علیاکبر هاشمی رفسنجانی از چهرههای شاخص نظام جمهوری اسلامی ايران از فيسبوک ستايش کرد و رسانههای اينترنتی مانند آن را “امری مبارک برای دنيا” خواند.
خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) گزارش داده است، آيتالله هاشمی رفسنجانی روز گذشته، ۹ خرداد (۲۹ ماه مه) در افتتاحيه همايشی درباره تحولات خاورميانه، به عامل اينترنت در اين تحولات پرداخت و نقش آن را ستود.
هاشمی گفت: “امروز يک صفحه فيسبوک که برای مردم هزينهای هم ندارد، کار چندين شبکه تلويزيونی و راديويی را میکند و ميليونها نفر را تحت تأثير قرار میدهد يا ويديوهايی که با موبايل تهيه میشود در دنيا بازتاب پيدا میکند که اين امری مبارک برای دنياست.”
فيسبوک از جمله شبکههای اجتماعی در اينترنت است که نظام جمهوری اسلامی با فيلترينگ آن مانع دسترسی آزادانه مردم ايران به آن شده است.
سخنان هاشمی رفسنجانی در حالی بيان میشود که بسياری از چهرههای وابسته به حاکميت از اين رسانه بهعنوان “ابزار جاسوسی” و “رسانه استکباری” نام میبرند.
هاشمی رفسنجانی: اگر بخواهيم جلوی يک چيزی گرفته شود ۱۰ تای ديگر سبز میشود
هاشمی رفسنجانی افزود: “گرچه برخی خوششان نمیآيد اما اگر به سعادت بشريت فکر کنيم و عليه ظلم و ستم و بيداد و ستمگری حرکت کنيم شاهد خواهيم بود که اگر اين رسانهها وجود نداشته باشند خطرناک خواهد بود.”
او در ادامه با بيان اينکه “ديگر نمیتوان جلوی اطلاعات را گرفت”، گفت: “اگر بخواهيم جلوی يک چيزی گرفته شود ۱۰ تای ديگر سبز میشود و وقتی مردم راه اطلاعات را پيدا کردند نمیشود آنها را متوقف کرد.”
شبکههای اجتماعی اينترنتی مانند فيسبوک در تحولات خاورميانه که به بهار عرب معروف شد، نقش چشمگيری ايفا کردند، بهطوری که گاه از اين تحولات به عنوان “انقلاب فيسبوکی” ياد میشود.
در ايران نيز پس از انتخابات مناقشهبرانگيز رياست جمهوری سال ۱۳۸۸، معترضان به نتايج انتخابات استفاده گستردهای از فيسبوک و يوتيوب کردند و بهواسطه اين شبکهها صدای اعتراض خود را به گوش جهانيان رساندند.
از آن زمان حکومت ايران بر شدت فيلترينگ وبسايتها و شبکههای اجتماعی اينترنتی افزوده است و اکنون نيز اخباری درباره راهاندازی “اينترنت ملی” در ايران منتشر میشود که تحليلگران آن را در راستای اعمال محدوديتهای بيشتر برای شهروندان ايرانی ارزيابی میکنند.
این گرگ دیریست که با گله آشناست…
کاربر مهمان / 30 May 2012