شيرين عبادی، برنده ايرانی جايزه صلح نوبل و سه سازمان مدافع حقوق بشر خواهان آزادی زندانيان سياسی‌ای در تهران شدند که “به شدت بيمار هستند.”

فدراسيون بين‌المللی جامعه‌های حقوق بشر، جامعه دفاع از حقوق بشر در ايران و گزارشگران بدون مرز سه سازمانی هستند که روز ۱۶ خرداد ۱۳۹۱ به همراه عبادی اين فراخوان را مطرح کرده‌اند.

به گزارش تارنمای سازمان گزارشگران بدون مرز، در اين فراخوان آمده است: “وضعيت حقوق بشر در ايران هر روز بدتر می‌شود، ما شاهد مرگ مشکوک زندانيان و بدرفتاری با آن‌ها در زندان‌های سراسر ايران و به ويژه در زندان‌های اوين و رجايی‌شهر هستيم.”

به گفته امضاکنندگان اين فراخوان “خطر مرگ برخی از زندانيان سياسی از جمله حسين رونقی ملکی، محمدصديق کبودوند و نرگس محمدی را تهديد می‌کند.”

اين مدافعان حقوق بشر، خواهان آزادی “بی‌قيد و شرط” حسين رونقی ملکی، محمدصديق کبودوند و نرگس محمدی شده‌اند و از مقامات مسئول در ايران خواسته‌اند از “بدرفتاری” با زندانيان و به خطر انداختن جان آن‌ها خودداری کنند.

شيرين عبادی و سازمان‌های مدافع حقوق بشر: وضعيت حقوق بشر در ايران هر روز بدتر می‌شود، ما شاهد مرگ مشکوک زندانيان و بدرفتاری با آن‌ها در زندان‌های سراسر ايران و به ويژه در زندان‌های اوين و رجايی‌شهر هستيم

آن‌ها مقامات جمهوری اسلامی را مسئول هرگونه پيشامد بد برای اين زندانيان دانسته‌اند.

در روزهای گذشته گزارش‌هايی در خصوص وضعيت نامناسب جسمی اين زندانيان منتشر شده است.

نرگس محمدی، روزنامه‌نگار و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر ارديبهشت ١٣٩١، در زنجان بازداشت و به زندان اوين انتقال داده شد. وی از سوی شعبه ٢٨ دادگاه انقلاب تهران به اتهام “اجتماع و تبانی عليه امنيت کشور، عضويت در کانون مدافعان حقوق بشر و فعاليت تبليغی عليه نظام جمهوری اسلامی ايران” به ۱۱ سال حبس محکوم شد که اين حکم در اسفندماه ١٣٩٠ به شش سال کاهش يافت.

محمدصديق کبودوند، سردبير هفته‌نامه توقيف‌شده‌ پيام مردم کردستان، از دو هفته پيش در اعتصاب غذا به‌سر می‌برد.

اين روزنامه‌نگار که از تير ماه ١٣٨۶ زندانی و يک سال بعد از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به دليل تأسيس سازمانی در دفاع از حقوق بشر در کردستان به ۱۱ سال حبس محکوم شده است، دچار بيماری است.

وی در اعتراض به تصميم مقامات قضايی در جلوگيری از ديدار با فرزندش که بيمار و در بيمارستانی در تهران بستری است، اعتصاب غذا کرده است.

حسين رونقی ملکی، وب‌نگار نيز از ششم خرداد ١٣٩١ در اعتراض به وضعيت بازداشت خود دست به اعتصاب غذا زده است. ۱۱۷ زندانی سياسی نيز در نامه‌ای نسبت به وضعيت نامناسب جسمی رونقی ابراز نگرانی کرده اند.

اين وب‌نگار به اتهام “استفاده و توليد فيلترشکن و ميزبانی از سايت‌های مدافع حقوق بشر” به ۱۵ سال حبس محکوم شده است.

حسين رونقی ملکی ١٣ خرداد به دستور آيت‌الله صادق لاريجانی، رئيس قوه قضاييه ايران به بيمارستان انتقال داده شد، اما نزديکان وی گفته‌اند “تضمينی برای ادامه درمان او وجود ندارد.”