مدارس غیردولتی به دنبال افزایش شهریه هستند و در همین راستا رئیس سازمان مراکز و مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش افزایش نرخ اجارهبهاء را بهانه کرده و گفته است که شهریه مصوب با واقعیت همخوانی ندارد. یک نماینده مجلس هم گفته که مدارس غیردولتی در آشپزخانه و انباری واحدهای مسکونی کلاس تشکیل میدهند و شهریه میلیونی طلب میکنند.
مجتبی زینیوند، رئیس سازمان مراکز و مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش ایران شامگاه جمعه ۲۸ تیر در یک برنامه تلویزیونی به صورت تلویحی خواستار موافقت وزارت آموزش و پرورش با افزایش شهریه مدارس غیردولتی شد.
او گفت که نرخ اجاره به شدت افزایش پیدا یافته است در حالی که مدارس اجازه ندارند شهریه را بیشتر از نرخ تورم افزایش دهند.
به گفته زینیوند، ۸۵ درصد مدارس غیردولتی در مکانهای استیجاری مستقر هستند. او شمار مدارس غیردولتی در سراسر ایران را ۱۶ هزار واحد و شمار دانش آموزان این مدارس را ۱۱ درصد جمعیت دانشآموزی اعلام کرد.
قدرتالله علیزاده عضو شورای سیاستگذاری مدارس غیردولتی هم در این برنامه تلویزیونی شهریه مصوب این مدارس را ۵ میلیون تومان اعلام کرد اما گفت که با این شهریه مدارس چند ماه بیشتر دوام نمیآورند.
میرحمایت میرزاده، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اما این اظهارات و مطالبه افزایش شهریه را نادرست دانست و گفت که هزینه مدارس غیردولتی بالا است، مردم پول برای پرداخت شهریه این مدارس ندارند و برای همین ظرفیت این مدارس خالی مانده است.
به گفته میرزاده وزارت آموزش و پرورش به خانههای مسکونی مجوز مدارس غیردولتی داده است.
او خواستار تعطیلی مدارس غیردولتی که «در انباری و آشپزخانه کلاس تشکیل میدهند»، شد و گفت: «به کسی که مکان ندارد نباید مجوز بدهیم. به انباری و پشت بام و آشپزخانه نباید مجوز تشکیل کلاس بدهیم. برخی بچه های ما زندانی شده اند، کلاس پنجره ندارد، پارتیشن بندی است. خانوادهها بروند کلاسهای درس فرزندشان را ببینند. جایی که استاندارد نیست، نباید کلاس درس بشود».
با وجود این انتقادها وزارت آموزش و پرورش ایران سالانه به ازای هر دانشآموز ۴ میلیون تومان به مدارس غیردولتی پرداخت میکند. این مدارس که تحت عنوان غیرانتقاعی فعالیت میکنند، از پرداخت مالیات نیز معاف هستند و شهریه بالغ بر ۲۰ میلیون تومان دریافت میکنند.