آمريکا از پيشنهاد امارات متحده عربی برای حل مناقشه تهران و ابوظبی بر سر جزاير سهگانه حمايت کرد.
امارات پيشنهاد داده تا موضوع مالکيت جزاير ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک از طريق مذاکرات مستقيم يا دادگاه لاهه حل شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، رهبران آمريکا و امارات روز چهارشنبه هفتم تير ۱۳۹۱ در بيانيهای مشترک خواهان حل مسالمتآميز مالکيت اين جزاير شدند.
ايران و امارات سالهاست که بر سر مالکيت جزاير ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک با هم اختلاف دارند.
رهبران آمريکا و امارات در بيانيهای مشترک خواهان حل مسالمتآميز مالکيت جزیار سهاگنه خلیج فارس جزاير شدند
به گفته مورخان ايرانی، اسناد و نقشههای قديمی مالکيت ايران را بر اين سه جزيره نشان میدهد.
تنها در آغاز قرن بيستم نيروهای بريتانيايی اين جزاير را به تصرف خود درآوردند.
با اين حال پس از خروج بريتانيا از منطقه خليج فارس در سال ۱۹۷۱ میلادی، جزاير ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک دوباره به ايران واگذار شدند و نيروهای ايران يک روز پيش از استقلال امارات، بر اساس تفاهمنامه يادشده در ابوموسی مستقر شدند.
ايران همواره ادعای مالکيت امارات بر اين جزاير را رد کرده و میگويد درباره مالکيت اين سه جزيره مذاکره نخواهد کرد.
شورای امنيت سازمان ملل متحد نيز در سال ۱۹۷۱ اعتراض امارات به مالکيت ايران بر جزاير سهگانه را رد کرد.
در همين حال محمود احمدینژاد، رئيسجمهوری ايران روز ۲۳ فروردين سال جاری خورشيدی به اين جزيره سفر کرد. اين سفر واکنش تند مقامات امارات و شورای همکاری خليج فارس را به دنبال داشت.
شورای همکاری خليج فارس از شش کشور عربی جنوب خليج فارس تشکيل شده و امارات متحده عربی با پشتيبانی اين شورا و کشورهای عربی بر سه جزيره ايرانی تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی ادعای ارضی دارد.
اين شورا روز ۱۷ آوريل ۲۰۱۲ (۲۹ فروردين) پس از نشستی در قطر با انتشار بيانيهای از مواضع امارات پشتيبانی کرد.
ايران همچنين جزيره ابوموسی را “منطقه نمونه گردشگری” اعلام کرده و قصد دارد زمينه رفت و آمد گردشگران را به اين جزيره فراهم کند.
همچنين سرتيپ احمدرضا پوردستان، فرمانده نيروی زمينی ارتش ايران گفته است: “به هيچ کشوری اجازه کوچکترين دستاندازی را نمیدهيم، اگر اينطور شود و اين شيطنتها از طريق ديپلماسی حل نشود، نيروهای نظامی آمادهاند اقتدار نظام را به کشور متعرض نشان دهند.”
به گفته وی “حاکميت اين جزاير (ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک) از قديمالايام متعلق به ايران بوده و جمهوری اسلامی نيز از اين حق خود قاطعانه و با قدرت دفاع میکند.”
شماری از نمايندگان مجلس ايران نيز دو ماه پیش گفتند در حال آماده کردن طرحی هستند که بر اساس آن استان خليج فارس در جنوب ايران با مرکزيت “بوموسی” تشکيل خواهد شد.
اگر ایران یک میلیون از جمعیت خودرا در این جزایر مستقر کند که دیگر نه امریکا و نه هیچ قدرتی نمیتواند هیچ حرفی بزند. اقای احمدی نزاد بایستی تا قبل از پایان دوره دوم ریاست جمهوری با دادن مشوق هایی بتواند یک میلیون نفر را به این جزایر ببرند و قال قضیه را بکنند.
کاربر مهمان / 28 June 2012