شورای امنیت سازمان ملل متحد روز جمعه، ۸ فوریه/ ۱۹ بهمن‌ماه، از احزاب لبنان خواسته تا به عنوان یک اولویت مهم، از هر سیاستی که به درگیری‌های خارجی می‌انجامد دوری کنند. شورای امنیت سازمان ملل در عین حال از شکسته شدن بن‌بست ۹ ماهه در تشکیل دولت وحدت ملی در لبنان ابراز خشنودی کرده است.

نصرالله گفته برای مقابله با اسرائیل، لبنان باید از ایران کمک نظامی دریافت کند

شورای امنیت در بیانیه خود خواستار اجرای قطعنامه‌های پیشین این نهاد بین‌المللی شده که در آنها بر «خلع سلاح تمام گروه‌های مسلح در لبنان» تاکید شده بود. این شورا نوشته: «جز دولت قانونی لبنان، سلاح و قدرت نباید در دست هیچ گروهی باشد.»

سعد حریری، نخست وزیر لبنان روز پنج‌شنبه ۷ فوریه ۱۸ بهمن اعلام کرده بود که دولت جدید این کشور به قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد و اصل «تفکیک» برای جلوگیری از تنش به عنوان عناصر اصلی ثبات در این کشور پایبند است. با این حال حزب‌الله لبنان در سال‌های اخیر نیروهایی برای حمایت از بشار اسد به سوریه فرستاده است.

قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت پس از جنگ سال ۲۰۰۶ میلادی بین لبنان و اسرائیل تصویب شده و از هر دو کشور خواسته از اقدامات تنش‌زا علیه یکدیگر خودداری کنند.

شورای امنیت سازمان ملل در بیانیه خود رهبران سیاسی را تشویق کرده‌ تا به شکل‌گیری دولت جدید لبنان و حل چالش‌های امنیتی، اقتصادی، اجتماعی و انسان‌دوستان آن کمک کنند. سازمان ملل همچنین از دولت جدید لبنان خواسته با سرعت در کشور دست به اصلاحات بزند. دولت جدید لبنان، ۱۱ بهمن، پس از هشت‌ ماه گفت وگو بین گروه‌های سیاسی تشکیل شد. حزب‌الله وزارت صنایع و ورزش و جوانان و بهداشت را در دست گرفته است.

 آمریکا از اینکه حزب‌الله لبنان سه وزارتخانه را در دولت جدید این کشور در اختیار گرفته نگران است و می‌گوید ممکن است بودجه این وزارتخانه‌ها صرف فعالیت‌های این گروه شود.

این در حالی است که حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله لبنان، چهارشنبه ۶ فوریه / ۱۷ بهمن گفته برای مقابله با اسرائیل، لبنان باید از ایران کمک نظامی دریافت کند.

حسن نصرالله با بیان این‌که «جنگنده‌های اسرائیل مدام حریم هوایی لبنان را می‌شکنند»، گفت: «اگر حزب‌الله پدافند هوایی داشت می‌توانست با آن مقابله کند.»

او گفته: «می‌توان برای ارتش لبنان از ایران کمک گرفت. اما برای ارتش لبنان ممنوع کرده‌اند که پدافند هوایی داشته باشد یا فلان سلاح را داشته باشد…. آن‌چه در لبنان امروز نیاز داریم، جرأت است و قبل از آن حاکمیت و استقلال حقیقی است. آمریکایی‌ها ناراحت می‌شوند؟ غربی‌ها یا اروپایی‌ها ناراحت می‌شوند؟ خُب بشوند.»

حسن نصرالله در حالی این سخنان را بیان کرده که دولت جدید در طرح سیاست‌های خود متعهد شده است که لبنان را از مناقشات منطقه دور نگه دارد. ایران از جمله کشورهایی است که تقریباً در تمامی مناقشات خاورمیانه حضور دارد.

لبنان در سال ۲۰۱۲ اصل «تفکیک» را برای دور نگهداشتن این کشور از مناقشه‌های منطقه از جمله جنگ سوریه اعلام کرد. اما حزب‌الله لبنان که در دولت جدید شرکت دارد، به‌رغم این اصل با فرستادن نیرو به سوریه، در کنار و با کمک ایران، از بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه حمایت کرد.


در همین زمینه: