مهرداد جمال ارونقی، معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران توضیحاتی در رابطه با محموله‌های سنگین گوشت ارائه داد که شائبه قاچاق یا بدون صاحب بودن آنها در رسانه‌ها منعکس شده بود. با وجود رد برخی شائبات او هنوز تایید می‌کند که تنها حدود ۷ درصد محموله گوشت شناسایی شده در منطقه ویژه بندر شهید رجایی اظهار گمرکی شده‌اند.

میلیون‌ها کیلو گوشت قرمز در روزهای اخیر در کشور شناسایی شد. این گوشت‌ها با ارز ۴۲۰۰ تومان وارد کشور شده است.

در پی انتشار سخنان دژپسند، وزیر امور اقتصاد و دارایی در رسانه‌های ایران، معاون گمرک ایران توضیحات بیشتری درباره گوشت‌های انبار شده در گمرک ارائه کرد.

دژپسند یکشنبه ۲۱ بهمن گفته بود ۶۱۹ کانتینر به وزن ۱۶ میلیون کیلو و دو محموله گوشت به وزن بیش از ۱۰ میلیون کیلو گوشت قرمز در گمرکات شناسایی شده است. این سخنان دژپسند «قاچاق» یا بدون صاحب بودن محموله‌های گوشت تعبیر شد.

مهرداد جمال ارونقی در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) این تعبیرها را نادرست خواند و گفت صاحبان گوشت شناسایی‌شده هنوز فرصت دارند که محموله‌های انبار شده را به گمرک ایران اظهار کنند.

او با این حال توضیح داد که بخش اعظم این محموله‌ها هنوز به گمرک اظهار نشده‌اند.

جمال ارونقی گفت از ۶۱۹ کانتینر گوشت شناسایی شده در بندر شهید رجایی، تنها یک میلیون و ۱۵۵هزار و ۸۸۶ کیلوگرم طی ١٩فقره اظهارنامه واردات قطعی به گمرک رجایی اظهار شده است.

بدین ترتیب، از ۱۶ میلیون کیلو که در سخنان دژپسند به عنوان مجموع وزن این تعداد کانتینر عنوان شده بود، کمتر از ۱۰ درصد به گمرک اظهار شده‌اند.

ارونقی گفت گمرک بندر شهید رجایی با برخی از صاحبان کالا تماس گرفته و از آنها دلیل عدم اظهار گمرکی را جویا شده است. صاحبان کالاها مشکلات بانکی و یا عدم صدور قبض انبار را دلیل عدم اظهار کالا به گمرک عنوان کرده‌اند. معاون گمرک ایران افزود «این امر در حالی است که در جلسه میان گمرک ایران و بانک مرکزی، مرجع مذکور قویاً این موضوع را رد کرده است.»

گمرک بندر شهید رجایی از این افراد خواسته هر چه سریعتر کالای خود را اظهار و ترخیص کنند. این فرصت با «قید فوریت» داده شده که صاحبان کالا به گمرک مراجعه کنند و مشکلات خود را در هماهنگی با این نهاد دولتی از میان بردارند، و گوشت وارداتی را ترخیص، و روانه بازار کنند.

با افزایش ناگهانی قیمت گوشت در ایران و کمبود این کالای اساسی در بازار، دولت دست به کار اقدامات فوری تشویقی برای کاهش قیمت گوشت و توزیع آن شد.

دولت کمتر از دو هفته پیش اعلام کرد برای کنترل قیمت، توزیع گوشت به نرخ دولتی را ادامه خواهد داد و همزمان برای واردات گوشت مورد نیاز ارز به نرخ ۴۲۰۰ تومان تخصیص خواهد داد.

محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی شنبه ششم بهمن در یک برنامه تلویزیونی، قاچاق دام زنده را علت اصلی گرانی گوشت قرمز دانست. به گفته حجتی، افزایش قیمت در شرایطی رخ داده که میزان واردات گوشت در مقایسه با مدت مشابه یک سال قبل دو برابر شده است.

اوایل ماه جاری قیمت گوشت قرمز در بازار ایران از مرز ۱۰۰ هزار تومان عبور کرد.


در همین زمینه: