در حالیکه مجلس خبرگان در اجلاس ششم خود نسبت به پیوستن ایران به لایحه پالرمو هشدار داده بود. اکنون رهبر جمهوری اسلامی در دیدار با اعضای این مجلس از مخالفان و موافقان خواسته است یکدیگر را در این زمینه به همراهی با دشمن متهم نکنند.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی پنجشنبه ۲۳ اسفند در دیدار با اعضای مجلس خبرگان تلویحاً با اشاره به لوایح مربوط به پیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی (FATF) که همچنان در میان مسئولان حکومتی مورد اختلاف است گفت:
«نباید بهخاطر تعصب بهجا علیه دشمن، مخالفان نظر خود را به همراهی با دشمنان منتسب کرد. وقتی فلان کنوانسیون یا معاهده در کشور مورد بحث است و موافقان و مخالفان استدلالها و دیدگاههای خود را مطرح میکنند دو طرف نباید یکدیگر را به همراهی با دشمن متهم کنند و به جان هم بیفتند.»
چهارشنبه ۲۲ اسفند ششمین اجلاس رسمی مجلس خبرگان رهبری در بیانیه پایانی خود از مجمع تشخیص مصلحت نظام خواست که از پذیرش دو مصوبه مجلس درباره پیوستن ایران به کنوانسیون پالرمو و «سیافتی» (CFT) خودداری کند. مجلس خبرگان پیوستن جمهوری اسلامی به این کنوانسیونها را «خطای استراتژیک» دانست.
دولت با تصویب این لوایح موافق است اما مخالفان دولت نمیخواهند ایران به این لوایح بپیوندد. دو طرف رهبر جمهوری اسلامی را مدافع نظر خود میدانند اما علی خامنهای همواره در مجامع عمومی موضع بینابینی گرفته است.
یکی از شرایطی که اتحادیه اروپا برای اجرایی کردن کانال مالی تجارت با ایران تعیین کرده پیوستن ایران به FAFT است. گروه ویژه اقدام مالی چهار ماه به ایران فرصت داده. با اینحال مجمع تشخیص مصلحت بدون اذن رهبری توانایی تصمیمگیری ندارد. محمدحسین صفار هرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در یک برنامه تلویزیونی گفته بود که ۷۰ درصد اعضای مجمع با پیوستن ایران به معاهده پالرمو مخالفاند. اکنون با توجه به بیانیه اجلاس ششم خبرگان رهبری، تکلیف سایرین نیز احتمالاً مشخص شده است. مجمع تصمیمگیری درباره پالرمو را به بعد از نوروز موکول کرده است.
بهتازگی طلبههای مخالف دولت در قم دست به یک تجمع اعتراضی زدند و در بیانیهای به این لوایح اشاره کردند و گفتند:
«آیا باید منتظر بنشینیم تا همه قراردادهای ننگین استعماری [یعنی FAFT و برجام] یکی پس از دیگری با گروگانگیری معیشت مردم به تصویب رسد؟»
آنها در پایان این بیانیه پیشنهاد دادند که در کاروانی کفنپوش عازم تهران شوند با این هدف که اجازه ندهند به «امام خامنهای» جام زهر را بنوشانند.
علی خامنهای در دیدار با اعضای مجلس خبرگان دو رویکرد متفاوت در میان مسئولان حکومتی در شرایط کنونی کشور را در ۱۱ «دوگانه» مطرح کرد و از بخش دوم این «دوگانه»ها انتقاد کرد. از جمله برخورد «فعال و انفعالی»، «از روی ترس یا شجاعت»، «مأیوسانه و امیدوارانه»، «شناخت واقعیت میدان و نشناختن واقعیات». او در این رابطه به مسائل خاورمیانه اشاره کرد و گفت:
«اگر ما از موقعیت و جایگاه خود را در منطقه و از این واقعیت که دشمن در منطقه از ما حساب میبرد، مطلع نباشیم، یکجور عمل خواهیم کرد اما اگر نسبت به این واقعیات آگاهی داشته باشیم، جور دیگری عمل خواهد شد. کسانی که درباره حضور جمهوری اسلامی ایران در منطقه مطالب و سخنان نادرست و نابهجایی را مطرح میکنند، در واقع در حال کمک به نقشه دشمن هستند.»
او تأکید کرد که «بیان سخنان نادرست درباره حضور ایران در منطقه، کمک به نقشه دشمن است.»
روز گذشته چهارشنبه ۲۲ اسفند، علی شمخانی، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در شورای عالی امنیت ملی نسبت به «تحرکات بیگانگان» در خاورمیانه هشدار داد و ضمن اشاره به «پروژههای مشکوک هستهای» برخی کشورهای منطقه (عربستان سعودی) گفت «اقدامات غیرعادی برخی کشورهای منطقه» را زیر نظر داریم.
امیرسرتیپ امیر حاتمی، وزیر دفاع جمهوری اسلامی نیز روز چهارشنبه اعلام کرد که ایران اقدام نیروی دریایی اسرائیل علیه نفتکشهای ایرانی برای جلوگیری از صدور نفت ایران را بیپاسخ نمیگذارد.
علی خامنهای بار دیگر به آمریکا و کشورهای اروپایی حمله کرد و گفت آنها در مقابل ایران دست به تهاجم حداکثری زدهاند اما اگر جمهوری اسلامی همه امکانات و تواناییهای خود را بسیج کند «سنگینترین شکست تاریخ آمریکا» را نصیب این کشور خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: