حامد سحابی، برادر هاله سحابی نارضايتی خود را از پيشبرد پرونده مرگ خواهرش اعلام کرد و گفت اين پرونده هنوز در مرحله تحقيقات است.
حامد سحابی در گفتوگو با کمپين بينالمللی حقوق بشر در ايران، گفت: “دادگاه يک جلسه از ما شاهدان ماجرا را خواست که ما هم شاهدان خود را معرفی کرديم .آنها هم هر آنچه که ديده بودند در مورد چگونگی مرگ هاله گفتند. اما ديگر نمیدانم پرونده در چه وضعيتی است.”
به گفته حامد سحابی چهار شاهد از سوی خانواده هاله سحابی به دادگاه معرفی شدند که آنها نيز شهادت خود را بهشکل کتبی ارائه دادهاند.
هاله سحابی، فعال حقوق زنان، قرآنپژوه صبح روز چهارشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۰ در مراسم خاکسپاری پدرش عزتالله سحابی رئيس شورای فعالان ملی مذهبی، پس از حمله نيروهای “لباس شخصی” به اين مراسم جان باخت.
مأموران پس از مرگ هاله سحابی، وی را شامگاه چهارشنبه تحت تدابير امنيتی بهشکل فوری در لواسان دفن کردند.
در مراسم تشيع جنازه عزتالله سحابی مأموران انتظامی در حالی که مانع میشدند کسی با موبايل و دوربين از اين مراسم فيلمبرداری کند خود از تمام مراسم فيلمبرداری کرده بودند اما نيروی انتظامی از دادن فيلمها به دادگاه خودداری نمود
منابع دولتی ايران علت مرگ وی را “ايست قلبی” اعلام کردند اما برخی از بستگان وی میگويند مرگ هاله سحابی بر اثر “ضرب و شتم” بوده است.
خانواده سحابی پس از اين اتفاق از مسئولان حادثه شکايت کردند با اين حال پس از گذشت يک سال هنوز اين پرونده در مرحله تحقيقات قرار دارد.
شاهدان در مراسم تشيع جنازه عزتالله سحابی گفتهاند مأموران انتظامی در حالی که مانع میشدند کسی با موبايل و دوربين از اين مراسم فيلمبرداری کند خود از تمام مراسم فيلمبرداری کرده بودند اما سال گذشته پس از آنکه دادگاه از مأموران انتظامی درخواست ارائه فيلمهای روز حادثه را کرد نيروی انتظامی از دادن فيلمها خودداری نمود.
حامد سحابی پيش از اين در دیماه سال گذشته نسبت به اين موضوع اعتراض کرده و گفته بود: “اگر دادگاه قصد روشن شدن قضيه را داشته باشد بايد خودش از نيروی انتظامی يا هر ارگانی که در آن روز از مراسم فيلمبرداری میکردند بخواهد تا فيلمها را به دادگاه ارائه کنند.”
برادر هاله سحابی افزوده بود: “مطمئن هستيم که از زوايای مختلف از مراسم فيلم وجود دارد که میتوان از آن در دادگاه بهعنوان شاهد استفاده کرد.”
حامد سحابی پس از گذشت يک سال میگويد خانواده سحابی نمیدانند نيروی انتظامی برای روشن شدن واقعيت فيلمها را در اختيار دادگاه قرار داده است يا خير.
وی گفت: “ما فقط میخواهيم که زودتر تحقيقات تمام شود و دادگاه بهصورت رسمی برگزار شود.”
برادر هاله سحابی درباره درخواست خانوادهاش از مقامات قضايی ايران گفت: “درخواست ما روشن شدن قضيه و پاسخ به علت تشنج در مراسم خاکسپاری است. چرا تشييع جنازهای که میتوانست خيلی آرام برگزار شود بهويژه که در شهرکی دور از تهران بود و بهقول معروف دور از هياهو بود به تشنج و به آن وضعيت بد کشيده شد که در خلالش خانم سحابی فوت کرد.”
هاله سحابی در جريان رويدادهای دهمين دوره رياست جمهوری در روز ۱۴ مردادماه ۸۸ در ميدان بهارستان و در تجمعی که در مخالفت با برگزاری مراسم تحليف محمود احمدینژاد در خيابانهای اطراف مجلس، برگزار شده بود بازداشت شد.
پس از مدتی بازداشت، از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به اتهام “اقدام عليه امنيت ملی” به تحمل دو سال زندان و پرداخت جريمه نقدی محکوم گشته و در روزهای پايانی زندگی پدرش موفق شده بود برای ديدار با او مرخصی بگيرد.
تا هنگامی که عزتالله سحابی به کما نرفته بود هاله سحابی موفق به مرخصی و حضور در بيمارستان نشده بود.
عزتالله سحابی، روز سهشنبه ۱۰ خردادماه ۱۳۹۰ در سن ۸۱ سالگی در بيمارستان مدرس تهران درگذشت.