اعضای ٢٥ صنف سينمايی ايران، طرح باشگاه سينمايی و هر نام ديگر مطرح شده از سوی مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را طرحی برای انحلال خانه سينما دانستند.
به گزارش منابع خبری ايران، اعضای٢٥ صنف سينمايی ايران، امروز سهشنبه ۳۰ خرداد با انتشار بيانيهای، ضمن حمايت از اطلاعيه هيئت مديره خانه سينما گفتند: “طرح باشگاه سينمايی يا هر نام ديگری که به تازگی از سوی مسئولان سينمايی (وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) بهعنوان جايگزين خانه سينما مطرح شده، همان طرح انحلال خانه سينما است که با بستهبندی جديد مطرح میشود.”
اعضای اصناف سينمايی ايران در بيانيه يادشده تنها شکل حفظ منافع اهالی سينمای ايران را حفظ خانه سينما در شکل و شمايل فعلی بهعنوان جامعه اصناف سينمای ايران دانسته و گفتهاند: “اگر ايرادی به اساسنامه يا موارد ديگری وارد باشد بايد از طريق اصلاح آن در مجمع عمومی خانه سينما، راه را برای ادامه فعاليتهای اين نهاد ۲۰ ساله هموار کرد. “
محمد حسينی: بحث در مورد خانه سينما با آن شکل قديمی تمام شده و آن تشکل غيرقانونی است. اکنون، قرار است تشکلی جديد بر اساس اساسنامهای جديد راهاندازی شود
آنها در اين بيانيه افزودهاند: “دستاندرکاران اين طرح میخواهند با جداسازی اصناف سينمای ايران و پراکنده کردن آنها، خانه را به باشگاهی تبديل کنند که تنها نامی از خانه سينما با خود يدک میکشد. “
امضاکنندگان بيانيه يادشده با بيان اينکه باشگاه سينمايی نيازی به هيئت مديره ندارد که بخواهند به کمک اصناف، اساسنامه آن را بنويسند، افزودهاند: “مسئولان، با يک هيئت امنای دلخواه برای اين باشگاه، فقط به امور کفن و دفن هنرمندان خواهد پرداخت. “
محمد حسينی، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی ۲۷ خردادماه جاری، پيرامون انتشار اخبار مربوط به نظر محمود احمدی نژاد، رئيسجمهورايران، مبنی بر “ضرورت توجه خاص به تدوين اساسنامه خانه سينما” گفته بود: “بحث در مورد خانه سينما با آن شکل قديمی تمام شده و آن تشکل غيرقانونی است. اکنون، قرار است تشکلی جديد بر اساس اساسنامهای جديد راهاندازی شود.”
پس ازانتشار اظهارات احمدینژاد، جواد شمقدری رئيس سازمان سينمايی و معاون امور سينمايی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) گفته بود: “برپايه مصوبه شورای عالی سينما، هيائتی هفت نفره اساسنامه تشکل جديد جايگزين خانه سينما را بررسی و تصويب می کند.”
روابط عمومی خانه سينما نيز در بيانيهای، اعلام کرد: “خانه سينما همچنان پابرجاست و هيئت مديره در مهلت قانونی به حکم جديد تعطيلی دائم که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر شده اعتراض کرده و همه تلاش خويش را برای باطل کردن آن از طريق مراجع قضايی به کار خواهد بست.”
در بخش ديگری از بيانيه خانه سينما آمده بود: “همانگونه که اصناف نمیتوانند تشکلهای دولتی تأسيس کنند، مديران دولتی هم نمیتوانند نهاد صنفی تأسيس کنند. بنابراين هيچ تشکل دولتی نمیتواند جايگزين تشکلهای غير دولتی از جمله خانه سينما يا صنوف سينمايی شود. مصادره اين عناوين نيز امری غير قانونی است.”