دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا گزارش رسانه‌ها از خبر تعلیق دستور حمله نظامی به ایران را «نادرست» خواند و گفت تنها دستور داده «این‌بار» حمله به ایران انجام نشود. او همچنین ادعای ایران مبنی بر خودداری از سرنگون کردن یک هواپیمای آمریکایی با ۳۸ سرنشین را تایید کرد و آن را یک «تصمیم هوشمندانه» خواند و گفت: «از ایران (به‌خاطر این تصمیم) ممنونیم.»

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا گفت آمریکا از حمله به ایران عقب ننشسته و فقط حمله «این‌بار» را متوقف کرده است

دونالد ترامپ شنبه ۲۲ ژوئن/ اول تیر از رسانه‌ها برای گزارش خبر دستور تعلیق حمله نظامی به ایران انتقاد کرد. او در حساب توئیتر خود نوشت:

«من هرگز دستور به “عقب کشیدن” از حمله به ایران ندادم که همه به‌ اشتباه این‌طور گزارش می‌دهند. من فقط «این‌بار» حمله را متوقف کردم و نگذاشتم وارد مراحل بعدی شود.»


مقام‌های جمهوری اسلامی هنوز واکنشی به این توئيت نشان نداده‌اند.

نیویورک تایمز روز جمعه به نقل از چند مقام آمریکایی گزارش کرد که مقام‌های کاخ سفید، ارتش آمریکا و وزارت دفاع آماده بودند تا در ساعت ۱۹ روز پنج‌شنبه ۲۰ ژوئن (به وقت محلی در واشنگتن دی‌سی) حملات محدودی به ایران صورت بگیرد، اما ترامپ دستور حمله به چند هدف در ایران را به حالت تعلیق در آورده است.

ترامپ نیز صبح جمعه ۲۱ ژوئن/ ۳۱ خرداد با انتشار مجموعه‌ای از پیام‌ها در توئیتر اعلام کرد که ۱۰ دقیقه قبل از آغاز حمله نظامی آمریکا به سه نقطه از ایران حمله را متوقف کرده است؛ به این دلیل که بر اساس برآورد یک فرمانده آمریکایی ۱۵۰ نفر در این حمله‌ها کشته می‌شدند.

حملات مذکور قرار بود در واکنش به سرنگونی یک هواپیمای جاسوسی آمریکا توسط سپاه پاسداران انجام شود. سپاه پاسداران در اطلاعیه‌ای اعلام کرده بود بامداد پنج‌شنبه ۳۰ خرداد/ ۲۰ ژوئن یک فروند پهپاد گلوبال هاوک ارتش آمریکا را در حریم هوایی ایران سرنگون کرده است. فرماندهی مرکزی آمریکا-سنتکام رسماً سرنگونی پهپاد ارتش آمریکا را تأیید کرد اما اعلام کرد خلاف ادعای سپاه، پهپاد ساقط شده در حریم هوایی بین‌اللملی پرواز می‌کرده.

طبق گزارش شبکه تلویزیونی سی‌ان‌بی‌سی ترامپ شنبه پیش از سفر به کمپ دیوید در جمع خبرنگاران در مورد سرنگونی پهپاد آمریکایی گفت:

«احتمالا این کار عمدی نبوده است. آن‌ها هواپیمایی را هدف قرار دادند که سرنشینی نداشت و هیچ زن و مرد و هیچ فرد آمریکایی‌ای در آن مستقر نبود.»

او خبر منتشر شده از سوی سپاه مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی از سرنگون ‌کردن یک هواپیمای جاسوسی آمریکایی دارای سرنشین صرف نظر کرده را تایید کرد و گفت:

«هواپیمایی با ۳۸ سرنشین از آنجا گذشت. به نظرم مسئله بزرگی است. آن‌ها این هواپیما را در تیررس خود داشتند، اما به آن شلیک نکردند. به نظرم تصمیم خیلی هوشمندانه‌ای بود. از این‌که این کار را نکردند، ممنونیم.»

امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم گفته بود که جمهوری اسلامی از سرنگون‌ کردن یک هواپیمای جاسوسی آمریکایی با حدود ۳۵ سرنشین صرف نظر کرده است:

«آمریکایی‌ها به اخطارهای ما توجه نکردند. ضمن اینکه در همان لحظه‌ای که این هواپیما رهگیری شد، هواپیمای جاسوسی دیگری با نام P-۸ نیز در نزدیکی آن در حال پرواز بود که حدود ٣۵ نفر ظرفیت دارد. می‌توانستیم آن را سرنگون کنیم اما این کار را نکردیم.»


  • در همین زمینه