محمود احمدی‌نژاد، رئيس جمهور ايران در گفت‌وگويی با شبکه تلويزيونی فرانس ۲۴ به مناقشه هسته‌ای ايران و تقابل با غرب، تهديدات اسرائيل و همين‌طور رويدادهای پس از دهمين انتخابات رياست جمهوری ايران در سال ۱۳۸۸ پرداخت.

خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) گزارش داده ‌است، احمدی‌نژاد در اين گفت‌وگو توليد غنی‌سازی اورانيوم با غلظت ۲۰ درصد را حق ايران دانست و گفت ايران در ابتدا علاقه‌ای به استفاده از آن نداشت، اما در نهايت، ناگزير از اين اقدام شد.

او گفت: “طبق قوانين آژانس بين‌المللی انرزی اتمی، ما نياز خود [به اورانيوم ۲۰ درصدی] را به آژانس عرضه کرديم. کشورهايی که اورانيوم با غلظت ۲۰ درصد توليد می‌کنند، موظفند بدون هيچ شرطی اورانيوم با غلظت ۲۰ درصد را در اختيار ما بگذارند. اما آن‌ها اين کار را نکردند و برای تحويل آن شرط سياسی گذاشتند. ما ناگزير شديم سرمايه‌گذاری کنيم و اورانيوم ۲۰ درصدی را خودمان توليد کنيم.”

احمدی‌نژاد درباره خواست غرب مبنی بر تعليق غنی‌سازی اورانيوم در ايران گفت: “اين حق ماست. اگر کسانی می‌خواهند که ما اين حق را کنار بگذاريم، قبل از هر کاری بايد دليل اين خواسته را مطرح کنند و در درجه دوم [بگويند] در ازای اين خواسته چه چيزی به ملت ايران خواهند داد.”

به‌گفته احمدی‌نژاد ايران تاکنون پيشنهادی در رابطه با در اختيار قرار دادن اورانيوم ۲۰ درصدی از سوی غرب دريافت نکرده است.

وی گفت: “اگر [اورانيوم با غلظت ۲۰ درصد] بدهند کمک زيادی می‌کنند و نشان می‌دهند که اعتماد دارند.”

احمدی‌نژاد: اگر [اورانيوم با غلظت ۲۰ درصد] بدهند کمک زيادی می‌کنند و نشان می‌دهند که اعتماد دارند

غرب ايران را به تلاش برای دستيابی به توانايی توليد سلاح هسته‌ای متهم می‌کند و از اين رو غنی‌سازی اورانيوم با غلظت ۲۰ درصد در ايران را حرکتی در اين راستا می‌داند.

احمدی‌نژاد با اشاره به اين اتهام گفت: “بر خلاف تبليغات دروغين، توليد اورانيوم ۲۰ درصدی، حرکتی برای ساخت بمب نيست. هيچ ارتباطی ميان اين دو وجود ندارد.”

غرب اما سوءظن‌هايی جدی نسبت به برنامه‌های اتمی ايران دارد و از “آزمايش‌های پنهان هسته‌ای” ايران سخن می‌گويد.

روز گذشته، ۳۰ ماه مه (۱۰ خرداد) آژانس بين‌المللی انرژی اتمی چند تصوير ماهواره‌ای از سايت نظامی پارچين منتشر کرد که نشان از “پاک‌سازی احتمالی” اين مکان دارد. ايران اجازه بازديد از اين مکان را به بازرسان آژانس بين‌المللی انرژی اتمی نمی‌دهد.

احمدی‌نژاد درباره سوءظن‌های غرب نسبت به برنامه اتمی ايران گفت: “بمب اتمی خطرناک‌تر است يا اورانيوم ۲۰ درصدی؟ آن‌ها بمب اتم در اختيار دارند. ما اعتراض نمی‌کنيم. در حالی که ما در کل با بمب اتمی مخالفيم.”

تهديدات اسرائيل

بخشی از پرسش‌های خبرنگار فرانس ۲۴ از محمود احمدی‌نژاد درباره تهديدات اسرائيل بود. اسرائيل “ايران هسته‌ای” را تهديدی برای موجوديت خود می‌داند و مقامات اين کشور بارها تهديد کرده‌اند که تأسيسات هسته‌ای ايران را هدف حمله نظامی قرار خواهند داد.

احمدی‌نژاد: از کشته شدن ندا آقاسلطان متأسفيم، نيروهای خارجی او را کشتند

احمدی‌نژاد اما غرب را به خاطر اين تهديدات سرزنش کرد که جانب اسرائيل را می‌گيرد و اظهار داشت: “اگر ما در مورد اسرائيل چنين حرف‌هايی می‌زديم، واکنش کشورهای غربی چه بود؟ آيا حقوق بنيادين گزينشی است؟ آيا امکان اداره جهان با اين روش وجود دارد؟ آيا ريشه مشکلات جهان اين نوع برخورد نيست؟”

او در پاسخ به سئوالی درباره واکنش ايران به حمله احتمالی اسرائيل گفت: “قدرت ايران مشخص است. ايران تاريخ دارد. قدرت‌های بزرگ در برابر ايران زمين شکست خورده‌اند. صهيونيست‌ها که به حساب نمی‌آيند.”

کشته شدن ندا آقاسلطان

اين گفت‌وگو در ادامه به رويدادهای ايران پس از دهمين انتخابات رياست جمهوری در سال ۱۳۸۸ رسيد. اين انتخابات چالش‌برانگيزترين انتخابات در طول حيات ۳۳ ساله جمهوری اسلامی ايران محسوب می‌شود و پس از آن ميليون‌ها تن از ايرانيان در اعتراض به نتايج آن که محمود احمودی‌نژاد را برنده اعلام می‌کرد به خيابان‌ها آمدند. اما در برابر، حکومت به سرکوب گسترده معترضان پرداخت.

ندا آقاسلطان يکی از اين معترضان بود که روز ۳۰ خرداد ۱۳۸۸ به ضرب گلوله کشته شد، تصاويری که از او به هنگام مرگ گرفته شده بود او را به نمادی از جنبش آزادی‌خواهی در ايران تبديل کرد.

وب‌سايت خبرآنلاين امروز گزارش داده‌است، خبرنگار فرانس ۲۴ از احمدی‌نژاد پرسيد آيا تصاوير منتشره از ندا آقا سلطان، نشان از ديکتاتوری ندارد و او نيز در پاسخ کشته شدن ندا آقاسلطان را به “بيگانگان” نسبت داد.

احمدی‌نژاد: در همه جای دنيا مشکل هست. در فرانسه مشکل اقتصادی نيست؟ مردم راحتند؟

احمدی‌نژاد گفت: “از وقوع اين حادثه متأسفيم و ملت ايران هم متأسف است هر کس شنيد متأثر شد، ولی اين حادثه توسط افرادی بيرون از نيروهای انتظامی و امنيتی صورت گرفت. اين چيز تازه‌ای نيست که يک فرد توسط بيگانگان کشته می‌شود. خانم ندا آقا سلطان توسط بيگانگان کشته شد، نيروهای خارجی او را کشتند.”

پيش از اين نيز مقامات ايران کشورهای خارجی را مسئول کشته شدن ندا آقاسلطان معرفی کرده بودند. اين در حالی است که شاهدان ماجرا می‌گويند يک “بسيجی” و از حاميان نظام جمهوری اسلامی ايران او را به قتل رسانده ‌است.

تحريم ايران

خبرنگار فرانس ۲۴ از تحريم ايران و تأثير آن بر اقتصاد اين کشور پرسيد که احمدی‌نژاد گفت: “در همه جای دنيا مشکل هست. در فرانسه مشکل اقتصادی نيست؟ مردم راحتند؟ تازه تحريم نشده‌اند مشکل دارند. اگر تحريم می‌شد چه می‌شد؟ تحريم نشانه‌ای از اداره [نادرست] جهان است. سياست کنونی در راستای سعادت مردم نيست. آيا دولت فرانسه نيازهای مردم خود را پاسخ داده است؟ ايران، فرانسه، همه جا مردم مشکل دارند. سئوال من اين است، آيا با اين تحريم‌ها مشکل حل می‌شود؟ امنيت می‌آيد؟ حقوق بشر می‌آيد يا نه؟”

غرب با هدف بازداشتن ايران از ادامه برنامه‌های اتمی خود تحريم‌های گسترده‌ای را عليه اين کشور وضع کرده ‌است، اما مقامات ايران اغلب اين تحريم‌ها را بی‌اثر خوانده‌اند.