاد مستقلی به مقوله خانواده می‌پردازد‌. بهتر است در کشور ما نيز متولی خاصی برای اين امر ايجاد شود‌.”

مرتضی طلايی، رئيس کميسيون فرهنگی و اجتماعی شهر تهران: ۵۰ درصد از ازدواج‌ها نيز اگرچه منجر به طلاق نمی‌شوند اما دارای آشفتگی هستند‌

آباد گفت: “اگر قرار بود مطالعات و فعاليت‌های سازمان‌ها و نهادهای مختلف در زمينه ازدواج نتيجه‌بخش باشد امروز شاهد افزايش آمار طلاق و جدايی رسمی و عاطفی ميان زوجين نبوديم” و افزود: “اگر فعاليت مرکز امور زنان رياست جمهوری در بخش تحکيم خانواده نتيجه‌بخش بود بايد تأثيرات آن را در جامعه می‌ديديم.”

بنابراين گزارش، کميسيون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در اين جلسه طرح حمايت از بنياد خانواده را در هفت ماده تصويب کردند و قرار است به‌زودی با اصلاحات انجام شده برای تأييد نهايی به شورای شهر تهران ارائه شود.

مرتضی طلايی در حالی از وقوع طلاق در ۳۰ درصد از ازدواج‌های صورت‌گرفته در تهران سخن می‌گويد که احمد تويسرکانی، رئيس سازمان ثبت اسناد ايران، پيش از اين در ۱۹ ارديبهشت‌ماه سال جاری خبر از کاهش ١٥ درصدی طلاق در تهران داده بود.

وی در نخستين نشست خبری خود در سال جاری گفته بود: “تعداد ثبت طلاق با رشدی هفت درصدی در سال گذشته ١٤٠ هزار مورد بوده است. همچنين تهران با ١٥ درصد بيشترين کاهش طلاق را داشته است در حالی که استان فارس رکوردار طلاق در کشور است.”

برپايه آمارهای رسمی سازمان ثبت احوال ايران، سالانه نزديک به ۱٣٠ هزار طلاق قانونی در اين کشور ثبت می‌شود. سال ۱۳۹۰ آمار طلاق در ايران به بيش از ۱۴۲ هزار مورد رسيده بود.

تارنمای خبرآنلاين دراين زمينه نوشته بود: “جامعه‌شناسان می‌گويند وضعيت بحرانی در اقتصاد، الگوهای در حال گذر شهرنشينی، شکسته شدن تابوی طلاق و جدايی در خانواده‌ها و نيز جوان بودن هرم سنی جامعه ايران از دلايل افزايش نسبت طلاق به ازدواج‌هاست. به گفته جامعه شناسان چندين برابر آمارهای ارائه‌شده طلاق‌های عاطفی در خانواده‌ها رخ می‌دهد که بروز داده نمی‌شوند.