نماینده اصولگرای شهر اراک در مجلس هشتم، شکایت خود از کارتونیست محکوم به تحمل 25 ضربه شلاق را پس گرفت.
به گزارش خبرگزاری مهر امروز دوشنبه ۲۵ اردیبهشت، احمد لطفی آشتيانی، نماينده اصولگرای شهر اراک در مجلس هشتم با صدور بیانیهای شکایت خود را از محمود شکرايه، کارتونیست محکوم به تحمل ۲۵ ضربه شلاق، پس گرفت.
وی در بخشی از این بیانیه با اشاره به شکایت خود از نشریه “نامه امیر” به دلیل نسبت دادن “امور ناروا” به وی، گفت: “با توجه به اینکه هدف من نفی روشهای غی اخلاقی در نسبت دادن امور ناروا بوده، نه انتشار کاریکاتور، بدین وسیله شکایت خود را نسبت به این هنرمند پس میگیرم.”
پدرام پاکآيين، مديرکل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ايران روز گذشته در واکنش به صدور حکم مجازات شلاق برای کارتونیست اراکی به خبرگزاری فارس گفته بود: “صدور حکم مجازات شلاق کاريکاتوريست استان مرکزی از منظر افکار عمومی بهويژه اصحاب رسانه غيرمتعارف و دور از انتظار است.”
وی گفته بود: “صرفنظر از مطالبی که در نشريه انتشاردهنده اين کاريکاتور به چاپ رسيده، خود کاريکاتور را نمیتوان توهين تلقی کرد.”
حکم شلاق برای محمد شکرايه با اعتراضهای عفو بينالملل، نهاد “دفاع از حقوق کارتونیستها” و گروهی از کارتونيستهای ايرانی، و همچنين مخالفتهای چند تن از مسئولان در داخل ايران روبهرو شده بود
مسعود شجاعی طباطبائی، رئيس خانه کاريکاتور ايران نیز گفته بود: “اين اتفاق بسيار ساده که میتوانست ناديده گرفته شود، اکنون نه تنها فضای سياسی کشور را بلکه هنر کاريکاتور کشور را دچار التهاب و بحران کرده است.”
وی تأکيد کرده بود انتشار خبر محکوميت محمود شکرايه به یک بحران سياسی تبديل شده است.
شانزدهم ارديبهشتماه ۱۳۹۱ خبرگزاری کار ايران (ايلنا) از صدور حکم ۲۵ ضربه شلاق برای محمود شکرايه در نشريه “نامه امير” در استان مرکزی خبر داد.
اين حکم مربوط به کشيدن کاريکاتوری از احمد لطفی آشتيانی در مجلس بود.
شکرايه اين نماينده مجلس را در زمين فوتبال، در لباس فوتبال و با يک لوح تقدير در دست بهتصوير کشيده بود.
لطفی آشتيانی قصد داشت يکی از تيمهای فوتبال ليگ برتر را از تهران به اراک منتقل کند که در نهايت موفق نشد. بسياری اين اقدام او را تلاشی ناکام برای جذب رأی در انتخابات مجلس نهم میدانستند.
سازمان عفو بینالملل، با انتشار بیانیهای محکومیت محمود شکرایه به ۲۵ ضربه شلاق را محکوم کرد و آن را حملهای به آخرین نشانههای آزادی بیان در ایران دانست.
همچنين نهاد “دفاع از حقوق کارتونیستها” در اين رابطه نامهای به دفتر احمد شهيد، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در مورد ایران نوشت و از سرنوشت کارتونيست ايرانی ابراز نگرانی کرد.
از سوی ديگر در يک حرکت مشترک به دعوت مانا نيستانی، کارتونيست ايرانی ساکن فرانسه، کاریکاتوریستها و کارتونیستها در فضای مجازی در دفاع از محمود شکرايه هر کدام طرحی از احمد لطفی آشتيانی منتشر کردند.
اون نا قاضي که حکم شلاق را تصويب کرده کيست و براساس چه قانوني کاريکاتور کشيدن جرم و مجازاتش شلاق است ؟ شرم کنيد و مردم را از تحقير و سرکوب رها کنيد ؟
کاربر مهمان / 14 May 2012