رئیس مجلس شورای اسلامی در شهر قم اعلام کرد که رهبر جمهوری اسلامی دستور داده که در چهار ماه آینده ساختار ایران اصلاح شود: توسعه اقتصادی از درون به جای تکیه بر تجارت خارجی. علی لاریجانی که به خاطر لغو سخنرانی‌اش در کرج به دستور امام جمعه این شهر تحت فشار قرار گرفته، بر لزوم توجه مسئولان و مدیران به مسائل داخلی و پرهیز از مشاجرات سیاسی با توجه به بحرانی که خروج آمریکا از برجام پدید آورده تأکید کرد.

علی لاریجانی، رئیس مجلس در کنار علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی (عکس: آرشیو)

محمد مهدی حسینی همدانی، امام جمعه کرج در نماز جمعه این شهر اعلام کرده بود که به مناسبت پیروزی انقلاب یک شخصیت انقلابی می‌بایست در کرج سخنرانی کند و نه علی لاریجانی. ۱۹۱ نماینده مجلس با انتشار بیانیه‌ای این سخنان را محکوم کردند و محمد جواد کولیوند، نماینده کرج هم سه روز قبل از ارجاع لغو سخنرانی لاریجانی به مراجع قضایی خبر داده بود. چهارشنبه ۱۷ بهمن، رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست شورای اداری استان قم گفت:

«دشمن از تمام ابزارهای خود برای مقابله با جمهوری اسلامی استفاده می‌کند از این رو نباید در شرایط کنونی به مشاجرات سیاسی و حواشی دامن زده شود، لذا فهم درست از شرایط این است که توجه و رویکرد تمامی مسئولان به سمت آمریکا باشد و در این مسیر باید مشاجرات را کاهش داد.»

لاریجانی در ادامه این سخنان به اجلاس لهستان نیز که در ۱۳ و ۱۴ فوریه در دو روز پیاپی به ابتکار ایالات متحده آمریکا برای بررسی نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی برگزار می‌شود به عنوان نشانه‌ای از «عملیات روانی» آمریکا برای بحران‌سازی در داخل ایران اشاره کرد:

«به نظر می‌رسد که آمریکایی‌ها با اقدامات خود علیه جمهوری اسلامی به دنبال عصبانی کردن ما هستند و کنفرانس لهستان نیز در همین راستا از سوی ایالات متحده دنبال می‌شود و بعید می‌دانم که این کنفرانس آخرین اقدام ایالات متحده در این رابطه باشد.»

یاتسِک چاپوتوویچ، وزیر خارجه لهستان دوشنبه گذشته در یک نشست خبری که در بروکسل برگزار شد از رایزنی‌های ایران با کشورهای مختلف برای امتناع از شرکت در اجلاس لهستان خبر داده بود:

«حتی در اروپا به کمیسیون آمدند، و سفیر ایران درباره این کنفرانس صحبت‌هایی داشت و در نتیجه می‌توانیم تصور کنیم که با بقیه کشورها هم صحبت کرده‌اند.»

لاریجانی در ادامه سخنانش در نشست شورای اداری استان قم گفت علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی دستور داده که در طی چهار ماه اصلاحاتی ساختاری در ایران انجام شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی هدف از این اصلاحات را مشخص نکرد. او فقط به یادآوری این نکات بسنده کرد که بودجه دفاعی می‌بایست در سال ۹۸ تقویت شود و دولت تا حد ممکن از بخش‌های بهداشت و درمان، تأمین اجتماعی، صندوق‌ها و اشتغال حمایت کند: توسعه اقتصادی از درون به جای تکیه بر تجارت خارجی. رئیس مجلس شورای اسلامی گفت:

«شاید این اصلاح ساختاری به اصلاح بودجه نیز بینجامد بنابراین در شرایط فعلی کشور، احتیاج به درک بهتر و همت مشترک تمام مسئولان داریم.»

روز گذشته محمود نگهبان سلامی، عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۹۸ از موافقت رهبر جمهوری اسلامی با برداشت یک‌ونیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای «تقویت بنیه دفاعی» خبر داد. در سال ۹۵ مجلس شورای اسلامی تصویب کرد که ۲۰ درصد از درآمد ارزی ایران به این صندوق واریز شود.

بیشتر بخوانید: