مقامات پليس افغانستان از کشته شدن ۲۵ غيرنظامی در پی دو بمبگذاری انتحاری در استان قندهار خبر دادهاند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، اين بمبها امروز، شش ژوئن (۱۷ خرداد) در پارکينگی که مملو از کاميونهای تدارکاتی يکی از پايگاههای اصلی ناتو بود، منفجر شدهاند.
ژنرال عبدل رازق، فرمانده پليس استان قندهار در اينباره به خبرگزاری فرانسه گفت: “نخست يک موتورسوار دست به عمليات انتحاری زد و زمانی که مردم برای کمک به قربانيان در آنجا جمع شدند، دومين بمبگذار انتحاری به ميان جمع آمد و خود را منفجر کرد.”
در پی اين حادثه ۲۵ تن کشته شدهاند که همگی آنها غيرنظامی هستند و همچنين ۵۰ تن ديگر نيز مجروح شدهاند.
به گفته رازق، بيشتر قربانيان يا راننده بودند يا کمک راننده يا کارگر در حالی که حتی يک فرد نظامی هم در ميان آنان به چشم نمیخورد.
احمد جاويد فيصل، سخنگوی دولت محلی نيز اين توصيفات را تأييد میکند با اين تفاوت که تعداد کشتهشدگان را ۲۲ تن عنوان کرده است.
بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، امسال نيز از ابتدای ژانويه تا ماه آوريل ۵۷۹ غير نظامی در افعانستان کشته شدهاند که مسئوليت مرگ بيشتر آنان را شورشيان طالبان بر عهده گرفتهاند
تاکنون هيچ گروهی مسئوليت حملات امروز را برعهده نگرفته است، اما آنها شبيه حملاتی هستند که پيش از اين به اسلامگرايان افراطی نسبت داده شده است که قصد سرنگونی دولت تحت حمايت غرب حامد کرزی را دارند.
طالبان نيز در گذشته حملاتی را به کاميوندارانی که برای ناتو کار میکردهاند ترتيب داده که اين حملات به کشته شدن شمار زيادی از آنها انجاميده است.
کاميونها پيش از آن که بتوانند بار خود را در پايگاههای نظامی تخليه کنند از مراحل پيچيده بازرسیهای امنيتی میگذرند بهطوری که گاه اين بازرسیها چند روز به طول میانجامد. اما در تمام اين مدت کاميونها بايد خارج از پايگاه نظامی پارک بشوند.
بمبگذاری انتحاری شيوه معمول طالبان است. آنها در جادهها بمب کار میگذارند و اغلب نيز به جای نظاميانی که هدف حملات خود قرار دادهاند، اين مردم و عادی و غيرنظامی هستند که کشته میشوند.
در پنج سال اخير شمار غيرنظاميانی که در جنگ افغانستان کشته شدهاند بهطور يکنواختی افزايش پيدا کرده است و اين تعداد در سال ۲۰۱۱ به رکورد سه هزار و ۲۱ تن رسيد.
بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، امسال نيز از ابتدای ژانويه تا ماه آوريل ۵۷۹ غير نظامی در افعانستان کشته شدهاند که مسئوليت مرگ بيشتر آنان را شورشيان طالبان بر عهده گرفتهاند.
قندهار سرزمينی است که طالبان از آنجا سر برآورده و رشد کردند. اين گروه در سال ۱۹۹۶ با فتح کابل قدرت را در دست گرفت تا پنج سال بعد که آمريکا به افغانستان حمله کرد.