سعید نمکی، وزیر بهداشت پیش‌بینی کرده که قیمت دارو در سال ۱۳۹۸، حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش خواهد داشت. وزیر بهداشت وعده داده که دولت تمهیداتی برای تهیه داروی بیماران خاص و صعب‌العلاج تدارک دیده است. او با این حال پیش‌بینی کرده که با توجه به تحریم‌ها، سال آینده سال پرتلاطمی خواهد بود.

سعید نمکی، وزیر بهداشت که جایگزین حسن قاضی‌زاده هاشمی شد

به گزارش خبرگزاری دولتی دانشجویان ایران (ایسنا)، سعید نمکی درباره وضعیت دارو و تجهیزات پزشکی در سال ۹۸ گفته است که وزارت بهداشت وضعیت ارز را زیر نظر دارد و میزان ارز مورد نیاز برای تهیه دارو و تجهیزات پزشکی را تا پایان بهار تامین خواهد کرد.

به گفته نمکی، قیمت دارو هم اکنون با توجه به ارز ۴۲۰۰ تومانی محاسبه می‌شود، بنابراین افزایش سنواتی معمول ۱۰ تا ۱۵ درصد به قیمت‌ها افزوده خواهد شد. او گفته است که با این افزایش قیمت فشاری به مردم وارد نمی‌شود.

تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران سبب شده که علاوه بر افزایش قیمت دارو، برخی از داروها نیز از دسترس بیماران خاص و صعب‌العلاج خارج شوند.

وزیر بهداشت درباره تاثیر تحریم‌ها بر تهیه دارو در سال آینده گفته که مکانیزم‌هایی برای دور زدن تحریم‌ها در نظر گرفته شده است و بنابراین دولت «در زمینه تامین دارو و تجهیزات پزشکی بویژه در حوزه داروهای اساسی مانند داروهای بیماران خاص و صعب العلاج» نگرانی ندارد.

او درباره این مکانیزم‌ها توضیحی نداده.

چندی پیش همایون هاشمی، رئیس فراکسیون غذا و داروی مجلس قیمت دارو در کشور را نامتناسب با توان اقتصادی مردم ارزیابی کرد. او دلیل این امر را تورم مضاعف در کشور دانست و به دولت توصیه کرد در این باره تدابیری بیندیشد.

تولید دارو

از تابستان سال جاری تهیه دارو به ویژه برای بیماران خاص و آن گروهی که به داروهای خارجی نیاز داشتند، دشوارتر و قیمت دارو نیز گران‌تر شد. وزارت بهداشت و درمان وقت به پزشکان دستور داد، داروهای تولید داخل را جایگزین داروی خارجی کنند.

وزیر بهداشت نیز این بار با ذکر این نکته که ایران در تولید دارو از ۲۵ درصد به ۹۷ درصد رسیده است، افزود: «به عنوان وزیر بهداشت این را می‌گویم که داروی تولید داخل از کیفیت بالایی برخوردار است. در مجموع نظارت بر داروی تولید داخل نظارتی کاملا دقیق است از طرف دیگر برای داروهایی که تولید داخل دارند به هیچ وجه اجازه ورود نخواهند داد مگر این که کیفیت یک دارو مناسب نباشد.»

با این حال، تولید داخلی دارو مشکل بیماران را حل نکرده است. علاوه بر کیفیت پایین برخی داروهای تولید داخل، تولیدکنندگان دارو نیز با مشکل جدی مواجه شده و قیمت‌ها را افزایش داده‌اند زیرا ۶۰ درصد مواد اولیه آنها خارجی است.

حتی در پاییز سال جاری محمدرضا واعظ مهدوی، مشاور سازمان برنامه و بودجه کاهش میزان تولید داروی داخلی را «نگران‌کننده» خواند و گفت که در صورت ادامه این وضعیت «هزینه بیمارستان‌ها، شرکت‌های بیمه، مراکز ارائه خدمات درمان افزایش چشمگیری خواهد یافت».

نمکی، وزیر بهداشت درباره احتمال افزایش تعرفه‌های پزشکی در سال آینده وعده داده که «افزایش تعرفه در سال آتی از جیب بیمه‌ها و دولت خواهد بود و فشاری به مردم نخواهیم آورد.»

حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران، فروردین‌ماه سال جاری وعده داده بود که امسال کالاهای اساسی از جمله دارو گران نشوند. با این حال وعده‌های او عملی نشد. حرف‌های روحانی همزمان با کاهش ارزش ریال، با افزایش قیمت دارو و هزینه درمان همراه شد.


در همین زمینه: