فعالان سياسی مصر از مردم اين کشور خواستند در اعتراض به حکم دادگاه عالی مصر مبنی بر انحلال پارلمان و تأييد صلاحيت احمد شفيق، کانديدای پيروز دور نخست انتخابات رياست جمهوری و از چهرههای نظام سابق مصر، به خيابانها بيايند.
رويترز امروز، ۱۵ ژوئن (۲۶ خرداد) گزارش داده است، اسلامگرايان مصر نيز نسبت به از دست رفتن انقلاب اين کشور که منجر به سرنگونی حسنی مبارک، رئيس جمهور سابق مصر شد، هشدار دادهاند.
دوره گذار مصر که همينگونه نيز پيچيدگیها و مشکلات بسياری داشت پس از رأی روز گذشته دادگاه پيچيدهتر نيز شده و کشور رو به آشفتگی گذاشته است.
اسلامگرايان که اکثريت پارلمان را در اختيار داشتند و پس از سرنگونی حسنی مبارک بيشترين اقبال را در ميان گروههای سياسی داشتهاند، حکم دادگاه را “کودتا” ناميدهاند.
محمد مرسی، نامزد اخوان المسلمین اعلام کرد که رأی دادگاه قانون اساسی در رابطه با انحلال پارلمان و تأیید احمد شفيق را میپذیرد
دادگاه قانون اساسی مصر با رسیدگی به شکایت چند تن از نامزدهای مستقل در انتخابات پارلمانی اين کشور، نحوه برگزاری اين انتخابات را مغاير با قوانین انتخاباتی و عادلانه بودن آن دانست و نتیجه انتخابات پارلمان را غيرقابل قبول خواند.
در همين حال دور دوم انتخابات رياست جمهوری مصر نيز فردا و پسفردا (شنبه و يکشنبه) برگزار میشود که در آن محمد مرسی، کانديدای گروه اسلامگرای اخوان المسلمين با احمد شفيق، آخرين نخستوزير حسنی مبارک به رقابت با يکديگر میپردازند.
اين انتخابات اوج دوران انتقالی مصر محسوب میشود و مقرر شده است ژنرالهای مصر که از زمان سقوط مبارک تاکنون به مدت ۱۶ ماه بر کشور حکمرانی میکردند، قدرت را به رئيس جمهور جديد واگذار کنند.
اما رهبر جديد مصر در حالی انتخاب میشود که نه پارلمانی موجود است و نه قانون اساسی جديد اين کشور تدوين شده است تا حدود اختيارات و قدرت او را مشخص کند.
هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا بر پايبندی مصر به روند دموکراتيزه کردن کشور تأکيد کرد
جنبش ششم آوريل که در انقلاب مصر نقش چشمگيری ايفا کرده است از مردم مصر خواستهاست که امروز (جمعه) از ساعت پنج بعدازظهر “عليه کودتای نرم نظاميان” به سمت ميدان تحرير قاهره راهپيمايی کنند.
در بيانيه اين جبهه که امروز صبح منتشر شد آمده است: “ما انقلابمان را نجات خواهيم داد. ما مصر را از حکومت نظامی نجات خواهيم داد.”
اخوان المسلمين نيز روز گذشته اعلام کرد، احکام دادگاه نشان میدهد مصر “روزهای بسيار دشواری خواهد داشت که میتواند به مراتب خطرناکتر از آخرين روزهای حکومت مبارک باشد.”
اين گروه همچنين تأکيد کرد: “همه دستاوردهای دموکراتيک انقلاب با انتقال قدرت به يکی از نمادهای دوران گذشته میتواند نابود بشود و از دست برود.”
اخوان المسلمين و جنبش ششم آوريل نگران آن هستند که احمد شفيق در صورت پيروزی در انتخابات رياست جمهوری مناسبات دوران حسنی مبارک را احيا کند، اگرچه احمد شفيق اين ادعا را رد میکند.
با اين حال امروز محمد مرسی، نامزد اخوان المسلمین در انتخابات ریاست جمهوری، اعلام کرد که رأی دادگاه قانون اساسی در رابطه با انحلال پارلمان و تأیید احمد شفيق را میپذیرد.
مرسی اما گفت در صورت برگزاری ناعادلانه انتخابات رياست جمهوری، انقلاب دومی در مصر برپا خواهد شد.
شبکه خبری سیانان نيز گزارش داد، هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا امروز بر پايبندی مصر به روند دموکراتيزه کردن کشور تأکيد کرد و گفت: “ما انتظار داريم روند انتقال کامل قدرت با انتخاب يک حکومت غيرنظامی انجام گيرد.”
کشور با گروههاي مدعي مذهب که هيچ حقي براي ديگران قايل نيسند و خود را ولي ميدانند نميتوان اداره شود.
کاربر مهمان / 15 June 2012