کره شمالی به تازگی آزمایش موشکی جدیدی انجام داده است. خبرگزاری رسمی کره شمالی گزارش داد که این موشکها بخشی از یک سامانه موشکی تهاجمی تازهاند. بر اساس این گزارش کیم جونگ اون شخصاً بر آزمایش موشکی چهارشنبه ۳۱ ژوئیه/ ۹ مرداد در بندر وونسان نظارت داشت. این آزمایشها در حالی انجام شده اند که ایالات متحده و کره شمالی روند مذاکرات برای دستیابی به صلح در شبه جزیره کره را آغاز کرده اند و رهبران آن دو تا کنون سه بار مستقیماً با یکدیگر دیدار کرده اند. دیدار آخر در منطقه حائل دو کره، دیداری کوتاه بود.
روند مذاکرات کره شمالی همزمان با افزایش تنشها در خلیج فارس بین ایران و آمریکا در جریان است. مقامهای جمهوری اسلامی، به گفته بسیاری از کارشناسان سیاسی، یک چشم بر مذاکرات کره شمالی دوخته اند تا خود بر سر رابطهشان با واشنگتن تصمیم بگیرند. به دلیل اهمیت کره شمالی، فرزاد صیفیکاران در مطلبی به خانواده کیم، خانواده حاکمان این کشور در دهههای اخیر پرداخته است.
کیم جونگ اون، سومین رهبر جمهوری دمکراتیک خلق کره (کره شمالی) است. کیم جوان دسامبر ۲۰۱۱ بعد از درگذشت پدرش کیم جونگ ایل به قدرت رسید و به عنوان «وارث کبیر» معرفی شد. کیم جونگ اون علاوه بر اینکه رهبر کره شمالی است، مناسب دیگری هم دارد. او دبیر اول حزب کارگران کره، رئیس کل کمیسیون مرکزی نظامی، رئیس کل کمیسیون دفاع کره شمالی و فرمانده معظم ارتش خلق کره است.
دانستهها در مورد رهبران کره شمالی بهویژه کیم جونگ اون بسیار محدود است، زیرا کره شمالی نسبت به نشت اطلاعات به خارج از مرزهایش حساسیت بالایی دارد.
حاکمیت و روابط خانوادگی
خانواده کیم از سال ۱۹۴۸ و هنگامی که کیم ایلـسونگ به عنوان اولین رهبر کره شمالی منصوب شد، قدرت را در دست گرفتند. کیم ایلـسونگ از ۱۹۴۸ تا ۱۹۹۴ رهبر کرهشمالی بود. بعد از درگذشت او، پسرش کیم جونگ ایل از ۱۹۹۴ تا ۲۰۱۱ دومین رهبر کره شمالی بود و از ۲۰۱۱ تاکنون، کیم جونگ اون در سمت رهبر کرهشمالی بر این کشور حکمرانی میکند.
یکی از مسائلی که تاکنون به درستی مشخص نشده و در مورد آن اختلاف نظر وجود دارد، تاریخ تولد دقیق کیم جونگ اون است. سالهای ۱۹۸۲، ۱۹۸۳ و ۱۹۸۴، سالهایی هستند که گمان میرود کیم به احتمال زیاد در یکی از آنها به دنیا آمده است. نشریه USA Today در گزارشی اختصاصی که سال ۲۰۱۹ منتشر کرده، نوشته است که کیم ۸ ژانویه ۱۹۸۴ به دنیا آمده است و با در نظر گرفتن این تاریخ، او اکنون ۳۵ سال دارد و یگی از جوانترین رهبران جهان محسوب میشود.
مادر کیم جونگ اون، کو یونگهی نام دارد. او خواننده اپرا و کرهای-ژاپنی و در واقع معشوقه کیم یونگ ایل بود که در سال ۲۰۰۴ در پاریس درگذشت. کیم یونگ ایل پدر کیم جونگاون معشوقههای فراوانی داشت که یکی دیگر از آنها سونگ هیهریم، مادر کیم جونگ نام برادر ناتنی کیم جونگاون بود که سال ۲۰۱۷ به قتل رسید.
کیم در مجموع دو برادر به نام کیم جونگ نام و کیم جونگ چول و دو خواهر به نامهای کیم سولسونگ و کیم یو-جونگ دارد. او سومین فرزند است وکیم یو-جونگ کوچکترین فرزند خانواده مدیر تبلیغات حزب کارگران کره است.
کیم جونگ اون و همسرش
کیم جونگ اون با نام مستعار در کشور سوئیس تحصیل کرد. او سال ۲۰۱۲ با زنی به نام ری سول جو ازدواج کرد که به همسر مخفی کیم مشهور است. ری سول جو خواننده است و کیم در حین یک اجرا او را دید و با او آشنا شد. کسی نمیداند ری سول چند سال دارد، اما گمانهزنیها بر این اساس است که او ۲۹ ساله است و حتی هیچکس مطمئن نیست که این نام نام واقعی او باشد.
همچنین احتمال داده میشود که کیم و ریسول ۳ فرزند داشته باشند که یکی از آنها دختری به نام کیم جو آئه است. سرویسهای اطلاعاتی کرهجنوبی سال ۲۰۱۷ گزارش دادند که سومین فرزند کیم جونگاون که پسر است به دنیا آمده است، اما تاکنون دولت کرهشمالی این موضوع را تایید یا تکذیب نکرده است.
کیم جونگاون به صورت مخفی و دور از اذهان عمومی در قصر مجلل و اشرافی خود به نام ریونگسونگ (Ryongsong) که به ریونگسونگ شماره ۵۵ معروف است، زندگی میکند. این قصر و مجوعه لوکس در شمال پیونگیانگ و ۱۲ کیلومتری میدان معروف کیم ایلسونگ واقع شده و وسعت کل این مجموعه ۱۲ کیلوکتر مربع است. محل سکونت او یک ایستگاه قطار شخصی دارد و دور تا دور قصر توسط حصارهای برقی و مینهای زمینی محافظت میشود.
دیگر ویژگیهای این قصر: سالنهای ویژه غذاخوری بر روی رودخانه؛ یک استخر به همراه آبنمای بزرگ (مجسمه)؛ مسیر مخصوص پیادهروی و زمینهای ورزشی؛ مجموعه سونا و اسپا؛ اصطبل بزرگ برای نگهداری اسبها و میدان سوارکاری؛ میدان تیراندازی؛ میدان مسابقه مخصوص اسبسواری.
رهبری کیم جونگ اون
کیم جونگ اون یکی از بزرگترین ارتشهای جهان را رهبری میکند. ارتش خلق کره متشکل از پنج نیرو است: نیروی زمینی، نیروی دریایی، نیروی هوایی، نیروی استراتژیک موشکی و نیروهای عملیات ویژه. ارتش خلق کره، یک میلیون و یکصد و شش هزار نیروی مسلح دارد.
شبه جزیره کره جمعا حدود ۷۶ میلیون نفر جمعیت دارد. کرهشمالی حدود ۴۰ میلیون نفر و کرهجنوبی حدود ۳۶ میلیون نفر. در پیونگیانگ پایتخت کرهشمالی حدود ۳ میلیون نفر، از جمله همه اعضای وفادار به حزب و رهبر این کشور زندگی میکنند.
بعد از به قدرت رسیدن کیم جونگاون، بسیاری از مقامهای ارشد کرهشمالی و رقبای احتمالی وی در قدرت، به قتل رسیدند. از جمله جانگ سونگتائک، عموی وی که به اتهام خیانت اعدام شد و هیونگ یونگچول، وزیر دفاع کرهشمالی که سال ۲۰۱۵ اعدام شد.
یکی از موارد قتلی که به دستور کیم جوان انجام شد و واکنش جهانی را به همراه داشت، قتل برادر ناتنی او، کیم جونگنام بود. سال ۲۰۱۷ دو زن در فرودگاه مالزی، با پارچهای که به نوعی ماده شیمیایی مرگبار اعصاب آغشته بود، وی را به قتل رساندند. بسیاری معتقدند علت اصلی قتل برادر ناتنی کیم این بود که او برای کیم جونگاون یک تهدید به حساب میآمد.
بر اساس گزارشها، در فاصله سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۷ حدود ۳۴۰ نفر به دستور مستقیم کیم جونگاون اعدام شدند و یا به قتل رسیدند که بیش از یک سوم این تعداد را مقامات دولتی تشکیل میدهند. برخی از این اعدامها به دلیل کینهتوزیهای شخصی کیم صورت گرفته است. نام و مشخصات بسیاری از اعدام شدهها مشخص نیست و اطلاعاتی دقیقی در مورد آنها در دسترس نیست.
علایق کیم جونگاون
کیم همانند پدرش عاشق لیگ بسکتبال حرفهای آمریکایی است. دنیس رادمن، بازیکن حرفهای و بازنشسته لیگ حرفهای بسکتبال آمریکا تا کنون سه بار با کیم جونگاون دیدار کرده است. او بعد از ملاقات با کیم، او را اینگونه تعریف کرد: «دوستی برای زندگی». رادمان حتی در مصاحبهای گفت که کیم جونگاون زمانی که برای تحصیل در سوئیس بوده بسکتبال بازی میکرده است. در حالی که اغلب مردم کرهشمالی در فقر مطلق به سر میبرند، کیم جونگاون و همسرش عاشق زندگی مجلل هستند. او هر سال هزینههای زیادی را صرف وارد کردن مشروبات گرانقیمت آمریکایی، خاویار و لباسهای مارکدار میکند.
کیم جونگاون به شدت از انتقاد بیزار است. سال ۲۰۱۴ ساخت فیلمی هالیوودی به نام «مصاحبه» خشم کیم جونگ اون و مقامات کره شمالی را به همراه داشت. داستان فیلم از این قرار بود که یک خبرنگار آمریکایی قرار ملاقاتی جهت مصاحبه با کیم جونگ اون میگذارد و همزمان برای نقشه ترور او آموزشهای لازم را میبیند.
در همان سال شرکت سازنده فیلم تهدیدهای «خشونتآمیزی» دریافت کرد. همچنین در ماه نوامبر ۲۰۱۴ کامپیوترهای شرکت مادر (سونی پیکچرز) توسط گروهی از هکرها که گفته میشد مشکوک به همکاری با کرهشمالی هستند، مورد حمله قرار گرفت. هکرها اطلاعات تعدادی دیگری از فیلمهای شرکت سونی را منتشر کرد و از این شرکت خواستند که اکران فیلم «مصاحبه» را ــ که ابتدا فیلم «تروریست» نامیده میشد ــ لغو کنند. آنها همچنین سینماهایی را که فیلم را به نمایش در بیاورند، به حملات تروریستی تهدید کردند. فشارها در نهایت منجر به این شد که شرکت سونی به صورت رسمی انتشار فیلم را لغو کرد.
در ماه ژوئیه ۲۰۱۹ گزارشی مبنی بر خرید ۲ مرسدس بنز لوکس مدل Maybach S600 توسط این رهبر جوان و ارسال قاچاقی آن به کره شمالی، مجددا نام کیم حونگ اون و مسئله دور زدن تحریمها و شبکههای قاچاق کره شمالی را در رسانهها مطرح کرد.
قیمت این دو مرسدس بنز لوکس سفارشی هر کدام به ارزش ۵۰۰ هزار دلار است و به باور کارشناسان در ماه ژوئن ۲۰۱۸ خریداری شده و از طریق بندر رتردام درکشور هلند، به پیونگ یانگ منتقل شده است.
بر اساس گزارش سازمان غیرانتفاعی «مطالعات پیشرفته دفاعی» (C4ADS) که به تازگی منتشر شده، این دو خودرو طی یک سفر چند ماهه به صورت قاچاقی و با گذشتن از پنج کشور (از جمله هلند، چین، ژاپن، کره جنوبی و روسیه)، در نهایت به پیونگ یانگ رسیده اند. لوکاس کو، یکی از کارشناسان این سازمان گفته که مرکز مطالعات پیشرفته دفاعی بعد از هشت ماه تحقیق و بررسی بسیاری از پروندهها و مدارک گمرکی، دادههای حمل و نقل جهانی و بسیاری اسنادی دیگر، دریافته است که کیم جونگ اون چگونه این خودروها را خریداری کرده و از چه طریقی آنها را از رتردام به پیونگ یانگ منتقل کرده است.
کره شمالی به دلیل تحریمهای هستهای شورای امنیت، امکان خرید و تهیه بسیاری تجهیزات نظامی، فناوری و تکنولوژیهای پیشرفته و کالاهای لوکسِ روز جهان برخوردار نیست. با این وجود اسناد و گزارشهای سازمان C4ADS فاش میکند که کره شمالی در فاصله سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ بیش از ۱۹۱ میلیون دلار کالاهای لوکس را به واسطه نقض تحریمها از ۹۰ کشور مختلف وارد کرده است.
کیم جونگ اون همچنین اولین رهبر کره شمالی است که در زمان زمامداری او، دونالد ترامپ به عنوان اولین رئیسجمهوری ایالات متحده تنها برای چند دقیقه کوتاه از منطقه مرزی میان دو کره عبور کرد و وارد خاک این کشور شد.
منابع استفاده شده:
USA Today
Institute for National Security Strategy
Global Security
هلک هلک ما رو از توییتر کشوندی آوردی اینجا یه مطلب تکراری بدون هیچ اطلاعات خاصی خوندیم وقتمون تلف شد.هیچ جمله جدیدی نداشت جز یه کپی صرف از اخبار این سالهای رسانه ها.
مازیار / 02 August 2019
یک مشت اطلاعات بدون منبع و تکراری و خ.ز دربارۀ معضوقه ها و سن و سال چند نفر از خانوادۀ «کیم» چه اهمیتی دارد که «باید بدانیم»!؟ دانستن ای خطئبلات چه تحلیل و بینش تحلیلی دربارۀ جامعه و سیاست کره شمالی به ما میدهد؟ آیا رسانه های سرمایه داری کم در مورد آن بخش از جهان شایعه و خ.ز تولید میکنند؟ چقدر جالب است که همه دربارۀ زندگی در کره شمالی اطلاعات ریز و دقیق بدست میدهند، و از سوی دیگر از سانسور و بایکوت و فضای امنیتی آنجا داد سخن میدهند که همه تحت تعقیب اند و هیچکس حق سفر بدانجا را ندارد!؟ اینها دیگر چه خزئبلاتی است.
کارو / 03 August 2019