مديرعامل هواپيمايی جمهوری اسلامی ايران (هما) میگويد اين کشور به دليل تحريمها، قطعات هواپيما را بين ۲۰ تا ۴۰ درصد گرانتر از قيمت واقعیشان خريداری میکند.
فرهاد پرورش روز يکشنبه ۱۸ تير ۱۳۹۱ به خبرگزاری کار ايران (ايلنا) گفت: “بخشی از قطعات هواپيما را بايد از خارج بخريم که بهطور متوسط اين هزينه قطعات ۳۰ درصد بالاتر است که بعضی قطعات با ۲۰ درصد افزايش قيمت و بعضی قطعات را با ۴۰ درصد افزايش قيمت بايد از خارج از کشور بخريم.”
وی افزود: “بعد از قطعنامه ۱۹۲۹ ياتا (انجمن بينالمللی حمل و نقل هوايی) تحريم روی صنعت هوايی به دليل برخی از مصوبات قطعنامه، فرايند کاری ما را سختتر کرد.”
به گفته وی “اگر شرکتی برای ما اقدام به تعمير يا تهيه قطعه کند برای اين کمپانی نيز مقررات تنبيهی تحريم قرار داده اند. اين بدان معنی است، زمانی که فشارها بر مردم و شرکتهای هواپيمايی اضافه میکنند، در واقع ايمنی پروازها را به خطر میاندازند که اين با تمام فاکتورهای حقوق بشری مغاير است.”
مقامهای ايرانی میگويند تحريم صنعت هوايی اين کشور باعث “به خطر افتادن جان مسافران” شده است.
هماکنون عمر هواپيماهای ايران بيش از ۲۰ سال است و در اين صنعت، تنها ۱۵ شرکت دولتی و خصوصی با بيش از ۱۲۰ هواپيما فعاليت میکنند
بر اساس آمار شبکه ايمنی هوانوردی ايران، يک هزار و ۵۳۰ سانحه هوايی در ميان هواپيماهای ايران رخ داده است که بين ۵۰ تا ۷۰ سانحه آن مرگبار بودهاند.
پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ بيش از هزار و ۵۰۰ صد نفر جان خود را در سوانح هوايی ايران از دست دادهاند.
اولين حادثه هوايی پس از انقلاب در اول تير سال ۱۳۵۹ (۲۱ ژوئن ۱۹۸۰) رخ داده است.
سقوط هواپيمای نظامی در کرمان با ۲۷۶ کشته، بزرگترين سانحه هوايی جهان بين سالهای ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۴ ميلادی بوده است.
ايران از سال ۱۹۷۹ ميلادی تحت تحريمهای شديد، نمیتواند هواپيماهايی را که بيش از ۱۰ درصد قطعات آن را آمريکا توليد کرده است خريداری نمايد.
براساس آمارهای رسمی، هماکنون عمر هواپيماهای ايران بيش از ۲۰ سال است و در اين صنعت، تنها ۱۵ شرکت دولتی و خصوصی با بيش از ۱۲۰ هواپيما فعاليت میکنند.
براساس قوانين تحريم هوايی از سوی آمريکا، در صورتی که کشوری اقدام به فروش قطعات هواپيماهای مسافربری به کشورهای تحريم شده کند، کشور صادرکننده نيز به فهرست تحريم هواپيما اضافه خواهد شد.
آمريکا بهعنوان بزرگترين توليدکننده هواپيماهای مسافربری، انحصار ساخت، فروش و تأمين قطعات اصلی و جانبی بسياری از هواپيماهای مسافربری را در اختيار دارد.
شخصاً به عنوان یک تامین کننده قطعات هواپیمایی ایران ایر و سایر خطوط ایرانی، باید اضافه کنم این آقای مدیر حقیقت را نمیفرمایند، قیمت قطعات تعمیری و تعویضی برای ایران ایر بالای سیصد درصد ،؟ گاهی حتی پانصد درصد، گرانتر از قیمت واقعی آن است و نه سی درصد. تازه بیشتر قطعات از نوع کارکرده و تعمیر شده میباشد.
مخاطب خودش متوجه خواهد شد که کالایی که فروشش به ایران قاچاق محسوب شده و مستوجب تعقیب قضایی حتماً نمیتواند فقط سی درصد گرانتر باشد.
این دروغ هم کنار کلکسیون دروغهای دیگرشان.
کاربر مهمان / 09 July 2012