مدير نشر چشمه، “مشکلات ساختاری” و “بضاعت ادبی بررسان” را اصلی‌ترين مشکل مميزی در وزارت ارشاد” دانست و اعلام کرد دليل لغو مجوز اين انتشاراتی کتابی بود که هرگز منتشر نشد.

به گزارش منابع خبری ايران پس از آن‌که بهمن دری، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دليل لغو مجوز نشر چشمه را “توهين به امام حسين”، امام سوم شيعيان، در يکی از کتاب‌های اين انتشاراتی عنوان کرد، حسن کيائيان، مدير نشر چشمه توضيحاتی در اين‌باره ارائه داد.

حسن کيائيان، در واکنش به خبر لغو مجوز اين نشر و سخنان اخير بهمن دری، در يادداشتی که در اختيار روزنامه جام جم قرار داد، “سوء تفاهم” پيش آمده از سوی معاون فرهنگی وزارت ارشاد را ناشی از عدم دريافت پيام نمايشنامه “روزحسين” و “مشکلات ساختاری” و “بضاعت ادبی بررسان” را اصلی‌ترين مشکلات مميزی در وزارت ارشاد دانست.

وی افزود: “اداره‌ کتاب، در طول دو سال گذشته، با سخت‌گيری‌های بعضاً غيرمتعارف، کمتر از ۲۰ درصد از کتاب‌های ارائه‌ شده از سوی نشر چشمه را غير‌مجاز اعلام کرده است.”

کيائيان، گفت: “اين انتشارات در مدت ۳۰ سال فعاليت خود، حتی يک صفحه کتاب بدون مجوز منتشر نکرده است.”

حسن کيائيان: اين انتشارات در مدت ۳۰ سال فعاليت خود، حتی يک صفحه کتاب بدون مجوز منتشر نکرده است

مدير نشر چشمه سکوت چندين ماهه خود را “آگاهانه و با اميد حل مشکل از مجرای قانون و با هدف حفظ آرامش در فضای نشر کشور” دانست.

وی گفت: “نمايشنامه يادشده مربوط به سال ۱۳۸۹ بوده و در همان زمان، طرح اوليه آن از سوی مسئولان تئاتر آن زمان مورد تأييد قرار گرفت. به صورت هم زمان نيز، دست‌نوشته‌ آن، برای انتشار به نشر چشمه و سپس، حروف‌چينی آن، برای بررسی به اداره کتاب وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی سپرده شد.”

مدير نشر چشمه، افزود نمايشنامه “روز حسين” در زمان اجرا دچار مشکل شد از اين رو، محمد رحمانيان، نويسنده اين نمايشنامه از انتشار آن، صرف نظر کرد.

وی گفت: “در همان زمان، نشر چشمه با فرستادن نامه‌ای به اداره کتاب وزارت ارشاد، خواستار بازگشت نمايشنامه ياد شده و انصراف از دريافت مجوز نشر آن شد. به اين ترتيب موضوع نشر آن کتاب منتفی شد.”

بهمن دری، روز پنج‌شنبه ۱۸ خردادماه در گفت‌وگو با روزنامه جام جم، دليل لغو مجوز نشر چشمه را ارائه نمايشنامه “روز حسين” نوشته محمد رحمانيان، کارگردان و نمايشنامه‌نويس ايرانی برای دريافت مجوز نشر عنوان کرده و گفته بود: “اين کتاب، سراسر ضد قيام کربلا و ضد حسين، بوده است.”

وی افزوده بود: “اين مرکز نشر، می‌بايست همان دو سال پيش بسته می‌شد. تعرض به امام حسين که همه ايران ۱۰ روز محرم برای او سياه می‌پوشند و سوگواری می‌کنند ديگر قابل گذشت نبود.”

دری تأکيد کرده بود:” نشر چشمه از اين پس تنها می‌تواند به حالت کتابخانه‌ای و کتابفروشی به فعاليت خود ادامه دهد ولی کتاب تازه‌ای نمی‌تواند برای انتشار عرضه کند.”

نشر چشمه ارديبهشت‌ماه سال جاری به دستور دستگاه‌های قضايی، از فهرست ناشران حاضر در بيست‌وپنجمين نمايشگاه بين‌المللی کتاب ايران نيز حذف شده بود.

سال گذشته نيز به دستور مسئولان کميته نظارت و ارزشيابی بسياری از کتاب‌های منتشرشده از سوی نشر چشمه توقيف و از بيست‌وچهارمين نمايشگاه کتاب تهران برداشته شدند.