در حالی که روزنامه واشنگتن پست اعلام کرد آمريکا و اسرائيل با کمک هم ويروس اينترنتی “فليم” را با هدف به تأخير انداختن برنامه‌های هسته‌ای ايران ايجاد کرده‌اند، وزير ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات ايران از شناسايی و مهار اين ويروس خبر داد.

به گزارش خبرگزاری نيمه دولتی فارس، رضا تقی‌پور، وزير ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات امروز چهارشنبه ۳۱ خردادماه حملات اينترنتی اخير به ايران را “تروريسم دولتی” خواند و گفت: “اين حملات از سوی برخی دولت‌ها انجام می‌شود در حالی که پيش از اين عمده حملات به شکل هکر و انفرادی بود.”

تقی‌پور افزود متخصصان با شناسايی ويروس “فليم” بدافزار آن را توليد کرده و در اختيار دستگاه‌های دولتی قرار دادند.

وی پشتيبان اصلی اين ويروس را اسرائيل دانست که “برخی کشورهای غربی نيز از آن حمايت می‌کنند.”
وزير ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات ايران گفت جمهوری اسلامی در اجلاس اخير فن‌آوری اطلاعات ژنو به اين مسئله اعتراض کرده و اميدوار است در نشست‌های بعدی سازوکارهای برخورد با آن تدوين شود.

واشنگتن پست: هدف از توليد ويروس “فليم”، جاسوسی از شبکه‌های کامپيوتری مقامات ايران و جمع‌آوری اطلاعات در مورد برنامه هسته‌ای اين کشور بوده است

در همين حال روزنامه واشنگتن پست چاپ آمريکا در گزارشی فاش ساخت که اداره امنيت ملی آمريکا، سازمان اطلاعات مرکزی آمريکا ( سيا ) و بخش اطلاعات نيروهای مسلح اسرائيل با همکاری هم در توليد ويروس اينترنتی “فليم” به‌منظور اخلال در برنامه هسته‌ای ايران دست داشته‌اند.

اين روزنامه به نقل از صاحب‌نظرانی که نام آن‌ها برده نشده، آورده است هدف از توليد اين ويروس جاسوسی از شبکه‌های کامپيوتری مقامات ايران و جمع‌آوری اطلاعات در مورد برنامه هسته‌ای اين کشور بوده است.

در اين گزارش همچنين آمده است که ويروس استاکس‌نت نيز توسط همين نهادها برای خرابکاری در برنامه هسته‌ای ايران، توليد شده بود.

آمريکا و اسرائيل هنوز واکنشی نسبت به اين گزارش نشان نداده‌اند.

اوايل خردادماه جاری يک شرکت امنيتی اينترنت در روسيه اعلام کرد ويروس جاسوسی قدرتمندی به نام “فليم” کشف شده‌‌ که کامپيوترهای داخل ايران و ديگر نقاط خاورميانه را هدف حملات خود قرار داده ‌است.

با توجه به اظهارات موشه يعلون، معاون نخست‌وزير اسرائيل اين احتمال قوت گرفت که اين اقدام از طرف اسرائيل صورت گرفته باشد.

موشه يعلون ۲۹ ماه مه (۹ خرداد) در گفت‌وگو با راديو ارتش اسرائيل اظهار داشت: “هر کسی که تهديد ايران را به‌عنوان تهديدی بزرگ در نظر می‌گيرد، ممکن است اقدامات مختلفی انجام دهد از قبيل همين‌ اقدامات [حملات سايبری] که مانع برنامه‌های ايران می‌شود.”

اسرائيل برنامه‌های هسته‌ای ايران را تهديدی برای موجوديت خود می‌داند و به‌منظور توقف اين برنامه‌ها و فشار بر ايران، رايزنی‌های گسترده‌ای را با دولت‌های غربی انجام می‌دهد.

ايران پيش از نيز مورد تهاجم ويروس‌های “استاکس‌نت” و “دوکو” قرار گرفته بود. اين ويروس‌ها تأسيسات هسته‌ای ايران و بخش صنعتی اين کشور را هدف قرار داده بودند.