واشنگتن گزارش برخی رسانهها را درباره اجازه دادن به ايران برای غنیسازی پنج درصدی اورانيوم رد کرد و گفت موضع آمريکا تغيير نکرده است.
چند روز پيش يکی از مقامهای دولت آمريکا به روزنامه لسآنجلس تايمز گفت اگر ايران خواستههای آمريکا و ديگر کشورهای قدرتمند جهان را در راستای نظارت قویتر سازمان ملل متحد بر برنامه هستهای اين کشور برآورده سازد، امکان دارد که آمريکا با غنیسازی اورانيوم تا غلظت پنج درصد در ايران موافقت کند.
اما ويکتوريا نولاند، سخنگوی وزارت خارجه آمريکا در يک نشست خبری گفت: “من نمیدانم اين خبر از کجا ناشی شده است. احتمالاً از مقاله ناشيانهای (در روزنامه لسآنجلس تايمز) ناشی شده که من در تعطيلات آخر هفته ديدم.”
وی افزود: “من میتوانم بگويم موضع ما تغيير نکرده است، ما میخواهيم شاهد عمل کردن ايران به تعهدات بينالمللیاش از جمله تعليق غنیسازی اورانيوم آنگونه که قطعنامههای شورای امنيت سازمان ملل خواستار شدهاند، باشيم.”
شورای امنيت سازمان ملل در واکنش به برنامه اتمی ايران، در چند نوبت با صدور قعنامه از ايران خواسته است تا غنیسازی اورانيوم را متوقف کند. شورای امنيت همچنين تحريمهايی را نيز عليه ايران برقرار کرده است. ايران اما در واکنش به اين قطعنامهها و تحريمها میگويد “تسليم فشارها نخواهد شد.”
ويکتوريا نولاند: من میتوانم بگويم موضع ما تغيير نکرده است، ما میخواهيم شاهد عمل کردن ايران به تعهدات بينالمللیاش از جمله تعليق غنیسازی اورانيوم آنگونه که قطعنامههای شورای امنيت سازمان ملل خواستار شدهاند، باشيم
نولاند افزود آمريکا خواهان ادامه گفتوگوهايی است که ايران و ۱+۵ آغاز کردهاند و دور تازه آن سوم خرداد ۱۳۹۱ (۲۳ می) در بغداد برگزار شود.
ايران و غرب سالهاست که بر سر برنامه اتمی با هم دچار تنش هستند. اين تنشها و اختلافات باعث شده تا شورای امنيت سازمان ملل و کشورهای غربی تحريمهايی را با هدف توقف برنامه اتمی ايران عليه اين کشور برقرار کنند.
آمريکا و متحدان غربی خود ايران را متهم به تلاش برای دستيابی به سلاحهای هستهای میکنند، اما ايران همواره اين ادعا را رد کردهاست و بر صلحآميز بودن برنامههای هستهای خود تأکيد میکند.
در همين حال و در کنار سياست فشار و تحريم عليه ايران، تلاشهايی نيز برای حل مناقشه اتمی از طريق ديپلماسی نيز در جريان است.
از جمله اين تلاشها گفتوگوهای چند ساله شش قدرت جهانی (آمريکا، فرانسه، بريتانيا، چين، روسيه و آلمان) با ايران است.
تازهترين دور اين مذاکرات ۲۶ فروردين سال جاری خورشدی در استانبول برگزار شد. کشورهای غربی و ايران اين مذاکرات را “سازنده و سودمند” توصيف کردند.
خوب با این حساب باید گفت توافق بی توافق. در دو سوی میز دیوانگانی نشسته اند که ظاهرا تمایلی به حل قضیه ندارند. اینکه ایران غنی سازی را به طور کامل متوقف کند به معنای عقب نشینی کامل رژیم از همه چیز است که حیثیت رژیم را بر باد میدهد. اینکه به زور غرب میخواهد کل غنی سازی در ایران را متوقف کند نیز یک زورگویی بی منطق است که خلاف تمام حقوق و قوانین است. حق غنی سازی به وضوح برای هر کشور عضو اژانس محفوظ است. اگر در پی رسیدن به توافق هستند باید بر روی پذیرش غنی سازی با درصد پایین تر و نظارت کامل اژانس مذاکره کنند.
کاربر مهمان / 02 May 2012
اين حکومت نتوانسته اعتماد مردم خودش را برآورد. چگونه کشورهاي 5 بعلاوه 1 انتظار اعتماد سازي از اينها دارند؟!
کاربر مهمان / 02 May 2012