روز سهشنبه ۱۰ سپتامبر/ ۱۹ شهریور، نتانیاهو اعلام کرد که دره اردن و بخشهای بزرگی از کرانه باختری رود اردن که اسرائیل در ۱۹۶۷ آنها را اشغال کرده است، به خاک این کشور الحاق خواهد کرد. کشورهای خاورمیانه و دولتهای اروپایی نسبت به این برنامه اسرائیل ابراز نگرانی کردند.
نخست وزیر اسرائیل در یک نشست خبری در اورشلیم با استناد به یک نقشه که در پشت سر او روی پرده قرار داشت گفت در صورت پیروزی در انتخابات، بلافاصله دره اردن و شمال بحر المیت (دریای مرده) را تحت حاکمیت اسرائیل اعلام میکند.
نتانیاهو در نشست خبری سهشنبه گذشته ادعا کرد الحاق این سرزمینها به خاک اسرائیل برای تأمین امنیت شهرکنشینان ضروری است. او آشکارا تلاش داشت با این وعده حمایت یهودیان تندرو در انتخابات پارلمانی را به دست بیاورد.
وزاری خارجه کشورهای عربی این برنامه را محکوم کردهاند و گفتهاند این برنامه تمام شانسهای تحقق صلح با فلسطین را از میان خواهد برد.
نزدیک به ۶۵ هزار فلسطینی و ۱۱ هزار اسرائیلی در دره اردن و شمال بحر المیت زندگی میکنند. شهر اصلی فلسطینی در این ناحیه أريحا نام دارد که شامل ۲۸ روستا و جامعههای کوچک بدوی است.
برنامه نتانیاهو این است که همه زمینهای حاصلخیز دره اردن به جز شهر أریحا را تصاحب کند. با این اقدام أریحا از سایر نقاط کرانه باختری جدا میشود. در حال حاضر منابع آبی کرانه باختری به ویژه در رأس العین تحت کنترل اسرائیل قرار دارد و کشاورزان فلسطینی از نظر آب در مضیقهاند تا آن حد که حتی تأمین آب آشامیدنی کافی هم برای آنان دشوار است.
بر اساس گزارشهای سازمان حقوق بشری، فلسطینیهای ساکن دره اردن از برق کافی هم برخوردار نیستند و به همین سبب به تدریج زندگی روزانه آنها در این مناطق مختل میشود.
- در همین زمینه