شاپور قريب، کارگردان و بازيگر باسابقه سينمای ايران، چشم از جهان فرو بست.

به گزارش منابع خبری ايران، شاپور قريب، کارگردان و بازيگر کهنه‌کار سينمای ايران، امروز، سه‌شنبه ۱۶ خرداد در سن ۸۰ سالگی پس از تحمل يک دوره بيماری سخت از دنيا رفت.

به‌گفته‌ همسر شاپور قريب، اين هنرمند، از اوايل فروردين‌ماه سال جاری از حرکت کردن و حرف زدن باز مانده بود.

پيش از اين، در سال گذشته، همسر اين کارگردان در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به دچار شدن شاپور قريب به بيماری آلزايمر گفته بود: “بايد کسانی که اکنون مشغول به کار هستند، لحظه‌ای فکر کنند که شايد اين شرايط برای آن‌ها هم پيش خواهد آمد.”

وی با بيان اين که‌ “شاپور قريب جايزه‌های زيادی از ايران و خارج از کشور گرفته است”، گفته بود: “اما با اين وجود قريب، اهل هياهو نبود و نمی‌خواست به‌واسطه آن‌ها نان بخورد و تنها نيت‌اش کار کردن بود و عاشقانه به آن پرداخت.”

فيلم “ملاقات” آخرين ساخته اين کارگردان ايرانی، در سه اپيزود (بخش) به تهيه‌کنندگی عباس رافعی ساخته شده است. يکی از اپيزودهای اين فيلم به نام “ايستگاه آخر” هنوز به نمايش عمومی گذاشته نشده است.

فيلم “هفت‌تيرهای چوبی” شاپور قريب با موسيقی اسفنديار منفردزاده، به‌عنوان يکی از ماندگارترين آثار سينمای کودکان و نوجوانان باقی مانده است

سال گذشته، اصغر فرهادی کارگردان سينمای ايران، پس ار دريافت جايزه اسکار و بازگشت به ايران همراه با عزت‌الله انتظامی، بازيگر باسابقه سينمای ايران به ديدار شاپور قريب رفته بود.

شاپور قريب زاده ۱۳۱۱ سمنان است. وی از سن ۱۵ سالگی، فعاليت هنری خود را با تئاتر آغاز کرد .سپس در فيلم “مو طلائی شهر ما” ديالوگ (متن گفت‌وگو) نوشت.

او در فيلم “چرخ بازيگر” افزون بر نوشتن اغلب پرده‌ها موفق به بازی گرفتن از بازيگران شد که پس از آن طرز کار وی مورد توجه قرار گرفت.

او سپس با دستياری جلال مقدم، کارگردان و بازيگر فقيد سينمای ايران، در فيلم “سه ديوانه” اين حرفه را ادامه داد.

قريب، پس از بيست و اندی سال فعاليت درحوزه تئاتر و سينما، نخستين فيلم سينمايی خود را ساخت.

در کارنامه کاری قريب، فيلم هايی چون، دختر شاه پريان، عروس بيانکا، رقاصه شهر، کاکو، بدنام، غريبه، خروس، ممل آمريکايی، مرد شرقی و زن فرنگی، بت‌شکن، سه ماه تعطيلی، بگذار زندگی کنم ، سايه‌های غم، روزهای بلند انتظار، بازگشت قهرمان، خانواده کوچک ما، اشک و لبخند، کفش‌های جيرجيرک‌دار و سوگند به چشم می خورند.

افزون بر اين، در پرونده کاری‌ شاپور قريب، فيلم “هفت‌تيرهای چوبی” (١٣٥٤) با بازی عبدالله ياقوتی و حسن حاجيان همراه با موسيقی اسفنديار منفردزاده، به‌عنوان يکی از ماندگارترين آثار سينمای کودکان و نوجوانان باقی مانده است.

شاپور قريب، علاوه بر کارگردانی و بازيگری، نويسنده دو کتاب “گنبد حلبی” در سال۱۳۴۱ و “عصر پاييزی” در سال ۱۳۳۹ نيز بود.

هنوز اطلاعاتی درباره زمان و مراسم خاکسپاری وی اعلام نشده است.