به فراخوان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان، معلمان از روز یکشنبه ۱۲ اسفند تحصن سه روزه‌ای را برای تحقق مطالبات خود آغاز کرده‌اند. این سومین دور تحصن و اعتصاب معلمان در سال تحصیلی جاری است. رسول بداقی فعال صنفی معلمان در گفت‌و گو با «زمانه» از استقبال گسترده معلمان از تحصن خبر می‌دهد: «در تمام نقاط ایران تحصن است، حتی در روستاهای دورافتاده». به گفته او،‌ مطالبه معلمان مطالبه سرتاسر جامعه است.

🔘 رسول بداقی درباره اعتصاب سراسری معلمان می‌گوید که «شرکت این همه معلم از سراسر کشور در اعتصاب، باید به مسئولان فهمانده باشد که این [اعتصاب] یعنی اعتراض شدید. و معلمان تا حقوق‌شان را نگیرند، دست‌بردار نیستند. نمی شود ملتی را با سرکوب وادار به سکوت کرد… آموزش و پرورش از محتوا تهی شده است. نه معلمان انگیزه‌ای دارند و نه دانش‌آموزان. وقتی تحصیل کیفیت ندارد، مدرسه وسایل گرمایشی ندارد، خطر آتش‌سوزی و زلزله هست، چه انگیزه‌ای به ادامه تحصیل در دانش‌آموز باقی می‌ماند؟ آموزش و پروزش، آموزش و پرورش نیست. چون نه در دانش‌آموز انگیزه هست، نه در معلم. علت این بی‌انگیزگی سیاستمدارانی هستند که مردم را به این روز انداخته‌اند.» گفت‌و‌گوی زمانه با رسول بداقی را در ادامه بشنوید:

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان خواست‌های معلمان را چنین اعلام کرده است: آزادی معلمان در بند، تخصیص بودجه عادلانه برای آموزش و پرورش، همسان سازی حقوق شاغلین و بازنشستگان،  رفع موانع قانونی برای فعالیت تشکل‌های مستقل صنفی، اختصاص بیمه کار آمد و توقف سیاست پولی سازی مدارس.

به گفته بداقی، شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان، حرف دل معلمان را زده است. معلمان دست‌کم در ۲۲ استان و در بیش از ۲۰۰ شهرستان در تحصن شرکت کرده‌اند. از اسلام‌شهر تا تربت حیدریه. در خمینی‌شهر ۵۵ مدرسه و دبیرستان به اعتصاب پیوسته‌اند و این یعنی کل خمینی‌شهر.

همبستگی دانش‌اموزان با معلمان

و البته دستگاه‌های امنیتی هم بی‌کار ننشسته‌اند. یکشنبه ۱۲ و دوشنبه ۱۳ اسفند تعدادی از معلمان احضار شده‌اند. از جمله در اسلام‌شهر خادمی و  قاسم فلاح دو تن از معلمان احضار و بازجویی شده‌اند.

بداقی درباره این فشارهای امنیتی می‌گوید:

«می‌خواهند تحصن را بشکنند، بعد از تحصن احضارها بیشتر می‌شود.در جریان تحصن‌های پیشین نیز بسیاری از معلمان احضار و چندین تن بازداشت شدند. در جریان تحصن‌های مهر و آبان ۱۳۹۷ از استان خراسان شمالی که دبیرخانه ی شورای هماهنگی است، محمد رضا رمضانزاده، سعید حق پرست، علی فروتن، حمید رضا رجایی، حسین رمضانپور ، مصطفی رباطی بازداشت شدند، که با وثیقه‌های سنگین فعلا آزاد هستند.  از استان خوزستان  علی کروشات و پیروز نامی، از شیراز  محمدعلی زحمتکش، از بوشهر حسین رضایی، از کردستان امید شاه محمدی و از اراک محمد کرد و فاطمه بهمنی را دستگیر و با وثیقه‌های سنگین فعلا آزاد کرده‌اند منتظر دادگاه هستند، برای امید شاه محمدی یکسال زندان، و برای زحمتکش دوسال زندان بریده‌اند. در دیماه ۹۷  احمد تقوی معلم بازنشسته ی شهرستان ابهر پس از ۲۲ روز بازداشت، با وثیقه ی سنگین آزاد شد و فعلا در انتظار تشکیل دادگاه است.»

بداقی که خود طعم بازداشت و زندان را چشیده احکام صادر شده برای معلمان را چنین توصیف می‌کند: «معلم‌ها در مجموع صدها سال حکم زندان دارند. بسیاری از احکام تعلیقی است، هر وقت خواستند احضار می‌کنند. معلم در زمان آزادی هم حس زندانی بودن دارد. چرا که هر لحظه ممکن است احضار شود.»

شاید از این روست که به گفته‌ی بداقی، برخی معلمان در تحصن شرکت دارند اما گزارش تحصن را به شورای هماهنگی نمی‌فرستند و می‌گویند آن را رسانه‌ای نکنید.

بداقی می‌گوید در ۴۰ سال گذشته خواست‌های معلمان به اندازه‌ای انبوه شده که دیگر نمی‌توان خواست معلمان را از خواست سایر اقشار جامعه جدا کرد. این خواست‌ها در یکدیگر تنیده شده است. خواست‌های معلمان همان خواست‌های کارگران، زنان، بازنشستگان و سایر اقشار جامعه است.


بیشتر بخوانید: