دهها نفر از افراد جنبش اشغال وال استريت که بهمناسبت روز جهانی کارگر در شهرهای مختلف آمريکا دست به تظاهرات زده بودند، دستگير شدند.
به گزارش رويترز، تظاهرات هواداران جنبش اشغال وال استريت بهمناسبت روز جهانی کارگر روز گذشته، سهشنبه ۱۲ ارديبهشتماه (يکم ماه مه) با شعارهای عدالتطلبانه برگزار شد.
با وجودی که هزاران نفر در شهرهای مختلف آمريکا اين تظاهرات را بهشکل مسالمتآميز برگزار کردند، با اين حال در چند شهر درگيریهايی با پليس گزارش شد.
در نيويورک، شهر زادگاه جنبش اشغال وال استريت، نزديک به ۴۰۰ نفر با کنترل پليس در برادوی دست به تظاهرات زدند در حالی که پيش از آن در ميدان اتحاد، نزديک به برادوی، هزاران نفر به همين مناسبت گرد آمده بودند.
در همين حال گزارش شده است که در تظاهرات سياتل شيشه مغازهها و ساختمانهای دولتی شکسته شد و در اوکلند پليس ضد شورش برای پراکنده ساختن تظاهرکنندگان به شليک گاز اشکآور و نارنجک کرکننده دست زد. پليس اوکلند تظاهرکنندگان را به پرتاب اشياء آهنی بهسوی مأموران انتظامی متهم کرد.
اگر چه سنديکاها فراخوان به اعتصاب سراسری را کنار گذاشتند و طرح اشغال پل معروف گلدن گيت سانفرانسيسکو لغو گرديد، با اين حال هواداران جنبش اشغال وال استريت از فعاليتهای روز جهانی کارگر راضی هستند
در کليولند مقامهای دولتی پيش از تظاهرات روز کارگر گفتند پنج مظنون را که به گفته آنان “آنارشيست” بودند به اتهام ديناميتگذاری بر روی يک پل دستگير کردهاند.
جنبش اشغال وال استريت در کليولند در بيانيهای نسبت دادن چنين اقدامی را به اين جنبش رد کردند. آنها بر اهداف مسالمتآميز خود تأکيد نمودند و گردهمايی خود بهمناسبت روزجهانی کارگر را لغو کردند.
در سانفرانسيسکو که از شامگاه دوشنبه ۱۱ ارديبهشت (۳۰ آوريل) جنبش اشغال وال استريت بسيج شده بود، بهگفته پليس شيشه مغازهها شکسته و ساختمان يک اداره پليس با اسپری رنگآميزی شد.
در محله شرکتهای مالی لس آنجلس نيز هزاران نفر بهشکل مسالمتآميز دست به تظاهرات زدند.
در شيکاگو، تعداد مأموران پليس در برابر شعبه بانک آمريکا از تظاهرکنندگانی که گرد آمده بودند بيشتر بود.
در پورتلند ۲۰۰ هوادار جنبش اشغال وال استريت يک زن قربانی توقيف محل سکونت را تا در خانه سابقاش همراهی کرده و شعار “به خانه خوش آمديد” را سر دادند.
جنبش اشغال وال استريت در نظر داشت به بهانه روز جهانی کارگر انگيزههای تازهای را در ميان هواداران خود ايجاد کند اما مقامهای آمريکايی اين جنبش را به خشونت، خرابکاری و اعمال آنارشيستی متهم میکنند.
اگر چه سنديکاها فراخوان به اعتصاب سراسری را کنار گذاشتند و طرح اشغال پل معروف گلدن گيت سانفرانسيسکو لغو گرديد، با اين حال هواداران جنبش اشغال وال استريت از فعاليتهای روز جهانی کارگر راضی هستند.
ديويد گربر، مردمشناس عضو جنبش اشغال وال استريت معتقد است با اينکه در آمريکا سنت برگزاری مراسم روز جهانی کارگر وجود ندارد، با اين حال اين روز، امسال با “موفقيت و ايجاد روابط تازه” برگزار شد.
در آمريکا با وجودی که روز جهانی کارگر از سوی جريانهای چپ در يکم ماه مه برگزار میشود اما اين روز تعطيل نيست و جشن اصلی روز کار بهشکل معمول در نخستين دوشنبه ماه سپتامبر برپا میشود.