فرمانده انتظامی استان مرکزی در حالیکه اعتراضات کارگران را «صنفی» دانست اما نسبت به «امنیتی شدن» مطالبات صنفی هشدار داد و مدعی شد که «نفوذیها به دنبال ایجاد فتنه در محیطهای کارگری هستند».
اراک تابستان ۱۳۹۶ شاهد اعتراضات گسترده کارگران هپکو و آذرآب بود. پلیس کارگران معترض را هدف قرار داد؛ با گاز اشکآور و باتوم به معترضان حمله کرد. شماری از کارگران مجروح و شماری نیز دستگیر و بعد نیز به مراجع قضایی احضار شدند.
دو سال پس از آن روزها، سردار کیومرث عزیزی، فرمانده نیروی انتظامی استان مرکزی در گفتوگو با خبرگزاری امنیتی تسنیم به کارگران هشدار داد؛ اعتراضات خود را به بیرون از محیط کار نیاورند.
او شنبه ۲۵ خرداد، تاخیر در پرداخت دستمزد کارگران را تائید کرد، مطالبات آنها را «صنفی» دانست، با این حال از آنها خواست که «تنها به فکر کار کردن خود باشند».
این مقام نظامی اما خطاب به کارگران گفت: «مواظب باشند همه حوزه کارخانه، کار و تولید را یک ماه حقوق نبینند».
او ادامه داد: کارگران «باید به سر پا بودن کارخانه کمک کنند».
عزیزی در حالیکه اعتراضات کارگران را «صنفی» عنوان کرد، در ادامه این اعتراضات را به «جریاناتی» نسبت داد که به گفته او «به دنبال خارج کردن حوزه کارگری، از حوزه صرفِ کارگری و به خیابان کشاندن کارگران هستند».
او در ادامه مدعی شد افراد نفوذی در کارخانجات و شرکتها وجود دارند که با تصمیمسازیهایی که برای مدیران عامل و حوزه کارگری انجام میدهند، «بدشان نمیآید که کارگر را در برابر مدیر و پلیس قرار دهند و در اجتماع تنش ایجاد کنند».
فرمانده نیروی انتظامی مرکزی این افراد را «عامل دشمن» یا کسانی که «آب در آسیاب دشمن میریزند» خواند. او گفت که پلیس «هر روز وضعیت حوزه کارگری و صنعت را رصد میکند».
عزیزی با تکرار سخنان علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی که مدعی شده بود، «دشمن به دنبال فتنه اقتصادی در تابستان» است، گفت که «نمود پیدا کردن فتنههای اقتصادی در حوزه کارگری هیچ بعید نیست».
فرمانده پلیس استان مرکزی در ادامه با بیان اینکه نیروهای امنیتی و پلیس تمامی مسائل مربوط به حوزه کارگری را رصد و به مقامهای بالاتر گزارش میکند، گفت که این نهادها «دوست ندارند محیط کارخانه را امنیتی کنند و تنها میخواهند کمک کنند که مشکلات در محیط صنفی برطرف شود».
اولین مانورهای آمادگی پلیس ایران برای سرکوب اعتراضات کارگری در سال 1387 انجام شد. در آن زمان پیشبینی کرده بودند که با وخیم شدن اوضاع اقتصاد ایران و بی حقوقی مطلق کارگران، به دنبال حقوق خود بربیایند و به همین خاطر هم مانورهایی را برای آمادگی مزدورانشان در سرکوب کارگران انجام دادند. اکنون میگویند اعتراضات را عده ای «نفوذی» و «انحرافی» به بیرون از کارخانه ها کشانده اند! پس شما از سال 87 خود را برای چه چیزی آماده میکردید؟! مگر شما نیروهای ناجا و بسیج نبودید که در مانورهایتان اعتراضات کارگران را که برای گرفتن دستمزدشان به خارج از کارخانه آمده بودند سرکوب کرده و برای کتک زدن و ضرب و شتم کارگران آماده میشدید؟!؟ اگر دست از سرکوب نمیکشید و به صفوف مردم نمیپیوندید، لااقل آزاده باشید.
کارو / 15 June 2019
لطفا به این دو نقل قول از دو جناح مختلف سیاسی و “مخالف” یکدیگر توجه کنید.
سردار کیومرث عزیزی، فرمانده نیروی انتظامی استان مرکزی: “کارگران اعتراضات خود را به بیرون از محیط کار نیاورید.”
اکبر گنجی: “سبزها باید بفهمند که خیابان موضوعیت ندارد. برای کارگران داشتن اتحادیه کارگری مستقل از حکومت بر هر امر دیگری تقدم دارد.”
جالب اینجاست که هم اصولگرا و اصلاح طلب, هر کدام به زبان و “منطق” خود, یک پیام بیشتر برای کارگران ندارند: هر کاری میکنی بکن, فقط در کارخانه کارت را بکن و هوس به خارج از کارخانه بیرون آمدن و حضور در خیابان را از سرت بیار بیرون.
آیا جای تعجب است, زمانی که مردم می گویند:
“اصلاح طلب, اصولگرا دیگه تمومه ماجرا!”
"اصلاح طلب, اصولگرا دیگه تمومه ماجرا!" / 16 June 2019