بهگفته رئيس اتحاديه کارگران قراردادی و پيمانی ايران بيش از ۱۲ درصد کارگران پيمانی از واحدهای بزرگ توليدی در سال ۹۰ اخراج شدهاند.
به گزارش خبرگزاری کار ايران (ايلنا)، فتحالله بيات، رئيس اتحاديه کارگران قراردادی و پيمانی ايران امروز سهشنبه ۱۲ ارديبهشت ضمن بيان اين خبر گفت: “طی يک سال گذشته بيش از دو هزار و ۷۰۰ واحد بحرانی در کل کشور شناسايی شدهاند.”
وی همچنين افزود: “بهدليل عدم پرداخت يارانه واحدهای توليدی طی يک سال گذشته ۳۰۰ واحد توليدی ورشکست شدهاند.”
فتحالله بيات کارگران قراردادی و پيمانی در ايران بيشتر از نسل جوان با مشکلات اقتصادی و معيشتی فراوان دانست.
وی گفت: “با توجه به تورم رو به افزايش در کشور، شورای عالی کار بايد سياستهايی را اتخاذ کند که توان خريد کارگران بهخصوص کارگران قراردادی و پيمانی افزايش يابد.”
۸۵ درصد از كارگران فعال در واحدهای تولیدی كشور را كارگران قراردادی و پیمانی تشكیل میدهند
رئيس اتحاديه کارگران قراردادی و پيمانی حمايتها از جامعه کارگری را “نامطلوب” خواند و گفت: “نه کارت اعتباری که وعده شده بود به دست کارگران رسيد و نه بخش عظيمی از کارگران از سهام عدالت برخوردار شدند.”
فتحالله بيات بهمنماه سال گذشته پيشبينی کرده بود که تا پايان سال ۹۰، ۲۰ درصد از کارگران قراردادی با ماهيت کار دائم از واحدهای توليدی کشور اخراج شوند.
وی گفته بود ۷۰ درصد از کارگران فعال در واحدهای توليدی کارشان جنبه دائمی دارد ولی کارفرمايان با سوء استفاده از تبصره دو ماده هفت با آنها قرار داد موقت منعقد میکنند.
وی خواهان آن شده بود که در پيشنويس اصلاح قانون کار کارهای دائمی و موقت از يکديگر تفکيک شوند.
رئيس اتحاديه کارگران قراردادی هشتم شهريورماه سال گذشته به ايلنا گفته بود تعداد كارگران قراردادی به طور میانگین سالیانه پنج درصد افزایش مییابد.
وی همچنين اعلام کرده بود که در حال حاضر ۸۵ درصد از كارگران فعال در واحدهای تولیدی كشور را كارگران قراردادی و پیمانی تشكیل میدهند.
اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی از سال ۱۳۸۱ بنيان گذاشته شد و تاکنون بیش از۲۱۶۰۰ عضو در استان تهران جذب کرده است.
آمار مرکز آمار از بيکاري يک ميليون نفر کارگر در سال 90 حکايت ميکند.
کاربر مهمان / 02 May 2012