باراک اوباما، رئيس‌جمهور آمريکا هشدار داد رژيم بشار اسد در صورت استفاده از سلاح‌های شيمايی بايد “پاسخگو” باشد.

به گزارش منابع خبری، اوباما همچنين گفت آمريکا و متحدانش به تلاش‌هايشان برای کمک به مردم سوريه با هدف دست يافتن به حقوق اساسی، زندگی در صلح و آزادی ادامه خواهد داد.

اين سخنان اوباما واکنشی به اظهارات جهاد مقدسی، سخنگوی وزارت امور خارجه سوريه است که روز دوشنبه ۲۳ ژوئيه (دوم مردادماه) گفته بود ارتش اين کشور سلاح‌های شيميايی را عليه شورشيان به کار نخواهد بست، اما امکان دارد از آن‌ها عليه نيروهای خارج از کشور استفاده کند.

او گفت: “در بحران سوريه صرف‌نظر از پيشرفت آن هيچ سلاح شيميايی يا باکتريايی استفاده نخواهد شد. اين سلاح‌ها را نيروهای ارتش سوريه ذخيره‌سازی و ايمن کرده‌اند و تحت نظارت آن‌ها قرار دارد. آن‌ها هيچ‌گاه به کار برده نخواهند شد، مگر آن‌که سوريه با تهاجم خارجی مواجه شود.”

ولاديمير پوتين، رئيس‌جمهور روسيه گفته است برکناری بشار اسد از “راه نامشروع” می‌تواند منجر به “ادامه بی‌پايان جنگ داخلی” در سوريه شود

دمشق معاهده جهانی سال ۱۹۹۲ را امضا نکرده‌ است که استفاده، توليد و ذخيره سلاح‌های شيميايی را ممنوع می‌سازد، اما مقامات سوريه در گذشته به‌طور کلی وجود انبار سلاح‌های شيميايی را تکذيب کرده بودند.

اکنون که خشونت‌ها در سوريه افزايش پيدا کرده ‌است، شورشيان می‌گويند آن‌ها می‌ترسند نيروهای اسد به سلاح‌های غيرمتداول متوسل بشوند.

روز دوشنبه وزرای امور خارجه کشورهای عرب به بشار اسد پيشنهاد دادند که او اگر به سرعت قدرت را رها کند جان او در امان خواهد بود.

در روزهای اخير فشار جهانی بر بشار اسد برای استعفا بيشتر شده ‌است. در همين حال جنگ به حلب و دمشق، بزرگ‌ترين شهرهای سوريه نيز کشيده شده و همين شمار کشته‌شدگان قيام سوريه را به سرعت افزايش داده است.

با اين حال به گزارش ريا نووستی، ولاديمير پوتين، رئيس‌جمهور روسيه گفته است برکناری بشار اسد از “راه نامشروع” می‌تواند منجر به “ادامه بی‌پايان جنگ داخلی” در سوريه شود.

وی گفت: “ما مايل نيستيم که اوضاع در اين کشور طبق سناريوی خونباری پيش برود.”

به گفته فعالان حقوق بشر، با کشيده شدن درگيری‌ها از شهرهای حومه و کوچک‌تر به دو شهر اصلی سوريه شمار کشته‌شدگان از مرز ۱۹ هزار تن گذشته ‌است.