اکبر فلاح‌زاده – نشریه ‌آلمانی «دی ولت» خبر از معاملات کلان در یونان می‌دهد، معاملاتی که در هیر و ویر اخبار و گزارش‌های مختلف کمتر کسی به‌ آن توجه کرده.
 
موضوع، حراج املاک و دارایی‌ها و حتی جزایر کوچک یونان است. یونانی‌ها که بدجوری در تنگنای مالی گیر کرده‌اند، به هر دری می‌زنند تا گلیم خودشان را از آب بیرون بکشند.
 
 
*
 
بحران مالی پدر یونانی‌ها را در آورده: اخیرا روزنامه آلمانی «Berliner Zeitung» در یک گزارش خبری مفصل در مورد بحران مالی و اثرات فلاکت‌بار آن بر زندگی یونانیان، زندگی یک باغ‌دار چهل و هفت ساله به نام مارکوس را زیر ذره‌بین گرفت که تا همین چند ماه پیش باغ انگور و زیتون داشت و دستش به دهنش می‌رسید. اما حالا تهی‌دست شده و در کنج دیواری در محله قدیم شهر آتن کارتن خواب شده. چند تکه کارتن و یک تکه پتو زیرش انداخته و دوتا هم کشیده رویش تا در سرمای زمستان یخ نزند.
 
به نوشته ‌این روزنامه، مارکوس تنها نیست و چهارتای دیگر هم مانند او همان دور و برها کز کرده‌اند. از این کارتن خواب‌ها هر شب یکی‌شان کشیک می‌دهد تا دزدها خرت و پرت‌هایشان را ندزدند. مارکوس مانند عده بی‌شماری دیگر به هوای پیدا کردن کار به شهر آتن آمد، اما چیزی جز کار نظافت ساختمان‌ها گیرش نیامد. تازه برای همین کار هم سر و دست می‌شکسته‌اند. مارکوس با این در و آن در زدن بالاخره موفق شد یک قرارداد موقت ببندد با چندرغاز حقوق، که بعد از چندی به سر آمد و تمدید نشد و مارکوس بی‌کار و آواره شد.
 
زندگی مارکوس نمونه‌ای از نمونه‌های بی‌شمار کسانی است که به خاک سیاه نشسته‌اند.
 
 
*
 
به نوشته «دی ولت»، اکثر یونانی‌ها به علت سیاست ریاضت و صرفه‌جویی دولت در عرض سه سال گذشته تقریبا بیست و پنج در صد از درآمدشان را از دست داده‌اند. گذشته ‌از طبقه کارگر و طبقه متوسط، فقر دامن ثروتمندان را هم گرفته‌است. این ثروتمندان دارند به ‌آب و آتش می‌زنند تا مایملکشان را که روزی به آن فخر می‌فروختند، در بازار آب کنند و با پولش مهاجرت کنند. اما مشکل اینجاست که ‌این روزها که بحران مالی عالم گیر شده، خریدار کم پیدا می‌شود. همه دارند آس و پاس می‌شوند و پول عمدتا دست کسانی است که ثروت‌های باد آورده یا اقتصادهای نفتی دارند: از این جمله‌اند صادرکنندگان نفت و در راسشان شیخ‌نشین‌های عرب  خلیج فارس.
  
این شیوخ به یمن دلارهای باد آورده نفتی هر چه  دلشان بخواهد – از شیر مرغ تا جان آدمیزاد – می‌خرند. یخچال و تلویزیون و کامپیوتر و موبایل و ماشین و هواپیما و باشگاه‌های بزرگ فوتبال و ایستگاه‌های تلویزیونی که جای خود دارد، تازگی‌ها به خرید جزیره هم علاقه نشان می‌دهند. اینکه به جزیره ‌ابوموسی چشم طمع دارند بیهوده نیست.
 
شیوخ عرب با جیب‌های پر از دلارهای نفتی برای خرید جزایر یونان دندان تیز کرده‌اند. نمایندگان آنها یکی یکی جزایر کوچک یونانی را که صاحبانشان ورشکست شده‌اند، می‌خرند
 
به گزارش «دی ولت»، شیوخ عرب با جیب‌های پر از دلارهای نفتی برای خرید این جزایر دندان تیز کرده‌اند. نمایندگان و کارچاق‌کن‌های این شیوخ تازگی‌ها راه‌افتاده‌اند و دارند یکی یکی جزایر کوچک یونانی را که صاحبانشان ورشکست شده‌اند، می‌خرند. به علت اهمیت این خبر چندین نشریه آلمانی زبان دیگر در سوئیس و اتریش هم به‌ آن پرداخته‌اند.
 
به نوشته «دی ولت» نکته قابل توجه ‌این است که خانواده حمد بن خلیفه آال ثانی، امیر قطر هم در میان خریداران دیده می‌شود.
 
این امیر بنا به گزارش رسانه‌ها اوایل ماه ‌آوریل همین امسال یک جزیره کوچک چهار کیلومتر مربعی را خریده. سخنگوی شورای شهر جزیره‌ ایتاکا (Ithaka) در پاسخ به پرسش خبرنگار دی ولت گفته:”جزیره‌ اوکسیا (Oxia) فروخته شده”.
 
خریدار ظاهرا یک شرکت سرمایه‌گذاری از قطر است که کاشف به عمل آمده مال خانواده حاکم قطر است.
  
جزیره فروخته شده که مسکونی نیست، متعلق به یک خانواده یونانی بوده که زیبایی خیره‌کننده‌اش چشم امیر قطر را چنان گرفته، که فورا سر کیسه را شل کرده. خانوده یونانی بعد از فروش بار و بندیلش را جمع کرده و به ‌استرالیا مهاجرت کرده.
 
به گفته یک دلال امور ملکی به نام دیمیتری وویاتسیس (Dimitris Voyatzis)، لیست جزایر کوچک یونانی که حراج شده‌اند، خیلی دراز است. در میان این جزایر کوچک، جزایر بکر و بسیار زیبایی هم پیدا می‌شوند، از جمله جزیره صخره‌ای پاتروکلوس (Patroklos) که در نزدیکی معبد معروف الهه دریاها پوزئیدون (Poseidon) قرار  دارد. این جزیره هم که چهار کیلومتر مربع مساحت دارد جای خیلی خوبی واقع شده و فقط هشتصد و پنجاه متر با سواحل آتن فاصله دارد و با صد میلیون یورو می‌شود آن را خرید.
 
به نوشته رسانه‌های یونان، دو جزیره پرودی و مودی در دریای ایونی یا دریای یونان هم به معرض فروش گذاشته شده‌اند. قیمت بین یک تا سه میلیون یورو تعیین شده. از این گذشته کلی جزیره ریز و درشت دیگر نیز در مجموعه جزایر کیکلادن (Kykladen) در دریای اژه حراج شده.
 
 
*
 
 یونانی‌ها چوب حراج به کشورشان زده‌اند و چنان که پیداست، این پایان ماجرا نیست، چون بحران مالی دارد کم‌کم یقه بقیه کشورهای دیگر اروپا را هم می‌گیرد؛ مؤسسات اعتبارسنجی، اعتبار اسپانیا را دو درجه کاهش داده‌اند. وضع ایتالیا و هلند هم تعریفی ندارد.
 
 
منبع: دی ولت