با اخراج بیش از ۳۵۰ کارگر از کارخانه قند مادنوش سقز و تمدید نشدن قرارداد ۸۰۰ کارگر، ۱۱۵۰ تن از کارگران این کارخانه به جمع کارگرانی که در سال جدید کار خود را از دست داده‌اند پیوستند.

 
محمد صالح حسینی،دبیر اجرایی خانه کارگر سقز با اعلام این خبر به خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، گفت: “کارخانه قند ماد نوش واقع در این شهرک به دلیل کمبود مواد اولیه و نوسانات نرخ ارز دچار مشکل شده و در آستانه تعطیلی قرار دارد.
 
به گفته وی به دلیل کوتاهی در پرداخت مستمر حق بیمه کارگران موقت در این کارخانه امکان استفاده از بیمه بیکاری برای بسیاری از کارگران مقدور نیست.

 

علی‌رضا محجوب: طبق آمارهای رسمی طی سال گذشته یک‌صد هزار کارگر در بیش از یک‌هزار واحد تولیدی اخراج شده‌اند 

این در حالی است که روز گذشته دو هزار کارگر فصلی “نی‌بر” کشت و صنعت کارون شوشتر در اعتراض به اخراج‌شان قبل از پایان فصل در محوطه کار تجمع کردند.

 
رحم خدا عباسی، عضو شورای اسلامی کار کارگران نی‌بر کشت و صنعت کارون به ایلنا گفته است: “کارگران در ابتدای هر فصل برداشت تا پایان فصل مشغول بکار بودند اما امسال با وجود اینکه ۳۵۰۰ هکتار از نی‌ها باقی مانده است از کارگران خواسته شده بر سر کار خود حاضر نشوند.”
 
به گفته رحم خدا عباسی کارگران فصلی نی‌بر تا پایان برداشت نی قرارداد امضا کرده‌اند و بهانه مسئولان این واحد تولیدی از اخراج کارگران پیش از موعد مقرر، واگذاری اجرای این پروژه به پیمانکاران دیگر بوده است.
 
تجمع کارگران نساجی مازندران در برابر استانداری
 
از سوی دیگر روز شنبه شانزدهم اردیبهشت ماه جاری یک‌صد نفر از کارگران نساجی مازندران همراه با خانواده‌هایشان در مقابل استانداری مازندران تجمع كردند.
 
این دسته از کارگران که در اعتراض به بلاتکلیفی خود دست به اعتراض زده بودند، گفته‌اند: “نزد خانواده‌های خود شرمنده هستند و ماههاست که با دست خالی به خانه می‌روند.”
 
 اخراج کارگران در مناطق مختلف کشور در حالی است که فرامرز توفیقی، عضو کمیته مزد و از فعالان کارگری ۲۱ فروردین‌ماه سال جاری گفت به‌علت وضعیت بحرانی واحدهای تولیدی ۳۰ درصد از کارگران واحدهای تولیدی از ابتدای سال ۹۱ اخراج شده‌اند.
 
پیشتر نیز علی‌رضا محجوب، دبیرکل خانه کارگر تشکل کارگری نزدیک به حکومت ایران، وضعیت واحدهای تولیدی در ایران را بحرانی اعلام کرد.
علی‌رضا محجوب گفت: “طبق آمارهای رسمی طی سال گذشته یک‌صد هزار کارگر در بیش از یک‌هزار واحد تولیدی اخراج شده‌اند.”
 
وی نرخ بیکاری زنان را دو برابر نرخ بیکاری مردان اعلام کرد و افزوده بود: “زنان در بسیاری از واحدهای بزرگ و قالی‌بافی گاهی دو سوم دستمزد مصوب شورای عالی کار را دریافت می‌کنند. اما به دلیل ترس از دست دادن شغل از شکایت صرف‌نظر می‌کنند.”