فعاليت ناظران صلح سازمان ملل در سوريه به دليل ادامه يافتن خشونتها در اين کشور به حال تعليق درآمد.
به گزارش آسوشيتدپرس، ژنرال رابرت مود، رئيس هيئت ناظران سازمان ملل متحد در سوريه روز شنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۱ گفت: “توقف فعاليت ناظران صلح، حکايت از آن دارد که طرح کوفی عنان اجرا نمیشود؛ چون هم نيروهای دولتی سوريه و هم مخالفان مسلح به آن بیاعتنا هستند.”
به گفته ژنرال مود ادامه کار هيأت ناظران صلح برای اعضای آن خطرناک است.
به گفته وی هر زمان شرايط مهیا شود ناظران سازمان ملل فعاليت خود را از سر میگيرند.
ژنرال مود گفت: “ما همچنان با همه گروهها همکاری خواهيم داشت تا خشونت در سوريه متوقف شود و زمینه برای آغاز گفتوگوها فراهم گردد.”
فعاليت ناظران صلح از ۱۲ آوريل ۲۰۱۲ برای اجرای طرح صلح عنان در سوريه آغاز شده بود. اما با استقرار ناظران صلح، خشونتها در اين کشور متوقف نشد.
ژنرال رابرت مود، رئيس هيئت ناظران سازمان ملل متحد در سوريه: توقف فعاليت ناظران صلح، حکايت از آن دارد که طرح کوفی عنان اجرا نمیشود؛ چون هم نيروهای دولتی سوريه و هم مخالفان مسلح به آن بیاعتنا هستند
کوفی عنان نماينده ويژه سازمان ملل در امور سوريه است. طرح عنان شامل “توقف فوری خشونت مسلحانه، آغاز گفتوگو ميان نيروهای درگير در سوريه، خروج نيروهای مسلح دولتی از مناطق، کمکرسانی و اقدامات بشردوستانه به آسيبديدگان و آزادی زندانيان” بود.
همچنین روز شنبه فعالان مخالف حکومت سوريه با ارسال پيامی به ناظران سازمان ملل متحد در سوريه اعلام کرده بودند مأموريت اين ناظران برای نظارت بر اجرای طرح صلح و پايان دادن به کشتارها در اين کشور، بی اثر بوده است.
در پيام مخالفان حکومت سوريه خطاب به ناظران سازمان ملل متحد آمده بود: “يا طرح صلح را برای پايان دادن به کشتارها اجرا کنيد يا به خانه برگرديد.”
ديدهبان حقوق بشر سوريه نيز روز جمعه اعلام کرد: “ناظران هيچ نقش مثبتی برای پايان دادن به خشونتهای روزافزون در سوريه ايفا نکردهاند.”
به گفته سازمان ملل از ۱۴ ماه پيش تاکنون حدود ۱۰ هزار نفر در خشونتهای سوريه کشته شده اند. دولت سوريه نيز میگويد در اين مدت ۲۶۰۰ مأمور امنيتی و نظامی در اين کشور کشته شدهاند.