به دليل عدم پشتيبانی مالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از تدوين” دانشنامه ادب فارسی” احتمال می‌رود انتشار اين دانشنامه متوقف شود.

حسن انوشه، سرپرست “دانشنامه ادب فارسی” امروز يکشنبه هفتم خردادماه در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر گفت: “به‌خاطر انصراف يک‌جانبه وزارت ارشاد از پشتيبانی مالی تدوين دانشنامه ادب فارسی، احتمال می‌رود پس از انتشار ۹ جلد، برنامه انتشار پنج جلد ديگر از اين دانشنامه، به دليل مشکلات مالی، نيمه‌کاره و به‌طور کامل متوقف شود.”

سرپرست “دانشنامه ادب فارسی” در مورد اعلام حمايت چندی پيش وزارت ارشاد از برنامه تدوين دانشنامه “ادب فارسی” گفت: “حمايت وزارت ارشاد تنها برای خريداری ۵۰۰ نسخه از دانشنامه ادب فارسی بود در حالی که اين پشتيبانی تنها شامل حال ناشر است و به من و نويسندگان مقالات ارتباطی ندارد.”

انوشه گفت: “در حال حاضر مراحل تدوين دانشنامه متوقف نشده ولی فرايند ادامه تدوين دانشنامه بسيار آسيب ديده و به شکل کج‌دار و مريز پيش می‌رود.”

وی افزود: “نويسندگان مقاله‌ها و گروه تدوين‌کننده دانشنامه چطور می‌توانند به کار خود ادامه بدهند، در حالی که من نمی‌توانم دستمزد آن‌ها را بپردازم؟!”

حسن انوشه، سرپرست “دانشنامه ادب فارسی”: نويسندگان مقاله‌ها و گروه تدوين‌کننده دانشنامه چطور می‌توانند به کار خود ادامه بدهند، در حالی که من نمی‌توانم دستمزد آن‌ها را بپردازم؟!

انوشه چندی پيش نيز در گفت‌وگو با همين خبرگزاری از انصراف سازمان چاپ و انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از انتشار جلدهای بعدی دانشنامه ادب فارسی و خريد و فروش اين دانشنامه در بازار سياه خبر داده بود.

انوشه با بيان اين‌که “سازمان يادشده به وعده‌های خود عمل نکرده است”، گفته بود: “ما هم حاضر نيستيم تا وقتی پولمان را نداده‌اند، با آن‌ها همکاری کنيم.”

وی گفته بود: “به دليل مشکلات مالی مجبور شده‌ايم از اعضای گروه کم کنيم و با دست خالی کار را ادامه بدهيم.”

حسن انوشه از سال ۱۳۷۲ با حمايت احمد مسجد جامعی، معاون وقت وزارت ارشاد دولت محمد خاتمی، تدوين “دانشنامه ادب فارسی” را آغاز کرد.

ناشر اين دانشنامه در آن زمان، سازمان چاپ و انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود که جلد نخست دانشنامه را در سال ۱۳۷۵ منتشر کرد.

بر پايه برآوردهای همان سال، بودجه دانشنامه ادب فارسی سالانه نزديک به ۱۲ ميليون تومان بود که قرار شده بود از سوی سازمان چاپ و انتشارات وزارت ارشاد تأمين شود.

تاکنون ۹ جلد از اين دانشنامه با موضوع‌های ادب فارسی در آسيای ميانه، شبه‌قاره، قفقاز، افغانستان، آناتولی، بالکان، جهان عرب و فرهنگ اصطلاحات، مضامين و موضوع‌‌های رايج در ادب فارسی منتشر شده است.

برپايه برنامه‌ريزی‌های قبلی، قرار بوده که جلد دهم به فارسی‌پژوهان و مراکز فارسی‌پژوهی در جهان بپردازد و چهار جلد بعدی، ادب و ادب‌پژوهی فارسی را در درون مرزهای ايران دربرگيرد.

حسن انوشه، زاده ۱۹ اسفند ۱۳۲۳ در بابل در رشته‌ زبان و ادبيات عرب تحصيل کرده است. وی تاکنون بيش از ۱۵ جلد کتاب در زمينه تاريخ ايران از جمله ايران و تمدن ايرانی، ايران در سپيده‌دم تاريخ، تاريخ غزنويان اثر ادموند کليفورد، تاريخ ايران کمبريج، را ترجمه کرده است.