سومین دور تحصن سراسری معلمان در ایران پایان یافت. وزیر آموزش و پروش معلمان را به بیعدالتی متهم کرد. با منطق سید محمد بطحایی، عدم حضور معلمان در کلاس درس مصداق بیعدالتی است، اما کالاییسازی آموزش و پرورش، نابرابری حقوق معلمان، عدم تأمین بیمه درمانی و تأمین اجتماعی مناسب و رایگان برای معلمان شاغل بیعدالتی نیست.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) سید محمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش چهارشنبه ۱۵ اسفند در واکنش به تحصن سه روزه معلمان گفت:
«در معدودی از مدارس اعتراضات همکاران وجود داشته است که این نوع و روش اعتراض حتی در یک مدرسه از کشور هم اگر انجام شود اقدامی ضد تربیتی است و گلایه و ناراحتیام نه از اعتراض همکارانم بلکه از روش طرح اعتراض است چرا که بدآموزی برای دانش آموزان دارد که معلم در دفتر مدرسه بنشیند و در کلاس درس حضور پیدا نکند و با این کار در حقیقت ضد عدالت رفتار کردهایم.»
سومین دور اعتصاب معلمان ایران از صبح یکشنبه ۱۲ اسفند آغاز شد و سهشنبه ۱۴ اسفند هم به پایان رسید.
معلمان معترض که پیش از این نیز در مهر و آبان در محل کار تحصن کردند، خواستار تأمین اعتبار مناسب و اختصاص بودجه مورد نیاز به آموزش و پرورش هستند. تحقق آموزش رایگان، همسانسازی حقوق معلمان بازنشسته، تأمین بیمه درمانی و تأمین اجتماعی مناسب و رایگان برای معلمان شاغل و بازنشسته از دیگر خواستههای صنفی معلمان اعلام شده بود. افزون بر این، معلمان به کالاییسازی و پولیسازی آموزش معترضاند و خواستار تحقق آموزش رایگان هستند. آموزش به زبان مادری نیز یکی دیگر از خواستههای معلمان معترض بود. آنها همچنین خواستار پایان دادن به سرکوب و بازداشت معلمان معترض شدند.
سید محمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش دامنه تحصن معلمان را محدود به چند مدرسه جلوه داد. پیش از این هم امیرعلی نعمتاللهی، قائم مقام وزیر آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) ادعا کرده بود که تحصن معلمان گسترده نیست. شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان اما اعلام کرده که تنها در کرمانشاه و خمینیشهر به ترتیب معلمان ۱۰۰و ۷۰ مدرسه تحصن کرده بودند.
رسول بداقی فعال صنفی معلمان در گفتو گو با «زمانه نیز» از استقبال گسترده معلمان از تحصن خبر داده و گفته بود «در تمام نقاط ایران تحصن است، حتی در روستاهای دورافتاده». به گفته او، مطالبه معلمان مطالبه سرتاسر جامعه است.
یک روز بعد از پایان تحصن معلمان، وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد که در سال ٩٧ لایحه رتبه بندی معلمان برای تصحیح نظام پرداخت آماده شده اما هنوز به تصویب مجلس شورای اسلامی نرسیده است. بطحایی همچنین وعده داد که تا پایان سال «بخش عمدهای از معوقات آموزش و پرورش» پرداخت شود.
بیشتر بخوانید: