یک روز پس از آنکه مقام‌های دولتی افغانستان و فرستاده ویژه آمریکا از شروع مذاکرات طالبان با دولت افغانستان خبر دادند، سخنگوی طالبان در قطر گفت تنها پس از خروج نیروهای آمریکا از افغانستان گفت‌وگو با دولت ممکن است.

مذاکرات آمریکا با طالبان در دوحه که در چندین دور برگزار شد

طالبان برای گفت‌وگو با دولت افغانستان یک شرط دارد؛ خروج نظامیان آمریکا از افغانستان.

سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر یکشنبه ۲۸ ژوئیه/ ۶ مرداد با اعلام این خبر، گفت‌وگو میان طالبان و دولت افغانستان در دو هفته آینده را رد کرد.

یک روز قبل شنبه ۲۷ ژوئیه/ ۵ مرداد، عبدالسلام رحیمی وزیر دولت افغانستان در امور صلح گفته بود که گفت‌وگوی مستقیم میان طالبان و دولت تا دو هفته آینده برگزار خواهد شد.

رحیمی محل مذاکرات مستقیم را یک کشور اروپایی اعلام اما نام این کشور را افشاء نکرد.

سهیل شاهین سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر اما هرگونه مذاکره مستقیم این گروه با دولت افغانستان را رد کرد و گفت: مذاکرات داخلی افغانستان تنها پس از اعلام خروج نیروهای خارجی آغاز خواهد شد.

او شامگاه شنبه ۵ مرداد هم به روزنامه اطلاعات روز افغانستان گفت:  سیاست طالبان مشخص است و «بعد از نهایی شدن توافق‌نامه‌ی صلح و اعلام تقسیم اوقات برای خروج نیروهای خارجی از افغانستان، ما مذاکرات افغانی را شروع کرده و با همه جهات افغانی مذاکره می‌کنیم».

طالبان پیش از این اعلام کرده بود حاضر به مذاکره مستقیم با دولت افغانستان نیست.

زلمای خلیل‌زاد، فرستاده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا برای گفت‌وگوهای صلح افغانستان هم صبح امروز در صفحه توییترش نوشت: « مذاکرات مستقیم میان دولت افغانستان و گروه طالبان پس از به نتیجه‌رسیدن مذاکرات امریکا با طالبان آغاز خواهد شد».

دو منبع آگاه که نام‌شان فاش نشد هم در پیوند با این موضوع به خبرگزاری «رویترز» گفتند: انتظار می‌رود آمریکا و طالبان در ماه جاری تفاهمنامه‌ای را برای خروج نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان امضاء خواهند کرد. بر اساس این تفاهمنامه طالبان نیز متعهد می‌شود که فعالیت‌های ستیزه‌جویانه علیه آمریکا را متوقف کند.

نمایندگان آمریکا و طالبان تا به حال هفت دور مذاکره برای صلح برگزار کرده‌اند. نمایندگان آمریکا گفت‌وگوهای دو طرفه را «خوب» توصیف کرده‌اند.

به‌رغم این گفت‌وگو نمایندگان طالبان تا به حال حاضر به گفت‌وگو با دولت افغانستان نشده‌اند. در داخل افغانستان نیز گروه‌های سیاسی و فعالان جامعه مدنی خواستار مشارکت نمایندگان احزاب و فعالان جامعه مدنی در گفت‌وگوهای میان افغانستان و طالبان شده بودند.

دولت افغانستان وعده کرده است که از نمایندگان گروه‌های مختلف برای مذاکره دعوت کند اما در نهایت دولت را «نماینده مردم» در گفت‌وگو‌ها خوانده است.


در همین زمینه: