آمريکا از ايران خواست تا پيش از مذاکرات هسته‌ای مسکو درباره برنامه اتمی‌اش گامی عملی (برای اعتمادسازی) بردارد.

به گزارش آسوشيتدپرس، هيلاری کلينتون، وزير خارجه آمريکا روز جمعه ۱۲ خرداد ۱۳۹۱ (اول ژوئن) در اسلو پايتخت نروژ گفت: “مذاکرات با ايران، هيچ‌گاه بر سر نشان دادن انگيزه‌ها و نيات نبوده بلکه درباره نتايج و پيامدها بوده است.”

وی افزود: “ما درباره اهداف ايران (در برنامه اتمی‌اش)، نگرانی‌های زيادی داريم اما بر اساس گام‌های عملی اين کشور اطمنيان خواهيم يافت که اين اقدامات برای تأييد پايبندی تهران به تعهداتش کافی است.”

علی‌اکبر صالحی، وزير خارجه ايران ابراز اميدواری کرده گروه ۱+۵ با رويکرد مثبت وارد مذاکرات مسکو شود

دور تازه مذاکرات ايران با آمريکا، بريتانيا، فرانسه، چين و روسيه به همراه آلمان (گروه ۱+۵) در ۱۷ ژوئن (۲۸ خرداد ۱۳۹۱) در مسکو برگزار خواهد شد.

ايران و شش قدرت جهانی پيش از اين در بهمن ۱۳۹۰ و فروردين ۱۳۹۱ در ترکيه با هم گفت‌وگو وم ذاکره کرده‌اند. يک دور از مذاکرات نيز ارديبهشت ۱۳۹۱ در بغداد برگزار شد. مذاکرات مسکو ادامه مذاکرات بغداد و ترکيه است.

علی‌اکبر صالحی، وزير خارجه ايران نيز ابراز اميدواری کرده گروه ۱+۵ با “رويکرد مثبت” وارد مذاکرات مسکو شود.

به گفته وی مذاکرات هسته‌ای “مذاکرات سختی است و بايد اين فرآينده را طرفين به گونه‌ای عمل کنند و تسريع بخشند که اين پرونده هر چه زودتر به يک سرانجام نيکو و مورد رضايت طرفين برسد.”

کشورهای غربی می‌گويند ايران ممکن است در برنامه اتمی‌اش مقاصد نظامی داشته باشد اما تهران با رد کردن اين اتهام اعلام می‌کند در برنامه اتمی اهداف صلح‌آميز و پزشکی را دنبال می‌کند.