قائممقام وزير بهداشت ايران از افزايش مصرف مشروبات الکلی در مناطق جنوبی تهران خبر داد و گفت اين موضوع به مرز “نگرانکننده”ای رسيده است.
به گزارش تارنمای روزنامه شرق امروز سهشنبه ۲۶ ارديبهشت، باقر لاريجانی، قائممقام وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ايران گفت: “گزارشهای بهدست آمده از سوی پزشکان و بيمارستانهای زير پوشش دانشگاه علوم پزشکی در مناطق جنوب تهران پيرامون رواج مصرف مشروبات الکلی، بسيار نگرانکننده است.”
وی با بيان اينکه “نمیتوان نسبت به فروش مشروبات الکلی در برخی از فروشگاهها بیتفاوت بود” گفت: “توجه به موضوع مصرف مشروبات الکلی در کشور بسيار مهمتر از بيماریهايی مثل ديابت و بيماریهای قلبی و عروقی است.”
عباسعلی ناصحی، مديرکل سلامت روان وزارت بهداشت نيز گفت: “اطلاعات وزارت بهداشت در مورد ميزان معتادان به الکل در کشور اندک است.”
ناصحی افزود: ” در مجموع، دو ميليون معتاد در کشور وجود دارند که بخشی از آنها به مصرف الکل معتاد هستند.”
دبير ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ارزش اقتصادی قاچاق مشروبات الکلی به کشور را معادل ۷۳۰ميليون دلار آمريکا (بيش از ۸۰۰ميليارد تومان) اعلام کرده بود
چندی پيش، دبير ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ارزش اقتصادی قاچاق مشروبات الکلی به کشور را معادل ۷۳۰ميليون دلار آمريکا (بيش از ۸۰۰ميليارد تومان) اعلام کرده بود که تنها معادل ۲۰۰ ميليارد آن از سوی مراجع نظارتی کشف و ضبط میشود.
پيش از اين، اقبال محمدی، عضو کميسيون کشاورزی، آب و منابع طبيعی در گفتوگو با تارنمای مجلس گفته بود: “در برخی مواقع، محمولههای بزرگ مشروبات الکلی از معابر رسمی کشور و با حضور دستگاههای ناظر و دستاندرکار به کشور وارد میشود.”
سردار احمدیمقدم، فرمانده نيروی انتظامی کل کشور نيز در مصاحبهای از گسترش خريد و فروش آزادانه مشروبات الکلی در تهران خبر داده بود.
بر پايه برآوردهای انجام شده سالانه بين ۶۰ تا ۸۰ ميليون ليتر انواع مشروبات الکلی به کشور قاچاق میشود. اين ميزان جدا از مشروبات ساختهشده در داخل کشور برآورد شده است.
نزديک به ۲۰۰ هزار نفر در بازار مشروبات الکلی ايران فعاليت میکنند که البته برپايه منابع غيررسمی اين ميزان بسيار بيشتر از اين رقم اعلام شده است.
برپايه برخی تحقيقات دانشگاهی در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا، متوسط سن مصرف الکل در ايران به ۲۰سال رسيده است.
هماکنون ارزان ترين مشروب موجود در بازار ايران به ازای هر ليتر ۱۵هزارتومان خريد و فروش میشود. البته مشروباتی با قيمتهای نزديک به ۵۰۰ هزار تومان نيز در بازار ايران وجود دارد.
بهطور معمول هر ساله تعداد زيادی از مصرفکنندگان مشروبات الکلی در ايران بهدليل استفاده از مشروبات غيراستاندارد که به مشروبات “دستساز” معروف هستند دچار آسيب میشوند.
مشهورترين اين قربانيان، دهها شيرازی بودند که چند سال پيش به دليل استفاده از يک نوع مشروب دستساز بينايی خود را از دست دادند.
یعنی ۱ میلیارد دلار مالیات که به جای اینکه قاچاق چیان این پول را بخورنند این
پول را میتوانند، دولت بگیرد صرف بدن فروشی زنان مسلمان ایرانی که بدلیل فقر
بدن فروشی میکنند هزینه کنند در حالیکه قاچاق چیان به جای پرداخت مالیات به دولت
فقط خمس آن را که ۵ درصد است را به علمای اسلام پرداخت میکنند که خدا از کناهانشان
ببخشد و از گروه بهشت تیان تلقی شونند.
yanin / 16 May 2012