در پی انتقادهای شديد نيروهای تندرو جمهوری اسلامی به “هفت”، تنها برنامه زنده سينمايی در تلويزيون ايران، گروهی از سينماگران از اين برنامه و مجری آن، فريدون جيرانی پشتيبانی کردند.
به گزارش منابع خبری ايران، پس از نامه اخير ۲۱ رسانه حکومتی عليه برنامه تلويزيونی “هفت” که در آن بهشدت از اين برنامه و مجری و تهيهکننده آن، فريدون جيرانی انتقاد شده بود و همچنين زمزمه برکناری وی و تمام گروه اين برنامه، ۳۳ تن از سينماگران مطرح ايران در نامهای خطاب به عزتالله ضرغامی، رئيس صداوسيما، خواهان ادامه پخش اين برنامه شدند.
اين سينماگران در نامه خود نوشتهاند برنامه “هفت” را با وجود انتقاداتی که به آن دارند مفيد و نکته مثبت آن را حضور فريدون جيرانی میدانند.
آنها افزودهاند اين برنامه “با فراز و نشيب دو سال را پشت سر گذاشت و از ابتدای امسال با مخاطبانی که جذب کرد برنامهای بیپرواتر و جسورتر روی آنتن فرستاد.”
در اين نامه آمده است: “اما در کمال تعجب میبينيم اين روند رو به جلو با عدم حمايت مديران تلويزيون روبهرو شده و در پی تعطيلی «هفت» و حذف فريدون جيرانی از اين برنامه برآمدهاند.”
آنها گفتهاند اين “شنيدهها” هر روز بيشتر میشود و مخاطبان اين برنامه که بخش عمدهای از آن اهالی سينما هستند را نگران میکند.
سينماگران ضمن اظهار اميدواری از شايعه بودن اين حرفها، نبود برنامه تلويزيونی ”هفت” را به سود سينما ندانستند.
مناظره علی معلم و محمدصادق کوشکی بر سر سينمای پس از انقلاب و رويکردهای آن در برنامه “هفت”
اين نامه را سينماگرانی چون مسعود کيميايی، داريوش مهرجويی، ابراهيم حاتمیکيا، رضا ميرکريمی، بهروز افخمی، داود رشيدی، سعيد راد، مريلا زارعی، ماهايا پطروسيان، مهناز افشار، حامد بهداد، محمود کلاری و علیرضا زريندست امضا کردهاند.
مخالفتهای اخير “نيروهای ارزشی” جمهوری اسلامی ايران با برنامه “هفت” ظاهرأ به پخش اين برنامه در روز جمعه ۲۵ فروردينماه سال جاری بازمیگردد که در آن مناظره علی معلم، تهيهکننده، کارگردان و سردبير و مديرمسئول ماهنامه “دنيای تصوير”، و محمدصادق کوشکی، عضو هيئت علمی دانشگاه تهران بر سر سينمای پس از انقلاب و رويکردهای آن برگزار شد.
فريدون جيرانی در اين برنامه با اشاره به مديريت سينما در سالهای اخير، گفت: “بين آرمان و واقعيت تفاوت است و همه کسانی که آرمان داشتند وقتی با واقعيتها روبهرو شدند، به برداشت تازهای در اين زمينه رسيدند.”
علی معلم از حملههای اخير به سينما و سينماگران تحت عنوان “فساد در سينما” انتقاد کرد و محمدصادق کوشکی نيز از وضعيت کنونی سينمای ايران دفاع نمود.
پس از پخش اين برنامه روز ۱۳ ارديبهشتماه جاری ۲۱ رسانه حامی حکومت عليه برنامه “هفت” نامهای خطاب به عزتالله ضرغامی نوشتند و خواهان مناظره با دستاندرکاران اين برنامه شدند.
اين رسانهها از فريدون جيرانی انتقاد کرده و گفتند وی در برابر “سينمای ارزشی” و “سينمای دفاع مقدس” موضع منفی دارد و در برنامههای “هفت” از سينماگران مخالف پشتيبانی میکند.
آنها با اشاره به مناظره ۲۵ فروردينماه گفتند پس از گذشت دو هفته از اين مناظره در برنامه هشتم ارديبهشتماه “هفت”، فريدون جيرانی در غياب کوشکی جواب او را داده و به اين ترتيب اصل بیطرفی را رعايت نکرده است.
۲۱ رسانه حامی حکومت نوشتند: “چگونه است که وقتی يک نفر از جريان ارزشی در برنامه «هفت» حضور پيدا میکند، مجری برنامه بیطرفیاش را فراموش کرده و با بیپرواترين لحن به انتقاد از او میپردازد؟ آيا مشی آقای جيرانی در قبال ديگران نيز به همين شکل است؟”
اين نامه را سايتهايی چون نسيمآنلاين، رجانيوز، مشرقنيوز، جوانآنلاين و هفتهنامه يالثارات امضا کردند.
صداوسيمای جمهوری اسلامی در قبال اين نامه سکوت کرد که در پی آن گمانهزنیها نيز بيشتر شد.
اکنون صحبت بر آن است که برنامه امشب “هفت” آخرين برنامه فريدون جيرانی خواهد بود و احتمال میرود تمامی گروه دستاندرکار اين برنامه کنار گذاشته شوند.
برنامه تلويزيونی “هفت” از سال ۱۳۸۹ روزهای جمعه از شبکه سوم صداوسيمای جمهوری اسلامی ايران پخش میشود.
در ماههای اخير نگاه انتقادی اين برنامه بيشتر شد و برخی آن را با برنامه فوتبال ۹۰ که توسط عادل فردوسیپور اجرا میشود مقايسه میکنند.
برنامه در حال پخش است آقای جیرانی خیلی غمگین هستند واقعا احساسش بهم منتقل شد من این برنامه رو دنبال نکرده بودم امسال تصمیم داشتم ببینم که این طور شد تمام روزنه های سینماگران رو دونه دونه می بندندولی مردم نا امید نمیشن ما منتظر کارهای بعدی می مانیم خسته نباشی آقای جیرانی
لادن / 11 May 2012