علی نجاتی، کارگر بازنشسته و عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه به‌رغم بیماری همچنان در زندان نگهداری می‌شود. سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه، دادستانی اندیمشک در استان خوزستان را مسئول سلامت و جان نجاتی دانست و خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط او شد.

علی نجاتی، کارگر بازنشسته نیشکر هفت‌تپه

فرزانه زیلابی، وکیل مدافع علی نجاتی، کارگر بازنشسته نیشکر هفت‌تپه که هشتم آذر امسال همزمان با اعتراضات کارگران این کارخانه در منزلش دستگیر شد، از تبدیل قرار وثیقه موکلش به کفالت خبر داده است. با این حال دادستانی اندیمشک با «مانع تراشی» از آزادی موقت و مرخصی این کارگر بازنشسته جلوگیری می‌کند.

کانال تلگرامی سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه، یکشنبه هفتم بهمن گزارش کرد: دادستانی اندیمشک فیش حقوقی دو تن از کارگران این کارخانه که برای انجام مراحل قانونی آزادی موقت نجاتی به دادگاه مراجعه کرده بودند، را نپذیرفته است.

قاضی ناظر زندان به کارگران و خانواده نجاتی گفته که فیش حقوقی کارگران نیشکر هفت‌تپه مورد قبول مسئولان قضایی نیست و برای انجام مراحل قانونی مرخصی این کارگر بازنشسته باید فیش حقوقی دو کارمند بانک یا آموزش و پرورش با ۱۰ سال سابقه کار ارائه کنند.

وکیل نجاتی پیش از این گفته بود که موکلش بیمار است و این موضوع به تائید پزشکی قانونی نیز رسیده است.

به گفته زیلابی، موکلش دچار ناراحتی قلبی و تنفسی است و شرایط زندان بیماری او را تشدید می‌کند.

او پیشتر خواستار پیشتر اعمال ماده ۵۰۲ قانون آئین دادرسی کیفری که امکان لغو قرار بازداشت یا سپری کردن دوره محکومیت با احکام جایگزین را به متهمانی که سلامت جسمی ندارند، می‌دهد، برای نجاتی شده بود اما این به گفته زیلابی، به رغم تائید بیماری موکلش، مسئولان قضایی حاضر به پذیرش و اجرای این ماده قانونی و یا انتقال نجاتی به بیمارستان نیستند.

مسئولان قضایی پیشتر به دنبال وخامت وضعیت جسمانی این کارگر، او را با پابند و دست‌بند به درمانگاه منتقل کردند اما نجاتی گفته که با دست‌بند و پابند در هیچ دادگاه یا مرکز پزشکی حاضر نخواهد شد.

پس از این ماجرا، دادستانی اندیمشک اعلام کرد که با مرخصی و آزادی موقت نجاتی برای پیگیری مراحل درمانی و امور اداری موافقت کرده است و عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه با سپردن قرار کفالت می‌تواند از مرخصی استفاده کند.

با این حال پیگیری‌های خانواده او و کارگران نیشکر هفت‌تپه برای انجام امور اداری مرخصی نجاتی تا به حال بدون نتیجه مانده است و او به رغم بیماری همچنان در زندان نگهداری می‌شود.

سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه در واکنش به این وضعیت، «مسئولین امنیتی و قضایی» را مسئول «حفظ جان و سلامتی»علی نجاتی دانست و خواستار «آزادی فوری و بی‌قید و شرط و ادامه درمان او در محیطی بدون تنش» شد.

علاوه بر نجاتی، اسماعیل بخشی، کارگر نیشکر هفت‌تپه نیز در زندان نگهداری می‌شود. او یک روز پس از پخش یک برنامه تلویزیونی با نام «طراحی سوخته» بازداشت شد.

بخشی که آبان امسال در جریان اعتراضات کارگران بازداشت و نزدیک به یک ماه زندانی شد، پس از آزادی موقت فاش کرد؛ در دوره بازداشت «تا سرحد مرگ» شکنجه شده است.

مقام‌های دولتی، قضایی و نمایندگان مجلس شکنجه بخشی را تکذیب کردند و تلویزیون جمهوری اسلامی با پخش یک برنامه امنیتی، اعتراضات کارگران نیشکر را به جریان‌های سیاسی خارج از کشور ربط داد.

یک روز پس از این برنامه که اعترافات اجباری بخشی و سپیده قلیان را نمایش داد، قلیان و بخشی با یورش ماموران امنیتی بازداشت و باردیگر زندانی شدند.

ساناز الهیاری، امیرحسین محمدی‌فر و امیر امیرقلی از اعضای تحریریه نشریه الکترونیکی گام هم در همین رابطه بازداشت شدند. پیش از این نیز عسل محمدی از اعضای این نشریه بازداشت و به قید وثیقه آزاد شد.


در همین زمینه: