رئیس فدراسیون تیر و کمان اعلام کرد که پوریا جلالی‌پور، کماندار ریکرو معلولان مایل نیست به ایران برگردد. شعبانی بهار به صراحت نگفت که این ورزشکار ایرانی در هلند تقاضای پناهندگی داده است. جلالی‌پور در هلند یک مدال طلا در کامپوند تیمی مردان و یک سهمیه در میکس تیم کامپوند را به دست آورده است.

پوریا جلالی‌پور، کماندار ریکرو معلولان

غلامرضا شعبانی بهار، رییس فدراسیون تیروکمان چهارشنبه ۱۳ شهریور به رسانه‌های داخلی گفت:

«پوریا جلالی‌پور، ورزشکار پارالمپیکی تیروکمان با وجود تلاش ما تمایلی برای بازگشت به ایران ندارد.»

دو روز قبل فدراسیون بین‌المللی جودو اعلام کرد که سعید ملایی، جودکار ایرانی که تحت فشار قرار گرفته بود ببازد تا با حریف اسرائیلی روبرو نشود در آلمان درخواست پناهندگی داده است. این ورزشکار ایرانی در پیامی اعلام کرد هر کاری کرده است برای یک زندگی بهتر کرده. پوریا جلالی‌پور، کماندار ریکرو معلولان هم از بازگشت به ایران خودداری کرد. مجید کهتری، رییس انجمن تیروکمان معلولان در گفت‌وگو با ایسنا گفت:

«پوریا شرایط روحی خوبی نداشت و به خاطر اینکه نتوانسته بود در میکس ریکرو روی سکو قرار بگیرد گریه می‌کرد و برادرش او را دلداری می‌داد. چون فردای آن روز قرار بود به ایران بازگردیم به کمانداران گفتم وسایل و تجهیزات خود را زودتر جمع کنند. بعد از پایان مسابقات، پوریا با هماهنگی که با امید نجاری سرپرست تیم انجام داده بود، خواست همراه برادرش بیرون برود و بعد از ناهار به هتل بازگردد. به هتل که برگشتم سراغ او را گرفتم اما متأسفانه نیامده بود.»

بر اساس این گزارش، امید نجاری، سرپرست تیم به نماینده حراست وزارت ورزش و جوانان که در هتل دیگری اقامت داشت و همچنین به پلیس هلند و سفارت ایران در این کشور نیز ماجرا را اطلاع داد. مجید کهتری به ایسنا گفته است:

«پلیس فردای آن روز به ما زنگ زد و گفت آدرس منزل برادرش را پیدا کرده و طی صحبتی که با پوریا داشتند به آنها گفته بود به مدت یک ماه ویزا دارد و می‌خواهد چند روزی را پیش برادرش بماند و سپس به ایران بازمی‌گردد.»

رییس انجمن تیروکمان معلولان اظهار امیدواری کرده است که این ورزشکار ایرانی به ایران برگردد تا شرایط اعزام ورزشکاران به مسابقات خارج از کشور دشوارتر از قبل نشود. پیش از این سامان بلاغی عضو تیم ملی بسکتبال با ویلچر ایران نیز پس از پایان مسابقات جهانی در آلمان از بازگشت به ایران خودداری کرد.

محمد علی حسین‌پور، دبیر فدراسیون جانبازان و معلولین در ان زمان گفته بود:

«از ورزشکاران ضمانت بانکی می‌گیریم. حراست وزارتخانه نیز همراه تیم است و ورزشکاران تحت کنترل‌اند اما بپذیریم که پناهندگی در اروپا خیلی راحت صورت می‌گیرد.»

حسین‌پور با صراحت ورزشکاران را تهدید کرده بود که با درخواست پناهندگی خانواده خود را به خطر می‌اندازند:

«ورزشکارانی که از بازگشت امتناع می‌کنند برای خود و خانواده‌هایشان مشکل ایجاد می‌کنند. آنها به خاطر مسائل فرهنگی در کشور مربوطه پشیمان می‌شوند اما متاسفانه به خاطر ترس، اقدامی برای بازگشت انجام نمی‌دهند.»

بیشتر بخوانید: