مدیرکل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات صبح دوشنبه ۳۱ تیر در نشستی خبری که در معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، گفت: معاونت ضد جاسوسی وزارت اطلاعات در تاریخ ۲۸ خرداد سال جاری موفق به انهدام یک شبکه جاسوسی مرتبط با سازمان اطلاعاتی آمریکا شد.

وزارت اطلاعات: ۱۷ جاسوس سیا دستگیر شدند (عکس: آرشیو)

مدیرکل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات از شناسایی و دستگیری ۱۷ نفر خبر داد. این اشخاص متهم‌اند که به عنوان جاسوس تربیت شده سازمان اطلاعاتی امریکا (سیا) در داخل ایران فعالیت می‌کردند. مدیرکل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات گفت:

«احکام این جاسوسان صادر شده و برخی به عنوان «مفسد فی‌الارض» اعدام می‌شوند.»

مدیرکل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات در ادامه سخنانش افزود:

«جاسوس‌های شناسایی شده شامل شاغلان مراکز حساس و حیاتی، همچنین بخش خصوصی مرتبط با این مراکز هستند که به عنوان پیمانکار یا مشاور در حال فعالیت بوده‌اند. هیچ کدام از آنها با دیگری ارتباطی نداشتند و هر کدام با یک افسر اطلاعاتی سیا در ارتباط بودند.»

مدیرکل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات درباره نحوه دستگیری متهمان به جاسوسی گفت:

«جاسوس‌ها آموزش دیده بودند که با احساس خطر، طی هماهنگی با سیا و رساندن خود به نقطه‌ای از پیش تعیین شده در شهرهای مرزی، منتظر حضور رابط اطلاعاتی سیا در صحنه شوند و با هدایت وی از کشور خارج گردند که البته در این زمینه جاسوس‌هایی که قصد فرار اضطراری از کشور را داشتند، به جای ملاقات با رابط سیا در مرز، با رابط ضد جاسوسی وزارت اطلاعات ملاقات کردند و نهایتا دستگیر شدند.»

به گفته مدیرکل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات افراد دستگیر شده همه از اتباع ایرانی هستند، مقامات و مدیران مسئول در میان آن‌ها نیست و بحث تبادل برای آنها هم مطرح نیست.

سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد که به زودی حکم اعدام متهمان این پرونده اجرا می‌شود.

روزنامه نیویورک‌ تایمز ۱۳ فوریه/ ۲۳ بهمن به نقل از شش مقام‌ پیشین و فعلی دولت آمریکا نوشت که رئیس جمهوری آمریکا، یک برنامه مخفیانه امنیتی-نظامی را که در زمان دولت جورج دبلیو بوش ایجاد شد و هدف آن ایجاد اخلال در برنامه موشکی ایران بود تسریع کرده است. بر اساس این برنامه قطعات معیوبی در اختیار ایران قرار می‌گرفت به شکلی که ۶۷ درصد از آزمایش‌های موشکی ایران در سال‌های گذشته ناکام ماند و شکست خورد.

نخستین بار محمود علوی، وزیر اطلاعات ۳۰ فروردین سال جاری، پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران ادعا کرد که وزارت اطلاعات ۲۹۰ جاسوس سازمان سیا را در کشورهای مختلف شناسایی و شبکه‌ای از این جاسوسان را متلاشی کرده است.  علوی بدون آنکه به برنامه برنامه مخفیانه امنیتی-نظامی در زمان دولت جورج دبلیو بوش برای ارسال قطعات معیوب به ایران اشاره کند گفته بود:

 «در یکی از این اقدامات ضد جاسوسی شرکتی را که در یکی از مراکز حساس قطعات معیوب را تزریق می‌کرد – که اگر کشف نمی‌شد و آن مرکز راه‌اندازی می‌شد سر از فاجعه بشری در می‌آورد – ضد جاسوسی وزارت اطلاعات موفق به کشف این مجموعه و خنثی کردن آن و شناسایی قطعات معیوب شد.»

۱۴ بهمن سال گذشته وزیر ارتباطات ایران اعلام کرد که در حادثه «آتش‌سوزی» در پژوهشکده سامانه حمل و نقل پژوهشگاه فضایی، «سه پژوهشگر» این مرکز جان خود را از دست دادند. پرتاب دو ماهواره ایران به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب هم ناموفق بود. محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران در گفت‌وگو با «ان بی سی» گفته بود «خرابکاری» آمریکا در پرتاب این دو ماهواره «کاملاً امکان دارد» اما هنوز موضوع در دست بررسی است.