مرحله دوم انتخابات نهمين دوره مجلس شورای اسلامی ايران صبح امروز آغاز شد.

به گزارش منابع خبری ايران مرحله دوم انتخابات مجلس نهم امروز جمعه ۱۵ ارديبهشت‌ماه در ۳۳ حوزه انتخابيه ۱۸ استان شروع شد.

در اين مرحله ۱۳۰ نامزد راه‌يافته به دور دوم انتخابات به‌منظور تعيين ۶۵ کرسی باقی‌مانده مجلس رقابت می‌کنند.

از اين تعداد ۸۰ نامزد و ۴۰ کرسی باقی‌مانده مربوط به استان‌ها است.

عباس‌علی کدخدايی امروز در جمع خبرنگاران مستقر در شورای نگهبان گفت: “حدود ۱۰ هزار نماينده نامزد وجود دارد که اين آمار در تهران بيش از چهار هزار نفر است.”

وی در مورد اعلام نتايج مرحله دو انتخابات نهم مجلس اعلام کرد دو روز فرصت دريافت شکايت‌ها و هفت روز فرصت رسيدگی به شکايت‌ها است و بررسی‌ها تا ۲۱ ارديبهشت‌ماه انجام می‌شود.

کدخدايی افزود از ۲۲ ارديبهشت‌ماه درستی انتخابات در حوزه‌های انتخابيه اعلام می‌شود.

مسئولان جمهوری اسلامی ايران در هفته‌های اخير بر اين موضوع تبليغ می‌کردند که شرکت گسترده مردم در اين انتخابات بر روند مذاکرات هسته‌ای ايران با کشورهای ۵+۱ تأثير خواهد گذاشت

مصطفی محمدنجار، وزير کشور نيز امروز در جمع خبرنگاران تخلفات در دور نخست انتخابات نهم مجلس را “خيلی ناچيز” اعلام کرد و گفت در دور دوم نيز “يکی دو مورد تخلف در تهران و يک مورد از جاهای ديگر” گزارش شده است.

شخصيت‌ها و مسئولان جمهوری اسلامی، از جمله آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و اکبر هاشمی رفسنجانی، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام امروز رأی خود را به صندوق‌ها ريختند.

مسئولان جمهوری اسلامی ايران در هفته‌های اخير بر اين موضوع تبليغ می‌کردند که شرکت گسترده مردم در اين انتخابات بر روند مذاکرات هسته‌ای ايران با کشورهای ۵+۱ تأثير خواهد گذاشت.

دور نخست اين مذاکرات روز شنبه ۲۶ فروردين‌ماه سال جاری در استانبول برگزار شد و قرار است دور دوم آن سوم خردادماه سال جاری در بغداد برگزار شود.

مرحله نخست انتخابات مجلس نهم ۱۲ اسفندماه ۱۳۹۰ برگزار گرديد. حکومت ايران ميزان شرکت‌کنندگان در آن را ۶۴ درصد اعلام کرد و مدعی شد شرکت مردم بيشتر از دو دوره پيش انتخابات مجلس در ايران بود.

ادعای افزايش مشارکت شهروندان در انتخابات مجلس که با تبليغات گسترده‌ای از سوی حکومت پوشش داده شد در شرايطی عنوان گرديد که بر اساس آمار وزارت کشور، ميزان مشارکت در انتخابات هفتمين دوره مجلس ۵۱ درصد و در انتخابات دوره هشتم ۵۵ درصد بوده است.

با اين حال مخالفان حکومت ايران اين ادعا را رد می‌کنند و معتقدند تعداد شرکت‌کنندگان در نهمين دوره انتخابات مجلس کمتر از دوره‌های پيشين بوده و شمارش آرا توسط وزارت کشور دستکاری شده است.

تقريبأ همه گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی و نيروهای اصلی اصلاح‌طلبان نهمين دوره انتخابات مجلس را تحريم کرده‌ بودند.

آن‌ها اين انتخابات را “غيردمکراتيک” می‌دانستند و معتقد بودند که حکومت ايران پس از سرکوب‌های سال ۸۸ در رويدادهای دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری همچنان به دستگيری، تهديد و آزار و اذيت مخالفان ادامه داده است و هيچ چشم‌اندازی در باز شدن فضای باز سياسی در ايران ديده نمی‌شود.

مخالفان حکومت و اصلاح‌طلبان از مردم خواسته‌ بودند که در روز انتخابات در خانه‌های خود بمانند و در رأی‌گيری شرکت نکنند.