وزير دفاع آمريکا در سفر به افغانستان اعلام کرد که کاسه صبر آمريکا در مقابل پاکستان به دليل آنچه که وی حمايت اين کشور از طالبان خواند، به سر آمده است.
لئون پانهتا، وزير دفاع آمريکا، امروز، پنجشنبه ۱۸ خردادماه (هفتم ژوئن) در يک نشست مشترک خبری با عبدالرحيم وردک، وزير دفاع افغانستان در کابل، گفت تا زمانی که پناهگاههای تروريستها در پاکستان نابود نشوند، صلح در افغانستان ناممکن است.
وی افزود در حال حاضر افزاد مسلح شبکه حقانی (از جمله شاخههای تندرو وابسته به طالبان) در پاکستان پناهگاه امن در اختيار دارند.
به گفته وزير دفاع آمريکا، افراد اين شبکه برای حمله به نيروهای امنيتی افغانستان و نظاميان خارجی از پاکستان وارد خاک افغانستان شده و سپس دوباره به پاکستان برمیگردند.
او تأکيد کرد که آمريکا به اين خاطر فشارهای ديپلماتيک بر پاکستان را افزايش میدهد.
لئون پانهتا با بيان اينکه افغانستان طی سال گذشته با چالشها و تهديدات زيادی مواجه بود، گفت به افغانستان آمده است تا ضمن ديدار با فرماندهان ناتو و افغان در مورد افزايش حملات شورشيان و همچنين برنامه خروج نيروهای خارجی و تأسيسات نظامی ناتو در اين کشور گفتوگو کند.
عبدالرحيم وردک، وزير دفاع افغانستان: امضای توافقنامه استراتژيک افغانستان با آمريکا به شورشيان فهماند که افغانستان ديگر تنها نيست و همچنان حمايت بينالمللی را با خود دارد
عبدالرحيم وردک، وزير دفاع افغانستان نيز در سخنانی گفت امضای توافقنامه استراتژيک افغانستان با آمريکا به شورشيان فهماند که افغانستان ديگر تنها نيست و همچنان حمايت بينالمللی را با خود دارد.
وی در همين حال افزود افغانستان تلاش میکند تا پايان سال ۲۰۱۴، موعد نهايی خروج نظاميان خارجی، برای انجام عمليات مستقل نظامی به خود متکی شود.
وردک با تأکيد بر تجهيز ارتش افغانستان گفت قرار است بهزودی ۱۴۶ هواپيما و هلیکوپتر جنگی برای تقويت توانايی ارتش خريداری گردد.
وزير دفاع آمريکا پيش از سفر به کابل، از هند بازديد کرده بود و طی اين سفر از مقامات هندی خواست تا نقش فعالتری را در افغانستان برعهده بگيرند.
هند از قدرتهای نوظهور آسيا پس از سقوط رژيم طالبان، روابط نزديکی با افغانستان داشته است، اين کشور خود را يکی از قربانيان تروريسم میداند و بر اين باور است که عمليات تروريستی از سوی گروههايی در پاکستان حمايت میشوند.
هند در مهرماه سال گذشته توافقنامه همکاریهای بلندمدت استراتژيک را با افغانستان امضا کرد که بر پايه آن روابط دو کشور در بخشهای مختلف بهويژه امنيتی توسعه میيابد؛ موضوعی که پاکستان در مورد آن بهشدت ابراز نگرانی کرده است.
درخواست آمريکا از هند در حالی مطرح میشود که طی يک سال اخير پس از کشته شدن اسامه بن لادن، رهبر القاعده از سوی نيروهای آمريکايی در پاکستان و کشته شدن ۲۴ سرباز پاکستانی در حمله نيروهای آمريکايی، تنش ميان پاکستان و آمريکا بالا گرفته و پاکستان راه تدارکاتی ناتو از خاک اين کشور را مسدود ساخته است.
CIA و سرویسهای مخفی عربستان و پاکستان پدیدآورنده و پشتیبان القاعده و طالبان هستند. که افزایش تولید تریاک و بمبگزار را به انجام رسانیده اند. لیبی از آن القاعده و این سازمانهای شیطانیست.
خوبان پارسی / 08 June 2012
واقعا” جنایتکاران چه روئی دارند. تو ای که پاکستان را اشغال کرده ای. چرا گورت را از منطقه و پاکستان گم نمی کنی؟
کاربر مهمان / 07 June 2012