۲۲ روز از روز جهانی کارگر میگذرد اما هنوز هشت نفر از دستگیرشدگان مراسم اول ماه مه در تهران به نامهای ناهید خداجو، اعظم خضری جوادی (نسرین جوادی)، فرهاد شیخی، مرضیه امیری، حسن سعیدی، عاطفه رنگریز، ندا ناجی و کیوان صمیمی در بازداشت بهسر میبرند. از وضعیت آنها خبری در دست نیست.
سهشنبه ۳۱ اردیبهشت خانوادههای دستگیر شدگان به همراه جمعی از فعالان کارگری از جمله اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه وفعالین دانشجویی برای آزادی دستگیرشدگان مقابل زندان اوین تجمع کردند اما پس از ساعتها انتظار با عدم پاسخگویی مسئولین قضایی دادسرا مواجه شدند.
خانواده زندانیان در روزهای گذشته نیز در برابر زندان تجمع میکردند. سمیرا امیری که خود چند روز پس از بازداشت در تجمع روز جهانی کارگر به قید کفالت آزاد شده بود، در این باره دوشنبه در توئیتی نوشت:
مأمور دم در دادسرای اوین گفت: «دوباره اومدین؟ خوشتون میاد بیاین اینجا دور هم جمع بشین؟»
بله، خوشمون میاد که تنها نیستیم، خوشمون میاد که ترسخورده و ناامید نمیشیم، خوشمون میاد که مزاحم آرامش شماییم. #بازداشتیهای_روز_کارگر— Samira Amiri (@samira__amiri) May 20, 2019
در روزهای پس از اول مه، کاربران بسیاری در شبکههای اجتماعی با هشتگ «#بیخبری_شکنجه_است» در واکنش به بیخبری از وضعیت بازداشتشدگان روز کارگر خواهان آزادی آنها شده اند.
در اعتراض به دستگیری این فعالان به دلیل شرکت در تجمع مسالمتآمیز روز جهانی کارگر، دادخواستی از سوی فعالان مدنی تهیه و در فضای مجازی منتشر شده است. امضاکنندگان این دادخواست خواهان «آزادی فوری و بیقید و شرط» بازداشتشدگان روز کارگر هستند.
قرار است این بیانیه پس از جمع آوری امضا به نهادهای بین المللی کارگری و نهادهای حقوق بشری ارسال شود.
- متن دادخواست: پتیشن حمایت از دستگیرشدگان روز جهانی کارگر