– این موضوع به این دولت ارتباطی ندارد.

این اولین جمله علی ربیعی، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی است در واکنش به ماجرای شکنجه مازیار ابراهیمی، شهروندی که حتی پس از اثبات بی‌گناهی‌اش در پرونده ترور «دانشمندان هسته‌ای» ماه‌ها در زندان مانده است.

علی ربیعی، سخنگوی دولت

در گزارشی که پیش از این از بی‌بی‌سی فارسی پخش شد، مازیار ابراهیمی که از سوی مقام‌های اطلاعاتی ایران به عنوان یکی از متهمان ترور دانشمندان هسته‌ای معرفی شده بود، گفت به دلیل شکنجه‌های طولانی و شدید به دروغ به ترور «دانشمندان هسته‌ای» اعتراف کرده است.

او اکنون از ایران خارج شده و در آلمان درخواست پناهندگی کرده است.

بیش از دو هفته پس از بخش گزارش بی‌بی‌سی و اظهارات ابراهیمی، در اولین واکنش رسمی به این ماجرا، علی ربیعی، سخنگوی دولت روز دوشنبه ۲۸ مرداد در نشست خبری خود گفته است کارشناسان ضدجاسوسی در پرونده مازیار ابراهیمی نبودند و کارشناسان دیگری در این پرونده دخیل بودند.

او درباره این «کارشناسان» دخیل در پرونده توضیح بیشتری نداده است.

اصطلاح کارشناس در ادبیات امنیتی جمهوری اسلامی برای اشاره به بازجو به کار می‌رود.

ربیعی اما در ادامه گفته است این اتفاق در این دولت رخ نداده:

«اطلاعات کلی‌ای که در این زمینه دارم این است که به جز یک مورد در بقیه موراد کار کارشناسی صورت نگرفته است.»

او همچنین گفته که همان موقع از این افراد دلجویی و عذرخواهی شده است.

مرداد ماه سال ۱۳۹۱ در مستندی که از تلویزیون ایران پخش شد، مازیار ابراهیمی گفته بود با دستگاه‌های امنیتی اسرائیل برای ترور دانشمندان هسته‌ای همکاری کرده است.

او و ۱۱ متهم دیگر اما بعد از مدتی آزاد شده‌اند.

پس از رسانه‌ای شدن این ماجرا، محمود علوی، وزیر اطلاعات ایران روز ۱۶ مرداد وعده داد که در یک کنفرانس خبری به «موارد مطرح شده» درباره پرونده ترور «دانشمندان هسته‌ای» ایران پاسخ خواهد داد.

۱۰ روز پس از این وعده، محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس در توییتر خود خبر داد که از وزیر اطلاعات درباره مستند بی‌بی‌سی فارسی و سخنان مازیار ابراهیمی سوال کرده است. او تصویر این سوال را هم منتشر کرد.

صادقی از وزیر اطلاعات ایران خواسته است درباره ادعای مازیار ابراهیمی مبنی بر شکنجه شدن او توضیح دهد.


  • در همین زمینه