فرانسوا اولاند سوسياليست که در انتخابات رياست جمهوری اين کشور به پيروزی رسيد، امروز بهشکل رسمی بهعنوان رئيس جمهوری فرانسه آغاز بهکار کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، امروز سهشنبه ۱۵ ماه مه (۲۶ ارديبهشت)، فرانسوا اولاند ۵۷ ساله، نامزد حزب سوسياليست فرانسه در انتخابات اخير رياست جمهوری اين کشور که در روز ششم ماه مه با ۵۱ و شش دهم درصد آراء موفق شد نيکلا سارکوزی را شکست دهد، سکان امور فرانسه را بهشکل رسمی در دست گرفت.
وی که نخستين رئيس جمهور سوسياليست فرانسه پس از ۱۷ سال است به مدت پنج سال در اليزه خواهد ماند.
در ساعت ۱۰ بامداد بهوقت پاريس، فرانسوا اولاند بهمنظور شرکت در مراسم انتقال قدرت وارد کاخ اليزه شد و در حياط اليزه مورد استقبال نيکلا سارکوزی، رئيس جمهور پيشين قرار گرفت.
پس از ورود به سالن و برگزاری مراسم نيکلا سارکوزی بههمراه همسر خود کارلا برونی در ميان دست زدنهای حاضران اليزه را ترک کردند.
فرانسوا اولاند بهمنظور شرکت در مراسم انتقال قدرت وارد کاخ اليزه شد و در حياط اليزه مورد استقبال نيکلا سارکوزی، رئيس جمهور پيشين قرار گرفت
ابتدا فرانسوا اولاند حمایل و نشان صلیب اعظم لژیون دونور، عالیترين نشان دولتی فرانسه، و منشور آن را دریافت کرد و سپس ژان لوئيس دبره، رئيس شورای قانون اساسی فرانسه در اين مراسم خطاب به فرانسوا اولاند گفت: “از امروز شما تجسم فرانسه، نماد ارزشهای جمهوری و نماينده همه فرانسویها هستيد.”
رئيس جمهور تازه فرانسه با ارسال “پيام اعتماد” به فرانسویها گفت: “کشور نياز به آشتی و اتحاد دارد، و اين وظيفهای است که بر عهده رئيس جمهور گذاشته شده است؛ زندگی همه فرانسویها با هم، بدون تمايز، بر گرد تمامی ارزشهای جمهوری، اين وظيفهای است که من بايد بر عهده بگيرم.”
بر خلاف نيکلا سارکوزی در سال ۲۰۰۷ که با خانواده خود در اين مراسم شرکت کرده بود، هيچکدام از چهار فرزند فرانسوا اولاند در مراسم شرکت نداشتند.
همچنين در اين مراسم نزديک به ۳۰ نفر شرکت داشتند در حالی که در سال ۱۹۸۱ زمانی که فرانسوا ميتران، نخستين رئيس جمهور سوسياليست فرانسه پس از جنگ جهانی دوم، به قدرت رسيد حدود ۱۰۰ نفر در مراسم انتقال قدرت شرکت کرده بودند.
فرانسوا اولاند پيش از اين نيز در شعارهای انتخاباتی خود از “ساده بودن” رئيس جمهوری دفاع کرده بود.
با شليک ۲۱ توپ، اولاند سوار بر سيتروئن، کاخ اليزه را ترک کرد و از بلوار شانزهليزه به سمت ميدان مشهور “آرک دو تريومف” رفت تا در آنجا مشعل بنای سرباز گمنام را روشن سازد.
فرانسوا اولاند حمایل و نشان صلیب اعظم لژیون دونور، عالیترين نشان دولتی فرانسه، و منشور آن را دریافت کرد
فرانسوا اولاند که اولويت کاری خود را بر آموزش و پرورش و وفق مهاجران با جامعه قرار داده است در سخنان خود از دو چهره تاريخی فرانسه، ژول فری، پدر آموزش و پرورش لائيک، رايگان و اجباری، و ماری کوری، برنده دو جايزه فيزيک و شيمی نوبل که لهستانیتبار بود، ياد کرد.
رئيس جمهوری تازه فرانسه که ۱۱ سال است در رهبری حزب سوسياليست قرار دارد و تاکنون وزير کابينهای نبوده است از امروز فعاليت خود را با معرفی نخستوزير آغاز میکند.
بهگفته نزديکان اولاند، به احتمال قوی سمت نخستوزيری به ژان مارک آيرو ، رئيس فراکسيون سوسياليستها در پارلمان فرانسه، خواهد رسيد.
فرد ديگری که از او بهعنوان نخستوزير احتمالی نام میبرند مارتين اُبری، از رهبران جناح چپ حزب سوسياليست است که البته روابط دشواری با فرانسوا اولاند دارد.
کابينه جديد غروب فردا مشخص خواهد شد که اعضای آن میتوانند از فردای اين روز به وظايف خود عمل کنند.
فرانسوا اولاند همچنين امروز بعد از ظهر برای گشايش گفتوگو درباره آنچه که “راه جديد در اروپا” مینامد به برلين خواهد رفت تا با آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان و همپيمان نزديک نيکلا سارکوزی، ديدار و گفتوگو کند.
اولاند و مرکل در حالی با هم ديدار خواهند کرد که بحران يونان پس از انتخابات اخير اين کشور همچنان ادامه دارد و اين دو بر سر تنظيم بودجه و سياست رياضت اقتصادی اتحاديه اروپا اختلافات عميقی دارند.
فرانسوا اولاند همانطور که در رقابتهای انتخاباتی گفته بود قصد دارد باب مذاکرات جديد را بر سر مسئله رشد اروپا باز کند در حالی که آنگلا مرکل بر صرفهجويی در بودجه اروپا و رياضت اقتصادی تأکيد دارد.
به نظر برلين ملاقات دو رهبر آلمان و فرانسه نشان خواهد داد که رابطه تنگاتنگ اين دو کشور در پنج سال گذشته ادامه خواهد يافت يا شکل تازهای بهخود خواهد گرفت.