سرانجام دولت به کارگران اجازه راهپيمايی در روز کارگر را نداد و بخشی از کارگران در فضاهای سرپوشيده مراسم اين روز را برگزار کردند.
به گزارش خبرگزاری کار ايران (ايلنا)، امروز دوشنبه ۱۱ ارديبهشت با عدم صدور مجوز به کارگران برای برگزاری راهپيمايی، مراسم روز جهانی کارگر در فضاهای بسته برگزار شد.
امسال روز جهانی کارگر در ايران به دليل تفاوت محاسبه سال کبيسه در تقويم هجری شمسی و ميلادی يک روز زودتر از اول ماه مه که در ساير نقاط دنيا روز کارگر شناخته میشود برگزار شد.
قانون کار ايران ۱۱ ارديبهشت را روز کارگر و تعطيل رسمی مشمولان اين قانون اعلام کرده است.
عدم صدور مجوز برای راهپيمايی در روز کارگر در حالی صورت گرفت که درخواست مجوز راهپيمايی را خانه کارگر، تشکل نزديک به حکومت ايران، تقاضا کرده بود.
با عدم صدور مجوز راهپيمايی، کارگران استان تهران صبح امروز مقابل دفتر مرکزی خانه کارگر تجمع نمودند و سپس به ورزشگاه معتمدی منتقل شدند و در آنجا مراسم خود را برگزار کردند.
همچنين در گزارش ديگری آمده است کارگران شوشتر نيز به دليل عدم صدور مجوز راهپيمايی، با برگزاری تجمعی ضمن گرامیداشت روز کارگر به عدم وجود امنيت شغلی و دستمزد ناعادلانه اعتراض کردند.
در مراسم امروز خانه کارگر در ورزشگاه معتمدی تهران، حسن صادقی، معاون دبيرکل خانه کارگر در اجتماع کارگران گفت: در سال حمايت از کارگر ايرانی هم اجازه راهپيمايی روز کارگر را ندادند
تقاضای کارگران شهر مهاباد نيز روز سهشنبه پنجم ارديبهشتماه از سوی مسئولان محلی ناديده گرفته شد و فرمانداری مهاباد مانع برگزاری برنامههای روز کارگر توسط خانه کارگر شد.
چندی پيش پس از انتقاد خانه کارگر از خودداری دولت در صدور مجوز راهپيمايی روز کارگر، مصطفی محمد نجار، وزير کشور، از خانه کارگر خواسته بود که درخواست خود را برای برگزاری راهپيمايی روز کارگر به وزارت کشور ارائه دهد.
محمد نجار گفت: “بايد خانه کارگر درخواست (راهپيمايی) خود را مطرح کند و اين درخواست طبق قانون مطرح میشود و توسط استانداری و وزارت کشور نتيجه به آنها اعلام میشود.”
وزير کشور دوشنبه چهارم ارديبهشتماه خبر داد موضوع راهپيمايی روز کارگر در کميسيون ماده ۱۰ احزاب بررسی و نتيجه آن اعلام میشود.
محمود عباسزاده مشکينی، دبير کميسيون ماده ۱۰ احزاب نيز روز شنبه نهم ارديبهشتماه در مورد درخواست خانه کارگر مبنی بر راهپيمايی اين تشکل در روز جهانی کارگر گفت: “هنوز هيچ درخواستی به کميسيون ماده ۱۰ احزاب فرستاده نشده است.”
اين در حالی است که روز گذشته ايلنا تصويری از درخواست خانه کارگر که در تاريخ ۲۱ فروردينماه خطاب به معاونت سياسی وزارت کشور تنظيم و ارسال شده بود را منتشر کرد.
به گفته فعالان کارگری از سال ۸۶ خورشيدی تاکنون دولت در مورد برگزاری روز جهانی کارگر با کارگران همکاری نکرده است.
در همين حال در مراسم امروز خانه کارگر در ورزشگاه معتمدی تهران، حسن صادقی، معاون دبيرکل خانه کارگر در اجتماع کارگران گفت: “در سال حمايت از کارگر ايرانی هم اجازه راهپيمايی روز کارگر را ندادند.”
آيتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ايران در پيام نوروزی خود امسال را سال “توليد ملی و حمايت از سرمايه ملی” نامگذاری کرده بود.
صادقی روز کارگر را “روز اعتراض و روز حقخواهی کارگران” دانست و وضعيت کارگران را پس از دهه ۸۰ خورشيدی با تعطيلی کارخانهها و اخراج کارگران، ناگوار خواند.
وی همچنين از صداوسيمای جمهوری اسلامی بهخاطر عدم پوشش چنين گردهمايیهايی انتقاد کرد و گفت: “سخنان کارگران در اين روز مهم به نفع دولت و نظام است که بايد منعکس میشد.”
حسن صادقی همچنين تعداد نمايندگان مجلسی که آشنا به قانون کار ومشکلات کارگری باشند “کمتر از انگشتان دست” دانست.
اين مراسم در حالی برگزار شده است که بسياری از تشکلهای مستقل و غيردولتی کارگری هيچگاه اجازه برگزاری مراسم روز جهانی کارگر را بهشکل مستقل نداشتهاند و فعالان کارگری در طول سالهای گذشته همواره يا دستگير شدهاند و يا در خطر بازداشت و تهديد قرار داشتهاند.
باید به****جنبشیان سبز گفت و یادآوری کرد که در روز کارگر سال پنجاه هفت و پنجاه و شش مگر کسی از کسی اجازه خواست!!! *****
کاربر مهمان / 30 April 2012