مجلس نمايندگان ايالات متحده آمريکا قطعنامهای را به بحث و بررسی گذاشت که از سياستهای سختگيرانه درباره برنامههای هستهای ايران پشتيبانی میکند.
به گزارش نشريه جروسالم پست، اين قطعنامه روز سهشنبه، ۲۶ ارديبهشت (۱۵ ماه مه) در مجلس نمايندگان ايالات متحده آمريکا مطرح شد با اين هدف که دولت آمريکا مانع دستيابی ايران به توانايی توليد سلاحهای هستهای شود و از اين رو ايده کنترل ايران پس از دستيابی به توانايی توليد سلاح هستهای را بهشدت رد میکند.
باراک اوباما، رئيس جمهوری آمريکا نيز در ماههای اخير به صراحت مخالفت خود را با سياست “کنترل ايران” پس از تبديل شدن به يک تهديد هستهای اعلام کرده و نشان داده است سياست “پيشگيری” را به سياست “کنترل” ترجيح میدهد.
اين قطعنامه اگرچه در صورت تصويب الزامآور نخواهد بود، اما در مجلس نمايندگان ايالات متحده آمريکا ۳۱۴ پشتيبان دارد و از اين رو اهميت میيابد.
اين قطعنامه اگرچه در صورت تصويب الزامآور نخواهد بود، اما در مجلس نمايندگان ايالات متحده آمريکا ۳۱۴ پشتيبان دارد و از اين رو اهميت میيابد
قطعنامه را ايلينا رز- لتاينن، رئيسِ جمهوریخواه کميته امور خارجه مجلس نمايندگان آمريکا در مجلس طرح کرده است که امروز (چهارشنبه) نيز به بررسی گذاشته خواهد شد.
اين قطعنامه تحت قوانين تعليقی در مجلس نمايندگان آمريکا طرح شده است و اين به آن معناست که اقبالی برای اصلاح آن وجود ندارد.
جو لايبرمن، باب کيسی و ليندزی گراهام، سناتورهای آمريکايی نيز قطعنامهای مشابه را در مجلس سنای آمريکا طرح کردهاند که ۷۴ حامی دارد اما هنوز به بررسی گذاشته نشده است.
سازمان آمريکايی صلح “ای پی اِن” (Americans for Peace Now) پيشتر در نامهای اعضای کنگره آمريکا را به اصلاح قطعنامه ترغيب کرده و خواسته بود در قطعنامه به صراحت ذکر شود که اجازه اِعمال زور را به کسی نمیدهد و عبارت “دستيابی به تسليحات” نيز در آن جايگزين “دستيابی به قابليتهای هستهای” شود.
سازمان “ای پی اِن” اين بحث را مطرح کرده است که در واژه “قابليت” آنقدر ابهام وجود دارد که نمیتوان بر اساس آن “خط قرمزی” را برای اقدام نظامی در نظر گرفت.
اين در حالی است که “خط قرمز” از نظر اسرائيل، قابليت هستهای است و دولت بنيامين نتانياهو، رئيس جمهور اين کشور خواستار همين برخورد از سوی دولت اوباماست.
به گزارش روزنامه The Hill، جان مککين، سناتور جمهوریخواه نيز روز دوشنبه دولتهای آمريکا و اسرائيل را به هماهنگی ديدگاههايشان در مورد مسائلی که حمله نظامی به ايران را الزامی میسازد، تشويق کرد.