تحريم‌های غرب عليه ايران باعث تعطيلی يک شرکت کشتيرانی متعلق به دولت‌های ايران و هند شد.

به گزارش آسوشيتدپرس، “ايران و هند” اين شرکت کشتيرانی مشترک ميان دو کشور است که سال ۱۹۷۴ تشکيل شد و جزو معدود پروژه‌های اقتصادی ايران در سطح بين‌المللی بود که انقلاب اسلامی و چند دهه فشار ديپلماتيک و اقتصادی غرب عليه ايران موجب توقف فعاليت‌های آن نشد.

اس. هاجارا مديرعامل شرکت کشتيرانی هند گفت: “اين ناوگان [ايران و هند] ميان دو شريک قسمت خواهد شد.”

او اضافه کرد: “فعاليت‌های «ايران و هند» متوقف می‌شود.”

به گفته هاجارا، تحريم‌ها فعاليت‌های هفت کشتی اين ناوگان را با دشواری‌های بسياری مواجه کرده و همين نيز باعث اتخاذ چنين تصميمی شده ‌است.

در شرکت “ايران و هند”، خطوط کشتيرانی ايران ۵۱ درصد سهم دارد و سهم هند نيز از آن ۴۹ درصد است

او همچنين گفت، هفته قبل در نشستی ميان اعضای هيئت مديره شرکت “ايران و هند” تصميم به انحلال اين شرکت گرفته شد و اين تصميم بايد به تأييد دو دولت و نيز سازمان ملل برسد.

هند يکی از شرکای مهم تجاری ايران در آسيا محسوب می‌شود که ايالات متحده تلاش می‌کند رابطه تجاری آن را با ايران کمتر کند.

در ماه مه هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا به دهلی نو سفر کرد و از رهبران هند خواست واردات نفت ايران را کاهش دهند و نفت عربستان سعودی را جايگزين آن کنند.

انحلال شرکت “ايران و هند” که از سال ۲۰۱۰ تحت تحريم‌های سازمان ملل متحد قرار گرفت، نشان می‌دهد چگونه حتی شرکت‌های باسابقه به خاطر گستردگی تحريم‌ها می‌توانند از کار بيفتند.

در اين شرکت، خطوط کشتيرانی ايران ۵۱ درصد سهم دارد و سهم هند نيز از آن ۴۹ درصد است.

اين شرکت توسط محمدرضا شاه پهلوی و اينديرا گاندی به نشانه دوستی ميان دو کشور تأسيس شد.

آمريکا و غرب به دليل فعاليت‌های هسته‌ای ايران، تحريم‌های گسترده‌ای عليه آن وضع کرده‌اند که شريان‌های حياتی اقتصاد ايران را نشانه می‌رود. اين کشورها ايران را متهم به تلاش برای دستيابی به سلاح هسته‌ای می‌کنند، اما ايران اين اتهام را به شدت رد می‌کند.